Adresa: Crnotravska 7-9, TC Chage me, Banjica
Beograd
Adresa: Maksima Gorkog 53
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 194
Beograd
Adresa: Jurija Gagarina 14g, lok 1, (zgrada Maslačak)
Beograd
Adresa: Zmaj Jovina 20
Beograd
Adresa: Dubrovacka 2a
Beograd
Adresa: Antifašističke borbe bb, Novi Beograd, Beograd
Beograd
Adresa: Čumićevo sokače 66
Beograd
Adresa: Stevana Brakusa 6, Beograd
Beograd
Adresa: Vatroslava Jagića 6
Beograd
Adresa: Džordža Vašingtona 50, Stari Grad
Beograd
Adresa: Bulevar kralja Aleksandra 368; Mirijevski venac 23 (veliki Maxi)
Beograd
Adresa: Balkanska 35, T.C. prizemlje - lokal 4
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Dekodiranje mobilnih telefona
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Dekodiranje mobilnih telefona

Mnogi ljudi su čuli za reč dekodiranje telefona, ali ne znaju tačno šta ona znači. Sve dok im se nije dogodilo da svoj telefon ne mogu da otključaju. O čemu se zapravo radi?
 
 
Velike kompanije, poput MTS-a, Telenora ili VIP-a, ali i bilo koji drugi veliki svetski operateri, mobilni telefon zaključavaju tako da se on može koristiti samo u njihovoj mreži. Naravno, razlog zbog koga kompanije to čine jeste da bi što duže zadržale svoje korisnike kod sebe.
Može se dogoditi situacija da ste kupili telefon u inostranstvu i došli ste u Srbiju. On svakako neće raditi bez dekodiranja, tj. otključavanja. Ovo je posao koji ne bi trebalo da pokušavate sami da uradite, već je nužno da ga prepustite stručnim licima u servisima mobilnih telefona.

Dekodiranje telefona

Pravilna definicija bi bila da je dekodiranje zapravo otključavanje telefona koji je podešen da radi u samo jednoj mreži, sada osposobljen da nesmetano može raditi u bilo kojoj mreži po želji korisnika.
Ukoliko je telefon zaključan na mrežu, to verovatno znači da ste aparat kupili na ugovor ili u paketu. Ako želite da promenite mrežu, to nećete biti u mogućnosti pre nego što dekodirate svoj mobilni aparat.

Uklanjanje korisničkih šifri

Ovo je još jedna vrsta dekodiranja. Može se dogoditi da ste kupili polovan mobilni telefon, odnosno da niste prvi vlasnik. Takav aparat će tražiti od vas da unesete određene šifre, google nalog, patern kojeg ne možete da se setite jer ga niste vi aktivirali. 
Da biste mogli normalno da koristite svoj uređaj, i u ovom slučaju neophodno će biti otključavanje telefona, dekodiranje, odnosno uklanjanje korisničkih šifri.
Preporučljivo je da se ne igrate hakera i ne gubite vreme, jer ceo ovaj postupak u ovlašćenom servisu može trajati svega desetak minuta.

Daljinsko dekodiranje mobilnih telefona   

Zvuči neverovatno, ali je istinito da se ova usluga može obaviti i bez vašeg fizičkog dolaska u servis. Pitate se kako je to moguće? Vrlo jednostavno. Dekodiranje se obavlja generisanjem potrebnih kodova za otključavanje na osnovu modela telefona i IMEI broja. Kod za otključavanje će vam biti poslat, ali se u ovom slučaju mora ispoštovati određena procedura. 
 
 
To bi značilo da najpre saopštite putem e-maila tačan i potpun model vašeg telefona i IMEI broj. Ako ove podatke ne znate, njih možete naći ispod baterije ili u podešavanjima telefona. Potom, servis će vam odgovoriti da li je otključavanje moguće, što jeste u 99,99% slučajeva, i vi ste sada u obavezi da uplatite novac na ime dekodiranja telefona na osnovu podataka koji će vam biti poslati. Kada se vaša uplata evidentira, na e-mail se šalje kod sa uputstvima kako da otključate svog ljubimca.
Kao što smo naveli, vreme potrebno da se ova usluga završi prilikom dolaska u servis je desetak minuta, ali postoje slučajevi kada dekodiranje može potrajati čak i do sedam dana. 

Dekodiranje telefona – iskustva

Potrebno je da znate da ovim postupkom ni na koji način nećete naštetiti svom mobilnom aparatu, niti ćete izgubiti neku od funkcija. Važno je i napomenuti da je dekodiranje, odnosno, otključavanje telefona legalan i dozvoljen postupak u Srbiji, jer kupac telefona ima svoje zakonsko pravo da uređaj modifikuje po sopstvenoj volji.
Ne oklevajte da pozovete servise za mobilne telefone, jer se u najvećem broju slučajeva problem otključavanja telefona lako i uspešno rešava.

Dekodiranje mobilnih telefona – cena:

Cene se kreću u proseku od 600 dinara pa do nekoliko desetina evra, čak može dostići i cifru od 20000 dinara za neke modele iPhone-a. Na samu cenu utiče više faktora kao što su model i proizvođač mobilnog telefona, vreme koje je potrebno da se telefon dekodira i uređaji koji se koriste u tu svrhu.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate servise mobilnih telefona ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Sinisa Peric
Dekodiranje mobilnih telefona je veoma slozen proces i zbog toga je najbolje da pronadjete kvaliteten servis i da budete spremni da dobro platite. Zapravo, najbolje bi bilo kada biste u potpunosti izbegli da kupite kodirani mobilni telefon.
Marina Zivkovic
Dekodiranje mobilnih telefona jeste nesto sto je posebno kvalitetno i sto u svakom slucaju tako treba i da ostane. Druge stvari po ovom pitanju i nisu bas toliko lose resenje.
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, moze ono da se plati bez nekih vecih problema.
Petar Jankulovski
Moje je licno misljenje da sto se ovog dekodiranja tice, kvalitet je onda nesto sto vam sigurno necete faliti.
Lea Stankovic
Mora ono debelo da se plati kako god da okrenete.
Simona Vucinic
Koliko mi se samo cini, najbolje bi bilo kada bi dekoriranje bila najbolja stvar koja postoji. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
Stojance Ristovski
Mora ovo dekodiranje u svakom pogledu da se dobro plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Marta Dencevic
Sto se ovog dekodiranje tice, veoma je vazno da se na vreme odlucit za kvalitet, sve drugo je manje vazno.
Milen Jovanovic
Pojedine mobilne telefone jednostavno nije moguce tako lako da dekodirate.
Simona Vucinic
Po meni je koliko sam bar cuo ovo dekodiranje nesot sto je u slucaju iPhone telefona veoma tesko da se uradi.
Filip Milutinovic
Naravno da je sto se ovog dekodiranja tice, kvalitet i vise nego vazan.Sve drugo je mnogo gore resenje.
Marta Dencevic
Koliko mi se cini, ovo je uvek i vise nego popularna tema. Jedini je zapravo problem u tome sto sve to jako puno kosta i onda ne moze to svako sebi adekvatno da priusti.
Mihajlo Nastasovic
Koliko mi se samo cini, dekodiranje mobilnih telefona je i vise nego znacajna aktivnost. Mada, koliko mi je poznato, to ipak ne moze svako da kvalitetno uradi.
Ljubinka Sreckovic
Cesto je ovo aktinovst koja ne moze na rpavilan nacin da se izvede, bez obzira na to koliko samo noca imate da ponudite onom ko treba to da vam uradi.
Todor Markovic
Licno mislim da je za dekodiranje iPhone telefona potrebno dosta novca i da je opet neizvesno kako ce sve to na kraju da ispadne.
Nikolina Pantelic
Po pitanju dekodiranja mobilnih telefona, samo treba da se opredelite za kvalitet u koji mozete da imate puno poverenje.
Janko Zivanovic
Dekodiranje mobilnih telefona nekada moze da zahteva bas veliko znanje i strucnost. Bas iz tog razloga treba da posetite neko strucno i provereno mesto.
Jana Stankovic
Veoma kvalitetno dekodiranje mobilnih telefona, mozete da dobijete u radnji Lainet. pri tome, u toj radnji mozete da pornadjete i vise nego povoljne cene.
Biljana Brankovic
Veliki problem je sad taj sto su ipak mnogi priucenim upravo za ovu vrstu posla.
Ivan Stojanovic
definitvno, dekodiranje telefona mora da vam uradi neko ko ima dovoljno iskustva u radu u ovoj oblasti, a ne neko ko je priucen za ovaj posao.
Marko Petrovic
generalno je potrebno da kada pricamo o kvalitenotm dekodiranju mobilnih telefona da je potrebno da posto poto izbegnete ovu aktivnost posto uvek nesto moze da podje lose. Moze se cak desiti i da vam na prvi pogled izgleda kako je iPhone adekvatno dekodiran ali veoma brzo se moze desiti da bocne da baguje i prikazuje odredjene probleme.
Dusan Markovic
Mislim da je u Beograud neka prosecna cena za dekodiranje teleofna oko 50 eura. Svako ko bude planirao vise da vam plati, sigurno nema iskrene namere. Zbog toga je najbolje da u svakom slucaju od samog pocetka izbegavate dekodirane telefone.
Petar Jankovic
Dekodiranje mobilnih telefona je veoma slozen proces i zbog toga je najbolje da pronadjete kvaliteten servis i da budete spremni da dobro platite. Zapravo, najbolje bi bilo kada biste u potpunosti izbegli da kupite kodirani mobilni telefon.