Dodaj firmu

Da viva ems x body Vežbanje u teretani

EMS X Body je najbrži i najbolji način da dođete do savršene linije i jakih mišića, jer 20 minuta ovog treninga zamenjuje sat i po vežbanja u teretani i drugim vidovima treninga.
Pročitaj više

Luke Vojvodica 16v
Rakovica, Beograd

Be Well Fitness

Kroz naš fitness centar Be Well negujemo individualan koncept, a to znači da smo usmereni na vaš napredak. Cilj nije samo dovesti telo do savršenstva, nego paralelno raditi na više frontova, kako bi sutra bili zdraviji i zadovoljniji sobom.
Pročitaj više

Kajmakčalanska 64
Zvezdara, Beograd

Lesandar Fitnes klub

Fitnes klub Lesandar nalazi se na Čukarici. U njemu možete trenirati u grupi, Aerobic, Pilates, Yogu. Na raspolaganju su vam dva nivoa i velika teretana kao i teretana na otvorenom.
Pročitaj više

Veljka Ramadanovića 10
Čukarica, Beograd

Korektivna gimnastika PROFEX

PROFEX - akademija zdravog života je visoko profesionalna ustanova i lider u oblasti trenažnih procesa na ovim prostorima.
Pročitaj više

Mihajla Pupina 10b
Novi Beograd, Beograd

Individualni treninzi PROFEX

PROFEX - akademija zdravog života je visoko profesionalna ustanova i lider u oblasti trenažnih procesa na ovim prostorima.
Pročitaj više

Mihajla Pupina 10b
Novi Beograd, Beograd

Mršavljenje PROFEX

PROFEX - akademija zdravog života je visoko profesionalna ustanova i lider u oblasti trenažnih procesa na ovim prostorima.
Pročitaj više

Mihajla Pupina 10b
Novi Beograd, Beograd

Vulkan gym vežbanje u teretani

Oblikujte savršeno svaki deo Vašeg tela, posetite našu teretanu. U najsavremenijem fitnes centru u Zemunu, na tri nivoa vežbače očekuju: sala za borilačke sportove, crossfit sala i teretana. Naš tim čine licencirani treneri sa FISAF diploma...
Pročitaj više

Ugrinovačka 206
Zemun, Beograd

La Strada vežbanje u teretani

Naš fitness klub vam pruža idealne uslove za vežbanje u samom srcu Novog Beograda. U sklopu našeg centra koji obuhvata više od 500m2 nalaze se sala sa specijalnom podlogom za grupne treninge, moderna teretana, deo za kardio program, spa blok...
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 182
Novi Beograd, Beograd

Pro Fit vežbanje u teretani

Nalazi se na Lekinom brdu i u atraktivnom prostoru je od 450 m2. Raspolaže velikim brojem najsavremenijih Tehnogym spravama za jačanje i oblikovanje tela. Imamo i kardio zonu, kao i veliku salu sa svim potrebnim rekvizitima za vežbanje.
Pročitaj više

Rade Končara 16
Vračar, Beograd

Teretana Ole

Teretana Ole se nalazi u sklopu istoimenog sportskog centra i nudi mogućnost efikasnog treninga na savremenim spravama za oblikovanje i jačanje mišića. Naši stručni treneri su tu da Vam pruže podršku, naprave plan ishrane i plan treninga kak...
Pročitaj više

Kikindska 9
Borča, Beograd

ŽIVI ZDRAVO AKADEMIJA

Budite zdraviji i srećniji, izaberite ŽIVI ZDRAVO AKADEMIJU. U prijatnom prostoru kod Vukovog spomenika očekuje Vas tim diplomiranih profesora fizičkog vaspitanja i sporta, koji će Vam pomoći da zajedničkim snagama ostvarite Vaše ciljeve.
Pročitaj više

Bulevar Kralja Aleksandra 134
Zvezdara, Beograd

Sport Active vežbanje u teretani

Nalazi se na dve lokacije u gradu i svim svojim članovima nudi najsavremenije programe za pripremu rekreativnih i profesionalnih sportista. Svi programi se izvode na spravama najpoznatijih svetskih proizvođača opreme.
Pročitaj više

Sarajevska 62
Beograd

Arena No1 teretana

Jurija Gagarina 40c
Novi Beograd, Beograd

Fitness gym Active

Rableova 17
Zvezdara, Beograd

Vežbanje u teretani je danas deo svakodnevnice mnogih ljudi. Verovatno ne postoji nijedna osoba na svetu koja ne želi lepo oblikovano, sexy telo. Po mogućnosti sa pločicama na stomaku, razvijenim bicepsima i jakim leđima. Šta je to što razlikuje ljude, muškarce i žene, koji imaju savršeno izvajanu figuru i one koji su zapušteni, ugojeni, bez kondicije i energije?

Odgovor je samo jedan: volja da se pokrenete i redovno vežbanje u teretani!

Kako početi sa treningom u teretani?

Recimo da ste vi absolute beginners, ili totalni početnici i ne znate ništa o teretani ni o vežbanju u istoj, znate samo da želite lepo telo, odnosno, barem da se u startu lišite tih ružnih viškova.

Prvo što treba imati na umu jeste da ste došli na mesto gde svi vežbaju zbog sebe a ne zbog drugih. Isto kao što ćete rezultate na kraju imati upravo vi a ne neko drugi. 

Međutim, ipak bi trebalo da znate, da nije svejedno sa kojim ćete vežbama početi svoj trening, a sa kojima ćete završiti. Postoje neka pravila koja se moraju poštovati. 

Redosled izvođenja vežbi značajno može uticati na uspešnost samog treninga, a naročito kada se radi o treningu sa velikim optrećenjem. Sa druge strane, ako imate pogrešan redosled, to može dovesti do nemogućnosti da sprovedete plan koji ste sebi zadali.

Pravila vežbanja u teretani

Prva i osnovna stvar na treningu, jeste zagrevanje. Potrebno je da prođete kroz tri faze a to su opšte zagrevanje, statičko i dinamičko zagrevanje i specifično zagrevanje.

Opšte zagrevanje podrazumeva desetak minuta na bilo kojoj od kardio sprava, da biste povećali puls, temperaturu tela i mišića. To je lagano zagrevanje do pojavae prvog znoja.

Statičko i dinamičko zagrevanje je kada prođete celo telo počevši kruženjem od zgloba vrata, ramena, ruku, pa preko kukova, kolena itd.

Na specifično zagrevanje prelazite kada ste zagrejali zglobove, a to će biti prve dve serije svake vežbe koja nam je po programu tog dana. 

Zagrevanje je jako važno, i ne bi trebalo da žurite da pređete na glavne vežbe, jer na taj način pomažete svom telu da izdrži sve napore a i sprečavate mogućnost da se povredite prilikom treninga. 

Jedno od glavnih pravila glasi da se složenije vežbe, a to su one koje aktiviraju veći broj mišićnih grupa, izvode pre izolovanih vežbi, a to su vežbe koje aktiviraju jednu manju mišićnu grupu. 

Na početku svakog treninga, trebalo bi izvoditi one vežbe koje omogućavaju da podignete najveću težinu. 

Prvo treba trenirati velike mišićne grupe, jer one stimulišu veći nervni, kardiovaskularni, hormonalni i metabolički odgovor, kao i vežbe koje se pri izvođenju oslanjaju na više zglobova. 

Trening u teretani

Dalje pravila treninga u teretani bi glasila da vežbe sa slobodnim težinama, kao što su tegovi, treba izvoditi pre vežbi na spravama. Važno je znati da se vežbe sa šipkom izvode pre onih sa bučicama. 

Iz svega što smo napisali do sada, jasno se vidi da ono što je teže, treba raditi prvo, a lakše vežbe posle toga, iz jednostavnog razloga što ako biste krenuli sa laganim vežbama, tada biste izgubili snagu za kasnije teže vežbe, koje ne biste mogli raditi istim intenzitetom kao da ste krenuli najpre od njih. 

Možda, kada prvi put uđete u teretanu, zapitaćete se čemu sve te mašine služe i kako se one koriste? Posle zagrevanja na traci, počećete da ih razgledate sa željom da ih probate. Ono što je bitno znati na ovom mestu u priči o budućem lepo oblikovanom telu, jeste da je potrebno da se obratite instruktorima koji će vam objasniti kako koja sprava radi, i kako će vam ona pomoći. 

Moguće je da ćete osetiti i poljuljano samopouzdanje, jer su svi mnogo veći, snažniji i bolji od vas. Međutim, vi kao apsolutni početnik i ne možete očekivati da budete kao ljudi koji godinama ili decenijama unazad svakodnevno vežbaju u teretani. Shvatite to kao podsticaj, umesto kao obeshrabrenje, jer će se za samo mesec dana mnogo toga promeniti, a jednog dana u skorijoj budućnosti, i vi ćete biti poput tih zgodnih, nabildovanih frajera i devojaka.

Vežbanje u teretani – cena:

30 termina, odnosno mesečna članska karta u teretani, prosečna cena od 2600 dinara, što je zapravo i neograničeno korišćenje teretane. Za pojedinačni termin, u proseku treba izdvojiti 300 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fitnes klubove ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane