Dodaj firmu

Vulkan gym crossfit

Oblikujte savršeno svaki deo Vašeg tela, posetite našu teretanu. U najsavremenijem fitnes centru u Zemunu, na tri nivoa vežbače očekuju: sala za borilačke sportove, crossfit sala i teretana. Naš tim čine licencirani treneri sa FISAF diploma...
Pročitaj više

Ugrinovačka 206
Zemun, Beograd

Sport Active crossfit

Nalazi se na dve lokacije u gradu i svim svojim članovima nudi najsavremenije programe za pripremu rekreativnih i profesionalnih sportista. Svi programi se izvode na spravama najpoznatijih svetskih proizvođača opreme.
Pročitaj više

Sarajevska 62
Beograd

Extreme Gym crossfit

Venizelosova 21
Palilula, Beograd

Crossfit trening je pravi izbor kada je u pitanju testiranje vaše spremnosti. Može se reći da je to nova disciplina koja je osvojila svet. Zašto?

Kros fit objedinjuje nekoliko sportskih disciplina kao što su atletika, gimnastika, dizanje tegova, a najuporniji i najizdržljiviji pored toga voze bicikl i plivaju. Ako vam je stalo do dobre linije i odlične kondicije, a dosadno vam je da trčite, na primer, Cross fit je pravi izbor za vas!

Crossfit trening

Crossfit će vam povećati mišićnu masu, dati vam snagu, učiniti zdravijim i bržim. Ovo je veoma zanimljiv trening koji može da se prilagodi svima: nebitno je u kom ste starosnom dobu, kog ste pola ili kakva vam je fizička kondicija. Zbog toga je Crossfit tako popularan jer pored navedenog, pruža mnogo zanimljivih kombinacija.

„Spartanski trening“, kao što mu ime kaže, namenjen je najjačim i najizdržljivijim, ali isto tako Kros fit, lagani trening, mogu upražnjavati i starije osobe i deca. 

Kros fit treninzi mogu biti za celo telo, ali se mogu tretirati i pojedine grupe mišića. Treneri često očekuju od svojih polaznika da za određeno vreme ponavljaju ove treninge kako bi se merio njihov napredak. Ako skratite vreme i povećate broj svojih poena, možete biti sigurni da ste postali jači, brži i da ste povećali svoju izdržljivost.

Kros fit

Trening je najbolje raditi u fitnes centru, pod nadzorom instruktora i u udobnoj sportskoj opremi. Trener će vam ukazati šta je najbolje za vas, zato se ne preporučuje da počinjete da vežbate sami i na „svoju ruku“. Kros fit je kombinacija vežbi koje podrazumevaju maksimalno angažovanje mišića sa ciljem da povećaju snagu i brzinu. Trening cilja na glavne komponente fizičke kondicije kao što su: kardiorespiratorni fitnes, izdržljivost, mišićna snaga, brzina, fleksibilnost, agilnost, ravnoteža, preciznost i koordinacija.

Za najzdravije i najizdržljivije, Kros fit trening traje kratko, od pet do petnaest minuta, sa ponavljanjem od tri do pet dana nedeljno. Radi se jedna vežba za drugom, uz minimalan odmor između njih. Kompletan Kros fit trening uključuje celo telo i podrazumeva guranje, povlačenje, trčanje, veslanje i čučnjeve.

Kros fit trening

Trebalo bi znati da postoji na stotine Kros fit vežbi. Navešćemo neke primere:

- trening snage (brzo i snažno podizanje tega sa poda do visine ramena i vraćanje na pod)

- trzaj – teg sa šipkom jezgrovito i brzo sa poda podiže se iznad glave, gde je snaga ruku maksimalno uložena

- 5 krugova od po 20 zgibova, 30 sklekova, 40 trbušnjaka, 50 vežbi koje uključuju sopstvenu snagu, gde je jedini odmor od 3 minuta nakon svakog kruga.

Napred navedeno namenjeno je samo najzdravijim i najizdržljivijim ljudima. Pošto je povećan rizik od povređivanja, najbolje bi bilo da radite ove treninge ukoliko imate dovoljnu osnovu snage. Iz tog razloga, ako spadate u grupu ljudi sa početka našeg teksta, odnosno početnicima, posavetujte se sa vašim fitnes trenerom, da vežbe modifikuje prema vašim mogućnostima. 

Kao što smo naveli, Kros fit može se prilagoditi svakome, i najizdržljivijim i onim slabijim, koji žele da poprave kondiciju i nivo snage, zbog čega je ova vrsta vežbi stekla planetarnu popularnost. 

Crossfit – cena

Cena se u proseku kreće od 5500 dinara do 60 evra za mesec dana trajanja treninga.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fitnes klubove i teretane ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane