Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Flašice za bebe
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Flašice za bebe

Neizostavan deo bebi opreme, ono što morate imati svakoga dana i uvek pri ruci, jeste flašica za vašu bebu. Međutim, mnoge mame se nađu u dilemi kada je u pitanju izbor flašice. Njih zanima kakvu flašicu da odaberu, kog oblika, koliko flašica će im biti potrebno...

 

 

Nastavite sa čitanjem našeg teksta, jer ste na pravom mestu da dileme oko flašica za bebe budu otklonjene.

Kakvu flašicu za bebe kupiti?

Ni sve flašice nisu iste, naravno. U prva tri meseca, bebe ne mogu popiti više od 100 ml mleka za jedan obrok. Iz tog razloga kupite dve male flašice, od 120 ml. 

Kod prvih flašica nemojte mnogo eksperimentisati, kupite onu najjednostavniju, a kasnije, možete pronaći neku koja će odgovarati i bebi i vama.

Koliko flašica će biti potrebno?

Odgovor na ovo pitanje krije se u tome da li beba pije majčino mleko ili je hranite humanizovanim mlekom? Ako dojite bebu, biće vam potrebne dve flašice, od kojih je jedna za vodu, a druga za mleko. U drugom slučaju, najmanje tri flašice biće potrebno da nabavite, i to dve za vodu i jednu za mleko. 

Da li je bolja cucla od lateksa ili silikona?

Sve ima svoje prednosti, ali i mane. Na primer, lateks je mekši i elastičniji, dok silikon traje duže. Veoma je važno da oblik cucle bude sličan majčinoj bradavici. 

Cucle morate proveravati redovno, jer komadići lateksa ili silikona mogu upasti u mleko i uzrokovati gušenje. Cucla ne sme da ima ni oštećenje oko rupice, jer sa vremenom će se ta rupica proširiti, pa će mleko izlaziti više nego što je to potrebno.

Kakav je protok mleka kroz cuclu, znaćete po tome što većina proizvođača označava protok kroz cuclu brojevima od 1 do 8, pri čemu je jedinica namenjena tek rođenim bebicama a osmica onim velikim i odraslim bebama.

Šta je još potrebno kupiti uz flašicu za bebe?

Može vam biti potreban sterilizator za flašice, mada taj aparat nije sasvim sa povoljnom cenom, tako da vam može poslužiti i četka za čišćenje flašica kao i vruća voda.

Anticolic flašice – šta je to?

Možda nikada niste čuli za ovaj pojam, pa ćemo objasniti da je reč o specijalnim vrstama flašice sa posebnim ventilom koji ne dopušta vazduhu da dospe u bebin želudac. 

 

 

Da li odabrati staklene ili plastične flašice?

Staklene flašice su 100% bezbedne, mada se i plastične flašice za bebe izrađuju od plastike koja ne sadrži štetne supstance. Kada beba počne sama da drži flašicu može joj se vrlo lako desiti da je ispusti. U tom smislu su plastične flašice daleko praktičnije od staklenih. 

Kako sačuvati mleko u flašici?

Potrebno je znati da se obrok od adaptiranog mleka mora popiti dok je svež. Ukoliko se nalazite van kuće, nemojte poneti napravljeno mleko, već ponesite prokuvanu vodu u termosu pa obrok za vašu bebicu napravite onda kada želite da je nahranite.

Kako zagrejati mleko u flašici?

Obično se koristi električni grejač za flašice, mada se mleko može ugrejati i na jednostavnije načine. Dobar savet za mame, jeste da pre nego što počnu da hrane svoju bebu, nakapaju nekoliko kapi mleka na nadlanicu da provere da li je temperatura pogodna. Mleko se po pravilu ne zagreva u mikrotalasnim pećnicama, jer bi u tom slučaju ono bilo neravnomerno zagrejano.

Flašice za bebe – cena:

Za flašice za bebe, potrebno je izdvojiti od 442 din. do 623 dinara za staklene flašice.

