Dodaj firmu

Formaholik health i fitness funkcionalni trening

Fitnes treninzi u grupi, u paru i individualni treninzi sa sertifikovanim trenerima, profesorima fizičkog vaspitanja, na Vračaru.
Pročitaj više

Veselina Masleše 40
Vračar, Beograd

Da viva ems x body Funkcionalni trening

EMS X Body je najbrži i najbolji način da dođete do savršene linije i jakih mišića, jer 20 minuta ovog treninga zamenjuje sat i po vežbanja u teretani i drugim vidovima treninga.
Pročitaj više

Luke Vojvodica 16v
Rakovica, Beograd

Be Well Fitness

Kroz naš fitness centar Be Well negujemo individualan koncept, a to znači da smo usmereni na vaš napredak. Cilj nije samo dovesti telo do savršenstva, nego paralelno raditi na više frontova, kako bi sutra bili zdraviji i zadovoljniji sobom.
Pročitaj više

Kajmakčalanska 64
Zvezdara, Beograd

Vinča Džudo klub

Džudo klub Vinča nalazi se u Vinči. U ponudi je nekoliko tipova sportskih programa, individualni trening sa takmičarima, kao i priprema sportista za takmičenja, rad sa decom predškolskog i školskog uzrasta kao i rad sa takmičarima baziran na vaspitno-obrazovnom principu.
Pročitaj više

Prvomajska 1f, Leštane
Grocka, Beograd

Maxim Fitness studio

Fitness studio Maxim nalazi se u Žarkovu. Uz pomoć individualnih i vođenih treninga dovedite svoje telo do savršenstva. Prilagođeni i individualni program i plan treninga i ishrane za svakog vežbača.
Pročitaj više

Ace Joksimovica 81a
Čukarica, Beograd

My Fit World

My Fit World je napredna aplikacija namenjena profesionalnim fitness instruktorima, trenerima i profesionalnim sportistima koji na jednostavan način komuniciraju sa klijentima, dostavljajući im kompletan plan treninga i ishrane za svakog klijenta pojedinačno
Pročitaj više


Beograd

Lesandar Fitnes klub

Fitnes klub Lesandar nalazi se na Čukarici. U njemu možete trenirati u grupi, Aerobic, Pilates, Yogu. Na raspolaganju su vam dva nivoa i velika teretana kao i teretana na otvorenom.
Pročitaj više

Veljka Ramadanovića 10
Čukarica, Beograd

Korektivna gimnastika PROFEX

PROFEX - akademija zdravog života je visoko profesionalna ustanova i lider u oblasti trenažnih procesa na ovim prostorima.
Pročitaj više

Mihajla Pupina 10b
Novi Beograd, Beograd

Individualni treninzi PROFEX

PROFEX - akademija zdravog života je visoko profesionalna ustanova i lider u oblasti trenažnih procesa na ovim prostorima.
Pročitaj više

Mihajla Pupina 10b
Novi Beograd, Beograd

Mršavljenje PROFEX

PROFEX - akademija zdravog života je visoko profesionalna ustanova i lider u oblasti trenažnih procesa na ovim prostorima.
Pročitaj više

Mihajla Pupina 10b
Novi Beograd, Beograd

Personalni treninzi functional fitness studio

Personalni treninzi Functional Fitness Studio su odličan način da dovedete svoje telo u formu, zategnete se, smanjite višak kilograma i budete zdraviji. Na treningu klijent radi 1 na 1 sa trenerom i paživo odabranim programom vežbi (u skladu sa mogućnostima vežbača) stiže se do realnog cilja. Sa naših treninga ćete otići zadovoljni i puni energije.
Pročitaj više

Jurija Gagarina 14ž/5, Belville
Novi Beograd, Beograd

My Way funkcionalni trening

Naš fitness studio je pravo mesto gde možete doterati Vaše telo u formu. U ponudi fitness centra su individualni, poluindividualni i vođeni treninzi gde imate pažnju stručnog trenera koji će program prilagoditi Vašim potrebama i fizičkoj spremi. Takođe, možete se odlučiti i za grupne treninge - zatezanje i mršavljenje, aerobik mix, pilates soft i pilates strong.
Pročitaj više

Surčinska 179b, Ledine kod Holivuda
Novi Beograd, Beograd

Fullfit Fitnes Centar

Najnovija JustFit bežična tehnologija za vrhunske rezultate EMS treninga.
Pročitaj više

Vladimira Popovića 32
Novi Beograd, Beograd

Play Gym funkcionalni trening

Individualni trening u našem fitnes centru predstavlja jedno sasvim novo iskustvo koje je mnogo više od pukog odrađivanja vežbi. Rad sa ličnim trenerom omogućava Vam da na potpuno zdrav, siguran i zanimljiv način, dovedite Vaš izgled do savršenstva..
Pročitaj više

Vojvode Milenka 40
Savski venac, Beograd

Lucky Fitness funkcionalni trening

Specijalizovani trening centar za dame nudi raznovrsne grupne i individualne treninge koji su namenjeni ženama svih starosnih dobi. Ono po čemu se naš centar razlikuje jesu maksimalan komfor i privatnost članova, kao i visok kvalitet treninga.
Pročitaj više

Gružanska 18
Vračar, Beograd

La Strada funkcionalni trening

Naš fitness klub vam pruža idealne uslove za vežbanje u samom srcu Novog Beograda. U sklopu našeg centra koji obuhvata više od 500m2 nalaze se sala sa specijalnom podlogom za grupne treninge, moderna teretana, deo za kardio program, spa blok i health bar.
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 182
Novi Beograd, Beograd

Individualni treninzi - Sloba

Bilo da želite da redukujete telesnu težinu, poboljšate kondiciju ili zategnete telo, individualni treninzi Beauty of Quince su pravi izbor za Vas. Nakon izvršenih testiranja, izrađuje se individualni plan vežbanja i ishrane koji je kreiran po meri svakog klijenta.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 149/IV, II sprat, stan 4
Zvezdara, Beograd

Srpski Spartanci

Individualni treninzi Srpski Spartanci namenjeni su svima koji žele da svoju figuru dovedu do savršenstva. U prijatnom ambijentu naše teretane u centru grada, možete izabrati personalni, vođeni ili grupni trening, pod nadzorom stručnih trenera i po više nego popularnim cenama.
Pročitaj više

Đusina 10
Palilula, Beograd

Funkcionalni trening Obliqus

Individualni treninzi Obliqus su najbolje rešenje za sve koji žele da postignu maksimalne rezultate za najkraće vreme, uz nadzor stručnih trenera. U skladu sa Vašim mogućnostima, nudimo različite programe, a treninzi se održavaju na Novom Beogradu.
Pročitaj više

Antifašističke borbe 21
Novi Beograd, Beograd

Lifestyle fitness studio funkcionalni trening

Fitnes klub sa inovativnim grupnim treninzima za žene i muškarce, na Novom Beogradu. Vežbanje u prijatnom prostoru, uz kvalifikovane trenere i manje grupe vežbača.
Pročitaj više

Tošin bunar 181a
Novi Beograd, Beograd

Možda ste čuli za funkcionalni trening, jer se o njemu dosta priča, ali niste sasvim sigurni šta to znači, šte se sve pomoću njega može postići i da li ste vi pravi kandidat za ovu vrstu vežbanja?

Funkcionalni treninzi

Krenimo od samog pojma. Samu reč „funkcionalan“ možemo definisati kao radni ili prilagođen životu i radu. Po tome zaključujemo da je funkcionalni trening bazična i osnovna visoko intenzivna fizička aktivnost. 

Koje sprave se koriste kod funkcionalnog treninga?

Neki stručnjaci su okarakterisali funkcionalni trening kao svojevrstan bunt u odnosu na standardan način vežbanja, kod koga su teg i kardio sprava glavna sredstva za vežbanje. 

Kod funkcionalnog treninga, pojavljuju se neki novi rekviziti ili oni koji su pomalo zaboravljeni kao što je rusko zvono ili kettlebell. Koriste se lanci i konopci raznih obima i masa, kamionske i traktorske gume, olimpijske šipke sa dosta tegova, razboj, vijača i vratilo.

Kako se organizuju funkcionalni treninzi?

Ako se odlučujete da se upustite u ovu vrstu vežbanja, treba da znate da se funkcionalni treninzi organizuju po metodi krugova ili stanica, gde svaki vežbač prolazi kroz niz osnovnih vežbi kao što su mrtvo dizanje, nabačaj, izbačaj, Metson, propadanja i sklekovi, razne vrste zgibova, vežbe sa medicinkom, razni skokovi, udaranje maljem u gume, vučenje guma, vežbe na vijači i sa ruskim zvonom...

Svaka od pomenutih vežbi je kompleksna, i zahteva međumišićnu koordinaciju, kao i veliku količinu snage i energije u mišićima. 

Funkcionalni trening snage

Poznato je da funkcionalni trening povećava snagu, pa se primenom takvog treninga sprečava mogućnost da dođe do nekih eventualnih povreda. Na primer, jednim istraživanjem koje se bavilo mišićima u predelu kukova, dokazalo se da su najveći broj povreda imali sportisti koji su imali slab gluteus medius mišić. 

Trening se i naziva funkcionalnim, jer povećava vaše sposobnosti da se nosite sa svakodnevnim izazovima gde vam je potrebna snaga da biste funkcionisali, a to je na primer, dizanje i spuštanje tereta, nošenje tereta, preskakanje, hodanje, skakanje i slično.

Funkcionalni trening u službi mršavljenja

Za funkcionalni trening se može slobodno reći da će to postati vaša najbolja dijeta. Sam trening predstavlja način vežbanja pri kome opterećenje predstavlja sopstveno telo, ili rekvizit uz pomoć kojeg se izvodi pokret. 

Pri vežbanju se stimuliše celo telo, veoma je dinamično, pa se i lepši izgled vaše figure primeti u vrlo kratkom vremenskom periodu. 

Funkcionalni trening za muškarce

Svaki muškarac želi da ima naglašene mišiće, i to na grudima, leđima, stomaku, rukama, nogama... Potrebno je znati da od funkcionalnog treninga rastu mišići, ali je ipak prioritet da se telo dovede u takvo stanje da se bez problema nosi sa svim životnim potrebama. 

Funkcionalni trening je odličan za popravljanje snage, ispravljanje deformiteta tela, kao i pri skidanju masti... 

Funkcionalni trening za žene

Sam trening traje kratko, i ima tri faze: zagrevanje, glavni deo i opuštanje u poslednjem delu. Sagorećete veliki broj kalorija, što je od presudne važnosti za sve pripadnice lepšeg pola koje žele da se reše neželjenih viškova kilograma. Ako se bliži leto i vi baš i nemate mnogo vremena da korigujete svoju figuru, izbor funkcionalnog treninga može biti prava odluka. 

Uz samu aktivnost, dobićete i plan ishrane, kao i savete za hidrataciju pre i nakon treninga, što su sve bitni detalji ako želite da za kratko vreme stignete do željenih rezultata, to jest, sjajnog izgleda. 

Koje su prednosti funkcionalnog treninga?

Na ovaj način, može se regulisati telesna masa, odnosno smanjiće se postojeće masne naslage, ali isto tako se može i povećati mišićna masa, što je čest razlog zbog koga ljudi rade funkcionalne treninge. 

Šta ćete postići na kraju, najviše zavisi od načina vaše ishrane i od metoda funkcionalnog treninga. 

Treningom se povećavaju snaga, izdržljivost, brzina, fleksibilnost i obim pokreta, mišićna izdržljivost, snaga kardiovaskularnog sistema. 

Koji su principi funkcionalnog treninga?

Zadaci koji se nalaze pred vama kroz funkcionalni trening su sledeći:

- pokreti treba da budu višedimenzionalni, prolazeći kroz sve tri ravni;

- pokreti treba da budu integrisani, tako da vežbač koristi celo telo;

- treba ostvariti kompleksnost pokreta, tako da se koriste i mozak i telo pri kretanju.

Pored osnovnih ciljeva, funkcionalni trening trebalo bi da predstavlja i svojevrsnu zabavu, jer se koriste zanimljivi i funkcionalni rekviziti, pri čemu je svako izložen fizičkom i mentalnom izazovu.

Funkcionalni trening program

Postoje tri osnovne vežbe u funkcionalnom treningu. To su:

- prednji čučanj

- mrtvo dizanje

- rameni potisak.

Iz ovih pokreta razvijamo dalje pokrete kao što su nabačaj i trzaj. Program je takav da se prvo odrade i uvežbaju one osnovne vežbe, pa se zatim prelazi na kompleksnije i složenije vežbe. Kada se trenira po ovakvom programu, moguće je videti sjajne rezultate za veoma kratko vreme.

Funkcionalni trening – iskustva

Ovo je daleko zanimljiviji način treniranja, od kojeg vežbači imaju mnogo koristi, dok su posebno motivišući grupni funkcionalni treninzi, gde svi vežbaju na isti način. Aktiviraju se svi mentalni i fizički potencijali, pa nas ova vrsta treniranja priprema za sve naše dnevne zadatke i poslove, da ih obavimo brže i efikasnije.

Funkcionalnim treningom možete postići sve što želite, jer odabirom efektnih rekvizita i izborom pravih vežbi, ostvarićete sve svoje zacrtane fitnes i zdravstvene ciljeve.

Funkcionalni trening – cena:

Za funkcionalni trening, u trajanju od mesec dana, potrebno je izdvojiti od 2000 do 4000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fitnes centre ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane