Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Dubak za bebe
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Dubak za bebe

Svi smo kao mali koristili dubak. Šetalice su savremena verzija ovog dela bebi opreme, koja pre svega ima funkciju da omogući vašem detetu lakše prohodavanje. Učiti dete da hoda nije nimalo lako, jer je teško biti dugo savijen u jednom istom položaju, a naročito ako beba ima starijeg brata ili sestru, o kojima brižna mama isto mora voditi računa. 

 

 

U tom smislu, šetalice za bebe su veoma praktične spravice, koje će vam uštedeti mnogo snage i truda. 

Kako odabrati šetalicu za bebu?

Naravno, ni sve šetalice nisu iste, pa je potrebno povesti računa o par stavki, a neke od njih se tiču i onog najvažnijeg, a to je sigurnost i bezbednost deteta. 

Dakle, dubak je obično namenjen deci između sedam i osamnaest meseci i težine do 12 kilograma. Sama težina dubka može biti oko 5 kilograma. 

Šetalice se moraju izrađivati u skladu sa određenim standardima, a to će podrazumevati da dubak ima šest stopera, koji omogućavaju zaustavljanje na početku stepeništa. Stoperi će reagovati i ako se vaša beba nađe na bilo kojoj većoj neravnini koja može da izazove prevrtanje. 

Kada govorimo o točkićima, reći ćemo da su zadnji točkići fiksni, a prednji se rotiraju, pa beba može sama da upravlja.

Ovakvi točkovi ne dozvoljavaju detetu da dubak odgurne nogama u bilo kom smeru, već mora da sinhronizuje kretanje. Ovo je veoma važno jer se na taj način razvija koordinacija pokreta. Sve to za cilj ima brže, lakše i pravilnije prohodavanje vaše bebe.

Dubak za bebe – iskustva

Visina šetalice je fleksibilna, odnosno, može se podesiti u tri položaja. Za mame i tate, bake i deke, važan deo priče o dubku jeste da se ovaj deo bebi opreme može lako sklopiti i odložiti. 

 

 

Svakako šetalica ne bi bila kompletna kada ne bi imala igračke, tako da se na tacni dubka nalaze razne zvečke ili volan, što je posebno zanimljivo gledati dok dete “vozi“ dubak. Takođe, postoje i muzičke dirke koje deluju veoma pozitivno i inspirišuće da dete što pre načini prve samostalne korake. 

Na šetalici još možemo pronaći visoki naslon koji obezbeđuje dobru podršku, kao i dve karike koje služe za kačenje dodatnih igračaka, jer – igračaka nikada dosta. 

Presvlaka koju poseduje dubak, lako se može skinuti i oprati, jer će verovatno stalno biti uflekana, što je sasvim očekivano i normalno kada su mala deca u pitanju. 

Duboko sedište sa visokim naslonom, bebi će pomoći da jača mišiće nogu i usavršava svoje prve korake. Podešavanje visine koje smo spomenuli, omogućava da dubak raste zajedno sa vašom bebom. Razne igračke koje se nalaze na tacni, zaokupiće dečiju pažnju, pa beba neće ni primetiti da je već prohodala.

Na ovaj način, učenje prvih koraka nikada nije bilo interesantnije, stoga omogućite takvo iskustvo svojoj bebi, uzvratiće vam sa milion bebećih osmeha!

Dubak za bebe – cena:

Cene se kreću od 3399 dinara sve do 11000 dinara za pojedine modele dubka za bebe.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

13.09.2018
Zeljana Jeremic

Mogu samo reci da nam je dubak za malog poprilicno olaksao zivot. Naime, nase dete je poprilicno hiperaktivno, tako da je ovo pravi nacin da utrosi svoju energiju a da istovremeno to za njega bude bezbedno. Dubak smo kupili u radnji Mornar. Zadovoljni smo cenom i kvalitetom. Svima toplo savetujem da u svoj asortiman bebi opreme uvrste i dubak. Sigurno ce vam pomoci.

07.08.2017
Simona Vucinic

Dubak za bebe jeste nesto sto posebno mora da kosta i nesto sto posebno mora da se plati. Sve drugo je cisto gubljenje vremena i nista vise od toga. Cene su naravno nesto sto bi ipak trebalo da bude u drugom planu.

09.05.2017
Milen Jovanovic

On je nesto sto je naravno zaista i vise nego skupo, kako god da okrenete.

25.04.2017
Marta Dencevic

Ukoliko nesto valja u celoj prici, onda je to dubak za bebe.

12.04.2017
Filip Milutinovic

Ako nesto valja u celoj prici onda je to dubak za bebe posto on ima i vise nego prakticnu primenu u stvarnom zivotu.

28.03.2017
Ljubinka Sreckovic

Sto se dubka tice, sigurno je samo da kvalitet moze da bude i vise nego potreban i dobar. Sve drugo je samo gubljenje vremena.

13.03.2017
Mihajlo Nastasovic

Sto se ovoga tice i sto se mene licno tice, naravno da je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je mnogo manje vazno i bitno.

21.02.2017
Nikolina Pantelic

Sto se mene licno tice, dubak za bebe je zaista nesto posebno. Po meni je to cisto bacanje para i opravdanje za lenjost roditelja.

03.02.2017
Todor Markovic

Sto se tice ovog dubka, veoma je vazno da znate da koliko on ima dobrih strana toliko i nema.

24.01.2017
Jana Stankovic

Ja kada sam bila mala bas sam imala dubak i sa njim sam bas bila onako zadovoljna.

06.01.2017
Janko Zivanovic

Sto se ovoga tice, veoma je vazno da dusek bude kvalitetan kako bi se kicma beb dobro razvila.

19.12.2016
Dusan Markovic

Ako mene licno pitate, po pitanju dubka za bebe, naravno da treba da ga imate i da ga kupite kako bi vam zivot bio laksi. Narocito ako imate bas onako hiperaktivno dete.

30.11.2016
Petar Jankovic

Ukoliko imate dete koje je prepuno energije, zaista je po meni u tom slucaju izlisno da pricamo koliko je ovaj deo bebi opreme roditeljima potreban i neophodan.

15.11.2016
Biljana Brankovic

Dubak za beeb j nesto sto u svakom slucaju mora I kvalitetno da se plati. zato je najbolje resenje da posetite radnju Cihu Cihu I da se bas tamo opredelite za to sta zelite.

25.10.2016
Ivan Stojanovic

Po meni je dubak za bebe definitivno najbolje resenje za sve one roditelje koji imaju i vise nego hiperaktivnu decu.

25.08.2016
Marko Petrovic

Neku decu nije jednostavno moguce lako sacucati. Zbog toga je pozeljno da se stave u dubak i tu onda zaista nema vise nekih velikih problema.

21.07.2016
Dusan Markovic

Milene, mislim da si ti nesto malo skuplje platio taj dubak nego sto je stvarna cena. Uglavnom se kvalitetni i izdrzljivi dubci mogu pronaci vec i po ceni od nekih 5000 dinara.

17.06.2016
Milen Jovanovic

Kupio sam dubak u Topeks. Cena je bila oko 8.000,00 dinara. prava sitnica u odnosu na kvalitet koji smo dobili. Nema sta mu mali nije radi: udarao od stolove, stolice, ormane itd. dubak se nije pomerio sa mesta. Odlican kvalitet.

16.06.2016
Janko Zivanovic

Mogu samo reci da nam je dubak za malog poprilicno olaksao zivot. Naime, nase dete je poprilicno hiperaktivno, tako da je ovo pravi nacin da utrosi svoju energiju a da istovremeno to za njega bude bezbedno. Dubak smo kupili u radnji Mornar. Zadovoljni smo cenom i kvalitetom. Svima toplo savetujem da u svoj asortiman bebi opreme uvrste i dubak. Sigurno ce vam pomoci.

Pozdrav