Pogledajte spisak preporučenih firmi koje nude DEKODIRANJE MOBILNIH TELEFONA

Izaberite neki od servisa za mobilne telefone gde mozete raditi DEKODIRANjE MOBILNIH TELEFONA

MB mobil shop servis i prodaja mobilnih telefona i opreme

Vojvode Stepe 351, lokal 7
Voždovac, Beograd

MB Mobil Shop servis i prodaja mobilnih telefona se nalazi na Voždovcu. Pored servisne podrške koja je specijalizovana za popravku mobilnih telefona imamo i kompletni asortiman mobilnih telefona.
Pročitaj više

Pre 1 d poslednji put pozvana firma

Simphone Servis Mobilnih Telefona

Mirijevski venac 16a
Zvezdara, Beograd

Simphone servis mobilnih telefona se bavi servisiranjem, otkupom i prodajom polovnih mobilnih telefona, kao i prodajom dodatne opreme za sve vrste mobilnih telefona. Servisiramo u najkraćem roku i na licu mesta. Pored ovih usluga pružamo usluge servisa računara, laptopova, tableta i play station konzola.
Pročitaj više

V&A mobile - servis mobilnih telefona

Crnotravska 7-9, TC Chage me, Banjica
Voždovac, Beograd

Pored profesionalnog servisa svih modela telefona, u našoj ponudi očekuje Vas i veliki izbor dodatne opreme. Takođe, nudimo izradu maski po Vašoj želji.
Pročitaj više

Lajtnet - servis iphone telefona

Maksima Gorkog 53
Vračar, Beograd

Ukoliko Vam je potrebna brza i pouzdana popravka iPhone telefona, servis Lajtnet je prava adresa za Vas. Posebno ističemo da smo jedna od prvih firmi u Beogradu koja je počela sa servisiranjem Apple uređaja primenjujući najnovija tehnološka dostignuća.
Pročitaj više

Servis i oprema za mobilne telefone Bulevar Viktor Mob

Bulevar Kralja Aleksandra 194
Zvezdara, Beograd

Nabavite sve za Vaš telefon na jednom mestu, posetite prodavnicu mobilnih telefona Viktor Mob 1 u Bulevaru. Pored uvek aktuelnih modela telefona, u okviru našeg servisa nudimo sve vrste popravki, kao i širok asortiman prateće opreme po povoljnim cenama.

Nano Mobil

Zmaj Jovina 20
Zemun, Beograd

Nano Mobil je dobro poznato mesto u Zemunu na kome možete brzo, kvalitetno i povoljno rešiti svaki problem vezan za Vaš mobilni telefon. Pored popravke uređaja, bavimo se prodajom telefona i prateće opreme, kao i otkupom i zamenom telefona, po najboljim cenama.

Belville Mob Shop prodaja i servis mobilnih telefona

Jurija Gagarina 14g, lok 1, (zgrada Maslačak)
Novi Beograd, Beograd

Jedan od najsavremenijih servisa u Beogradu, Belville Mob Shop nudi profesionalan servis za sve modele telefona vodećih svetskih proizvođača, uz upotrebu originalnih delova. Osim toga, bavimo se prodajom telefona i prateće opreme po najpovoljnijim cenama u gradu.

Servis mobilnih telefona Extreme servis

Balkanska 35-39
Savski venac, Beograd

Servisiranje svih modela mobilnih telefona svih proizvođača, Prodaja dodatne opreme za telefone: auto i kućni univerzalni punjači, baterije, futrole, zaštitne folije, slušalice

Viktor Mob servis i oprema za mobilne telefone

Dubrovačka 2a
Zemun, Beograd

Servis mobilnih telefona Viktor Mob nudi sve za Vaš telefon na jednom mestu: servisiranje, prodaja telefona uvek aktuelnih modela, kao i širok asortiman prateće opreme. Pored mobilnih telefona, vršimo i servisiranje računara vodećih svetskih proizvođača.

Servis mobilnih telefona Vukovic

Antifašističke borbe bb, Novi Beograd, Beograd
Novi Beograd, Beograd

Servis i oprema mobilnih telefona Vukovic bavi se popravkom i servisiranjem, kao i prodajom kompletne pratece opreme za mobilne telefone. Sve na jednom mestu za vas mobilni telefon.

Balkanfone - servis, otkup i prodaja mobilnih telefona

Bulevar kralja Aleksandra 368
Zvezdara, Beograd

Servis i prodaja mobilnih telefona i opreme, dekodiranje mobilnih telefona, zamena lcd i touch panela i svih vrsta flet kablova, prodaja baterija, kućnih i auto punjača, pvc folija, silikonskih futrolica

Servis mobilnih, navigacija i laptopova Dumix

Stevana Brakusa 6, Beograd
Čukarica, Beograd

Mnogi ljudi su čuli za reč dekodiranje mobilnih telefona, ali ne znaju tačno šta ona znači. Sve dok im se nije dogodilo da svoj telefon ne mogu da otključaju. O čemu se zapravo radi?

Velike kompanije, poput MTS-a, Telenora ili VIP-a, ali i bilo koji drugi veliki svetski operateri, mobilni telefon zaključavaju tako da se on može koristiti samo u njihovoj mreži. Naravno, razlog zbog koga kompanije to čine jeste da bi što duže zadržale svoje korisnike kod sebe.

Može se dogoditi situacija da ste kupili telefon u inostranstvu i došli ste u Srbiju. On svakako neće raditi bez dekodiranja, tj. otključavanja. Ovo je posao koji ne bi trebalo da pokušavate sami da uradite, već je nužno da ga prepustite stručnim licima u servisima mobilnih telefona.

Dekodiranje telefona

Pravilna definicija bi bila da je dekodiranje zapravo otključavanje telefona koji je podešen da radi u samo jednoj mreži, sada osposobljen da nesmetano može raditi u bilo kojoj mreži po želji korisnika.

Ukoliko je telefon zaključan na mrežu, to verovatno znači da ste aparat kupili na ugovor ili u paketu. Ako želite da promenite mrežu, to nećete biti u mogućnosti pre nego što dekodirate svoj mobilni aparat.

Uklanjanje korisničkih šifri

Ovo je još jedna vrsta dekodiranja. Može se dogoditi da ste kupili polovan mobilni telefon, odnosno da niste prvi vlasnik. Takav aparat će tražiti od vas da unesete određene šifre, google nalog, patern kojeg ne možete da se setite jer ga niste vi aktivirali. 

Da biste mogli normalno da koristite svoj uređaj, i u ovom slučaju neophodno će biti otključavanje telefona, dekodiranje, odnosno uklanjanje korisničkih šifri.

Preporučljivo je da se ne igrate hakera i ne gubite vreme, jer ceo ovaj postupak u ovlašćenom servisu može trajati svega desetak minuta.

Daljinsko dekodiranje mobilnih telefona   

Zvuči neverovatno, ali je istinito da se ova usluga može obaviti i bez vašeg fizičkog dolaska u servis. Pitate se kako je to moguće? Vrlo jednostavno. Dekodiranje se obavlja generisanjem potrebnih kodova za otključavanje na osnovu modela telefona i IMEI broja. Kod za otključavanje će vam biti poslat, ali se u ovom slučaju mora ispoštovati određena procedura. 

To bi značilo da najpre saopštite putem e-maila tačan i potpun model vašeg telefona i IMEI broj. Ako ove podatke ne znate, njih možete naći ispod baterije ili u podešavanjima telefona. Potom, servis će vam odgovoriti da li je otključavanje moguće, što jeste u 99,99% slučajeva, i vi ste sada u obavezi da uplatite novac na ime dekodiranja telefona na osnovu podataka koji će vam biti poslati. Kada se vaša uplata evidentira, na e-mail se šalje kod sa uputstvima kako da otključate svog ljubimca.

Kao što smo naveli, vreme potrebno da se ova usluga završi prilikom dolaska u servis je desetak minuta, ali postoje slučajevi kada dekodiranje može potrajati čak i do sedam dana. 

Dekodiranje telefona – iskustva

Potrebno je da znate da ovim postupkom ni na koji način nećete naštetiti svom mobilnom aparatu, niti ćete izgubiti neku od funkcija. Važno je i napomenuti da je dekodiranje, odnosno, otključavanje telefona legalan i dozvoljen postupak u Srbiji, jer kupac telefona ima svoje zakonsko pravo da uređaj modifikuje po sopstvenoj volji.

Ne oklevajte da pozovete servise za mobilne telefone, jer se u najvećem broju slučajeva problem otključavanja telefona lako i uspešno rešava.

Dekodiranje mobilnih telefona – cena:

Cene se kreću u proseku od 600 dinara pa do nekoliko desetina evra, čak može dostići i cifru od 20000 dinara za neke modele iPhone-a. Na samu cenu utiče više faktora kao što su model i proizvođač mobilnog telefona, vreme koje je potrebno da se telefon dekodira i uređaji koji se koriste u tu svrhu.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise mobilnih telefona ispod teksta.