Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Patike za bebe
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Patike za bebe

Interesantno je da je kupovina patika za bebe posao kojem roditelji veoma ozbiljno pristupaju. Jer, svako želi najbolje za svoje dete. Ipak, novopečene mame i tate često se nađu u dilemi kakve patike kupiti, od kog proizvođača, kakvog materijala... 

 

 

U daljem tekstu ćemo pokušati da sa par korisnih saveta otklonimo takve dileme i pomognemo roditeljima pri izboru.

Kako odabrati patike za bebu?

Najpre, potrebno je odrediti pravo vreme kada ćete kupiti prvu obuću svojim mališanima. To je obično trenutak kada oni počnu da stoje i prave prve samostalne korake. Ono što je najvažnije kod izbora patika za bebu jeste da one budu odgovarajuće veličine. 

Patika ne sme da stiska bebino stopalo, i mora biti veća barem 0,6 cm. Imajte na umu da dečije nogice brzo rastu, te često proveravajte veličinu patika. 

Ipak, nemojte odabrati ni prevelike patike, jer će to biti razlog nestabilnosti pri hodu, pa će stopalo detata praktično „plivati“ u patikama, što nikako nije dobro. Na taj način se stopalo nepravilno opterećuje, dete krivo gazi i to može dovesti do deformiteta.

Pored odgovarajuće veličine, bilo bi takođe poželjno da patike budu dovoljno duboke da bi držale skočne zglobove, kao i čvrsto vezane, kako bi bile dobra potpora pri hodu  još uvek nedovoljno razvijenim mišićima i ligamentima nogu.

Od kakvih materijala kupiti patike za bebe?

Navedimo kao prvo i najvažnije, kada je u pitanju materijal izrade, a to je da je potrebno da bebino stopalo može da diše. To znači da patike treba da budu izrađene od prirodnih materijala, kako spolja tako i iznutra.

Sve ovo je neobično važno kod sasvim male dece jer ona nemaju još uvek uspostavljenu termoregulaciju. Šivene patike su trajnije u odnosu na lepljene, a i manji je rizik od pojave alergije na sintetički lepak.

Tvrdoća patika za bebe

Ono što je jako bitno, jeste da patike za bebu ne smeju biti tvrde i time ograničavati normalno savijanje stopala pri hodu. Sa druge strane, patike ne smeju biti ni previše mekane, jer će to uticati na smanjenje stabilnosti pri hodu bebe.

 

 

Posebno je važno obratiti pažnju na deo patike koji drži skočni zglob. On bi trebalo da bude čvršći, dok prednji deo prema prstima treba da bude mekan, ali i dovoljno širok, da prstići vaše bebe ne bi bili zbijeni.

Patike za bebe – iskustva

Da biste zaista dobili kvalitet za svoju bebu, odnosno patike koje to omogućavaju, naš savet je da poverenje poklonite proverenim markama i da ne štedite prilikom odabira prvih patika za dete. 

Imajte u vidu da će vaša beba možda najveći deo dana provoditi u patikama, pa stoga je dobro da ih ima dva para, kako bi ih naizmenično menjala, i da bi se patike mogle provetriti i osušiti od znoja. 

Takođe, kada govorimo o godišnjim dobima, reći ćemo da se jesenje i prolećne patike najduže nose, pa povedite računa o njihovoj izdržljivosti, da ne biste morali da kupujete novi par pre navršene sezone.

Patike za bebe – cena:

Potrebno je izdvojiti od 958 dinara za nehodajuće patike, sve do 4790 dinara za modele poznatih proizvođača.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate prodavnice bebi opreme ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

14.09.2018
Srdjan Budimirovic
Kvalitene patike za bebu smo prosli mesec kupili u Dexi Co. Veoma smo zadovoljni. Obratili smo paznju da te patike budu dovoljno snazne da stite skocni zglob. Uzeli smo patike za prolece i nadamo se da ce nas posluziti.
07.08.2017
Lea Stankovic
Roditelji u Beogradu su nekako u danasnje vreme dosta dobro edukovani. Tako da su u stanju da i vise nego dobro sagledaju znacaj kji patike za bebe imaju u danasnje vreme. Cene su vec potpuno drugo jedna prica. Medjutim, i sa cenama je sve nakako postalo poprilicno pristupacno.
09.05.2017
Stojance Ristovski
Moraju one da se debelo plate kako god da okrenete.
25.04.2017
Simona Vucinic
Koliko mi se samo cini, sve patike za bebe trebaju da se posebno plate. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
12.04.2017
Milen Jovanovic
Po meni su one nesto pre ili kasnije sigurno treba da se plati. Druge stvati ipak nisu bas toliko vazne kao sto se mozda nekome cini.
28.03.2017
Marta Dencevic
Sto se ovih patika tice, sigurno je veoma bitno da budu mnogo dobrog kvaliteta.
13.03.2017
Filip Milutinovic
Sto se ovih patika tice, bitan je samo kvalitet.
22.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Sto se tice patika za bebe, one nisu na kraju krajeva ni malo jeftine.
03.02.2017
Mihajlo Nastasovic
Sto se mene licno tice, osnova svega je da se patike za bebe ipak mogu kupiti po relativno povoljnim cenama.
24.01.2017
Nikolina Pantelic
Koliko mi se samo cini, po pitanju ovih patika je najvaznije samo da se odlucite za kvalitet.
06.01.2017
Todor Markovic
Moje licno misljenje je da po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet. Pri tome, cene treba da budu u drugom planu.
19.12.2016
Jana Stankovic
Po ovom pitanju ako mene pitate, samo treba da se opredelite za kvalitet i vise nista dalje oko toga ne brinete.
30.11.2016
Janko Zivanovic
Po pitanju patika za bebe, samo treba da posetite neko provereno mesot koje u svojoj punudi ima veliki deo bebi opreme.
15.11.2016
Biljana Brankovic
Po pitanju kvalitetnih patika za bebe, najbolje je da onda po tom pitanju se oslonite na radnju koja se zove Topers.
25.10.2016
Petar Jankovic
Ukoliko planirate da kupite neke kvalitenne patike za bebe onda treba da budete spremni da izdvojite bar 5000 dinara. u tom slucaju imate sasvim dobar osnov da se nadate nekim kvalitetnim patikama.
26.08.2016
Marko Petrovic
Sto se tice patika za bebe tu zaista nemam neke velike nedoumice. Patike za bebe moraju biti dovoljnog kvaliteta da bi stopala bebe moraju dovoljno kvalitetno da se razviju.
21.07.2016
Dusan Markovic
Ukoliko trazite kvalitne patike za bebe, onda bi svakako trebali da posetite Beba Kids. Cene u tom butiku su i vise nego povoljne i sami se najbolje mozete uveriti ukoliko taj butik posetite tokom radnog vremena.
17.06.2016
Ivan Stojanovic
Koja je uobicajena cena batika za bebe? Nisam siguran sta mogu da ocekujem. Nekako mi se cini da je sva roba kineskog porekla a samim tim i sarolikog kvaliteta. Najbolje da se svi dobro raspitamo pre kupovine.
16.06.2016
Janko Zivanovic
Kvalitene patike za bebu smo prosli mesec kupili u Dexi Co. Veoma smo zadovoljni. Obratili smo paznju da te patike budu dovoljno snazne da stite skocni zglob. Uzeli smo patike za prolece i nadamo se da ce nas posluziti.