Kada govorimo o priboru za flašice i cucle, navedimo prosečne cene: za četku za flašice, potrebno je izdvojiti od 259 do 819 dinara; stalak za flašice, cena u proseku oko 500 dinara; za sušilicu za flašicu i pribor za hranjenje, potrebno je oko 1100 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

13.09.2018
Uros Filipovic
Mogu se kvalitetne flasice za bebe pronaci i po jeftinijim cenama. Ono sto je onda u tom slucaju neophodno obratiti paznju je da to budu flasice koje su dovoljno otporne na razlicite mehanicke nadrazaje, odnosno jednostavnije receno otkuvavanje.
07.08.2017
Jovana Milinkovic
Moraju flasice za bebe kako god da okrenete da se lepo plati. Druge stvari su samo cisot gubljenje vremena. Mada, moram da kazem da je i veoma bitno da se sve flasice odrzavaju na jedan kvalitetan nacin, odnosno da vodite racuna o tome da higijenski i bakterioloski sve bude ispravno.
09.05.2017
Petar Jankulovski
Nikada one nisu bile posebno jeftine. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
25.04.2017
Lea Stankovic
Koliko mi se samo cini, sve flasice za bebe su nesto sto debelo treba da se plati.
12.04.2017
Stojance Ristovski
Po meni ako nesto valja u celoj prici onda su to flasice za bebe, druge stvari nisu bas toliko vazne.
28.03.2017
Simona Vucinic
Sto se ovih flasica tice, veoma je naravno vazno da budu higijenski potpuno ispravne.
13.03.2017
Milen Jovanovic
U svakom slucaju kako god da okrenete, flasice za bebe i nisu bas toliko povoljne.
13.03.2017
Marta Dencevic
Cene i nisu bas toliko jeftine. To je jedini problem.
22.02.2017
Filip Milutinovic
Sto se mene licno tice, ove flasice treba da budu bas onaok ozbiljno kvalitetne posto vam svakako nije ni cilj da ih brzo menjate.
03.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Sto se tice flasica za bebe, sigurno je potrebno da se licno odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
24.01.2017
Mihajlo Nastasovic
Sva sreca pa ovo bar nije toliko skupo kada pricamo o gajenju deteta.
24.01.2017
Nikolina Pantelic
Koliko mi se samo cini, sto se tice ovih flasica, najbolje je da se odlucite samo za kvaltiet. Ostale stvari i nisu bas toliko vazne.
06.01.2017
Todor Markovic
Moje licno misljenje je da su flasice potrebne u svakom slucaju ali je problem u tome sto cene nisu ni malo jeftine.
19.12.2016
Jana Stankovic
Licno, mislim da je po ovom pitanju ubedljivo najbolje resenje da se opredelite za kvalitet i da vise nista po tom pitanju ne brinete.
30.11.2016
Janko Zivanovic
Flasice za bebe suuvek u svakom slucaju jedan veoma bitan deo opreme na koji zaista ne treba da se stedi novac.
15.11.2016
Biljana Brankovic
Ukoliko su vam vec potrebne kvalitetne flasice za bebe, onda je najbolje da posetite radnju koja se zove Cihu Cihu.
25.10.2016
Petar Jankovic
Flasice za bebe su jednostavno nesto sto je svima potrebno a sto je moja zena bas sklona da gubi.
25.08.2016
Marko Petrovic
U svakm slucaju je daleko bolje da kupite neku slukplju flasicu za bebe i da vam ona traje duze, nego da kupujete neke ishabane flasice koje cete platiti manje ali zato novu kupovati svaki mesec.
21.07.2016
Dusan Markovic
Mogu se kvalitetne flasice za bebe pronaci i po jeftinijim cenama. Ono sto je onda u tom slucaju neophodno obratiti paznju je da to budu flasice koje su dovoljno otporne na razlicite mehanicke nadrazaje, odnosno jednostavnije receno otkuvavanje.
17.06.2016
Ivan Stojanovic
Kupio pre neki dan jednu. Neka uobicajena cena je oko 500 dinara i mogu samo reci da sam bas zadovoljna. Otkuvava se bez problema. U svakom slucaju srecno vam bilo u kupovini.
16.06.2016
Biljana Brankovic
Interesuje me koja je uobicajena cena za flasice? Uskoro treba da se porodim pa me interesuje da sve spremim na vreme sto se tice troskova. Hvala unapred svim posetiocima na odgovoru Bilja