Jastuk za dojenje

Dojenje jednog malog bića svakako je najlepši ali i najodgovorniji posao na svetu. Potrebno je naći pravi položaj, da bude udobno i vama i bebi, što sve nije lako, posebno ako ste prvorotka, pa i nemate iskustva sa ovim „zadatkom“. Zbog toga su tu jastuci za dojenje, koji ovaj svakodnevni posao čine jednostavnim i nečim u čemu ćete uživati zajedno sa svojom bebom. 

 

Zašto kupiti jastuk za dojenje?

Možda mislite da vam takav jastuk nije potreban i da je više luksuz nego stvarna potreba? Mi ćemo vas uveriti da nije tako, i ako su se mučile naše mame i bake, ne moramo i mi, u 21. veku, kada je sve napredovalo pa i „tehnika“ dojenja.

Elem, šalu na stranu, činjenica je da se prilikom dojenja javljaju određeni problemi, pa čak i kod mama koje su odgajile već jedno ili više dece. Ti problemi se najčešće pojavljuju zbog neispravnog položaja u kome držite bebu, pa ona ne može lepo da uhvati vašu bradavicu.

Iz svega ovoga možemo da zaključimo, da je ispravan položaj mame i bebe prvi i najvažniji uslov koji mora biti ispunjen za pravilno dojenje. 

Kako izgledaju jastuci za dojenje?

Jastuci za dojenje poseduju dve ušivene trakice, kojima ćete učvrstiti položaj jastuka uz svoje telo. Na ovaj način, jastuk za dojenje se individualno podešava svakoj mami, na taj način što veoma lepo i udobno prijanja uz struk, pa su tako izbegnute poteškoće sa pomeranjem jastuka za vreme dojenja. 

Ovo će vam potvrditi sve mame koje su koristile jastuk za dojenje, a ako znate neku vašu prijateljicu ili rođaku koja je isti koristila, savetujemo da je odmah pozovete i pitate za iskustva. Sasvim sigurno će biti pozitivna!

Prednosti jastuka za dojenje

U prethodnom delu teksta, takođe se radilo o dobrim karakteristikama ovakvih jastuka, ali pošto nastavljamo u istom ritmu, to znači da dobrih strana ima još!

 

 

Naime, ovakav jastuk postaje mamina „treća ruka“ kada je rad sa bebom u pitanju, odnosno njeno hranjenje. 

Jastuk za dojenje će dati potporu kičmi, pružiti oslonac ruci na kojoj leži bebina glavica, podići će vašu bebu do nivoa vaše dojke, čime će beba pravilno uhvatiti bradavicu, dok je mogućnost da se bradavica povredi, svedena na minimum.

Ostale takođe bitne prednosti bile bi da beba ima idealan oslonac koji se anatomski formira prema njenom telu, i možda najvažnije za kraj, vi ćete se osećati sigurno i opušteno, što će sve omogućiti bolji protok mleka. 

Jastuk za dojenje – iskustva

Beba može spavati na ovom jastuku, kada ne spava u svom krevecu, pri čemu će imati zaštitu od prevrtanja, a kada vaša bebica počne da uči da sedi, jastuk će joj služiti kao naslonjač. 

Takođe, jastuk može poslužiti i kao ležaljka za novorođenčad i za bebe koje ne sede samostalno. A za vas, zgodno je znati da možete da koristite jastuk kao podlogu za knjigu ili laptop, ili ga vaš suprug može koristiti da se opusti posle napornog radnog dana, umesto da pod kičmu stavlja razne male, neudobne jastučiće. 

Umesto da naprežete ruke, ramena, vašu umornu kičmu i mišiće vrata, prepustite da to za vas radi jastuk za dojenje. Možda su se naše mame i bake mučile, ali ne moramo i mi. Svet napreduje u svakom pogledu, olakšajte sebi život kad god i kako god možete, ali ne zaboravite da kupovinom i upotrebom jastuka za dojenje, takođe pomažete vašoj bebici da obilno i kvalitetno ručka.

Jastuk za dojenje – cena:

Cene se kreću u proseku od 2690 dinara do 5000 din. u zavisnosti od modela i karakteristika jastuka za dojenje. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod našeg teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

14.09.2018
Andriajana Simic
Koja bi bila uobicajena cena jastuka za dojenje? Kako se on tacno upotrebljava i gde bi mogao da se kupi? Hvala unapred svima na odgovorima.
07.08.2017
Lea Stankovic
Svaki jastuk za dojenje ima svoje nesto sto je posebno. Pre svega, najznacajnije je to da zenama zaista olaksava dojenje posto ih dovodi zaista u vise nego dobar polozaj. Druge stvari su naravno daleko od neceg sto je idealno.
09.05.2017
Milen Jovanovic
Naravno da je veoma bitno da ovi jastuci budu odlicnog kvaliteta.
25.04.2017
Simona Vucinic
Koliko mi se samo cini, sigurno je on nesto sto bi debelo trebalo da se plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
12.04.2017
Filip Milutinovic
Pre ili kasnije ovaj jastuk mora da se lepo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
28.03.2017
Marta Dencevic
Po meni je on nesto sto u svakom slucaju moze da ima i vise nego jaku cenu.
13.03.2017
Mihajlo Nastasovic
Ovo je sigurno u svakom slucaju nesto posebno kako god da okrenete. Pri tome, ni cene nisu bas tako jeftine.
22.02.2017
Ljubinka Sreckovic
Kod jastuka za dojenje je ubedljivo najbolje resenje da pronadjete pravi odnos izmedju cene i kvaliteta.
03.02.2017
Todor Markovic
Koliko mi se samo cini, jastuk za dojenje je ipak nesto po meni sto je odlicnog kvaliteta.
25.01.2017
Nikolina Pantelic
Koliko mi se samo cini, sto se tice ovog jastuka, veoma je vazno da se odlucite za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
06.01.2017
Janko Zivanovic
Sto se tice jastuka za dojenje, naravno da svaka zena toom trudnoce treba da se oseca svo je vise moguce dobro.
19.12.2016
Jana Stankovic
Ako mene licno pitate, samo treba da potrazite neki bas dobar jastuk i vise nista dalje po tom pitanju ne treba da se brinete.
30.11.2016
Petar Jankovic
Svak dobar i odgovoran muskarac bi svojoj zeni trebao da kupi jedan dobar i kvalitetan jastuk za dojenje u koji mozete da imate puno poverenje.
15.11.2016
Biljana Brankovic
jastuk za dojenje se po veoma povoljnim cenama moze kupiti u beba kids. To je svakako mesto u koje zbog toga mozete da imate puno poverenje.
25.10.2016
Ivan Stojanovic
I ja to u potpunosti podrzavam. Inace, neka prosecna cena po kojoj se jastuk za dojenje moze kupiti u Beogradu, krece se od 2000 dinara pa na vise. Tako da definitivno ima za svaciji dzep.
26.08.2016
Marko Petrovic
Sve ono sto savremenim zenama moze da osigura udobnost i kvalitet brige o detetu ipak u potpunosti podrzavam.
21.07.2016
Dusan Markovic
Neka uobicajena cena se krece do nekih 5000 dinara. Ne bi trabalo da platis skuplje od toga. Pogleda u prodavnicama koje inace imaju bogatu ponudi bebi opreme. Sigurno da ga tamo mozes pronaci za sebe.
17.06.2016
Ivana Petrovic
Koja bi bila uobicajena cena jastuka za dojenje? Kako se on tacno upotrebljava i gde bi mogao da se kupi? Hvala unapred svima na odgovorima.