Dodaj firmu

Sta su to zamene za obrok? Savremeni čovek živi veoma brzo. Prijatelji mu zameraju što nema vremena za njih, ali je činjenica da on nema vremena ni za sebe, pa čak ni da se zdravo hrani. Karijera i poslovne obaveze, odvuku nam najveći deo energije i vremena, pa se „tipičan primerak“ čoveka današnjice ne seća kada je pojeo nešto zdravo.

Sa druge strane, imamo sportiste, kojima prava sportska trpeza nije uvek pri ruci, a potrebno im je brzo obnavljanje energije. 

Zaista, najlakše je konzumirati takozvanu brzu hranu, ili junk food. Ona je ukusna, posle nje ne morate prati sudove, ali je isto tako i činjenica da ste sa njom u sebe uneli ogromne količine masnoće i soli, uz meso lošeg kvaliteta.

Sada se zapitajte, da li je bolje tako nešto ili uzeti zdravu zamenu za obrok, ukoliko baš patite od nedostatka vremena?

Šta su to zamene za obrok?

Pomfriti, hamburgeri ili peciva iz obližnje pekare, zasigurno nisu dobro rešenje, jer ćete veoma brzo postati gojazni, bez energije, a sve zato što ste u sebe uneli potpuno prazne kalorije. 

Možda ste već u toj fazi kada ne samo što patite od nedostatka vremena, već imate i značajan višak kilograma? 

Zamene za obrok su napici, šejkovi, čokoladice ili slični proizvodi, koji imaju za cilj da vam obezbede potrebne hranljive materije, ili da posluže kao dopuna redovnoj sportskoj ishrani. 

Ipak, bez obzira na sve prepreke, mišići moraju dobiti hranu koja im je potrebna. Smisao je pojesti nešto u veoma kratkom vremenskom roku, a da to bude i kvalitetno, a ne štetno. Upravo su to razlozi zbog kojih su popularne zamene za obrok. 

Zašto koristiti zamene za obrok?

Jedno je činjenica – ako jedete bilo šta, vi ćete izgledati bilo kako. Da li to želite? Bez obzira da li ste sportista, rekreativac ili poslovni čovek, vi svakako želite lepo telo, sa mišićima i bez masnih naslaga. 

Zamene za obrok nadoknađuju potrebe vežbača na način koji je osmislila i priredila nauka, pa možete imati poverenja u ono što konzumirate. Ovakve zamene ciljano podmiruju vaše potrebe za ugljenim hidratima, proteinima, a u smanjenoj meri za mastima. 

Često možemo pronaći i vitaminsko-mineralne komplekse. Ne morate se brinuti ako ste probirljivi što se tiče ukusa, jer se mislilo i na taj deo ove priče, gde su zamene za obrok veoma ukusne, pa možete uživati bez razmišljanja da u sebe unosite nešto štetno i nezdravo, već naprotiv – zdravo i korisno.

Zamene za obrok – iskustva

Prednost zamena za obrok je što ukusne instant kesice možete poneti sa sobom bilo gde, jednostavno ih umutite sa vodom ili mlekom, i vaš obrok je serviran! Ne može brže, zar ne? A ni zdravije, jer zamene za obrok sadrže visoku količinu proteina. 

Na ovaj način, obezbedili ste svom organizmu dovoljne količine potrebnih nutrijenata, a isto tako je važno da više nećete osećati glad – bićete prijatno siti, a bez griže savesti. Često svi dolazimo u iskušenje da pojedemo nešto ukusno a nezdravo, međutim, ako imate pri ruci zamenu za obrok nemate potrebe da razmišljate dalje – jednostavno umutite napitak i budite sigurni da ste vašem telu učinili nešto dobro.

Zamene za obrok – cena:

Cena zamena za obrok zavisi od pakovanja u kome se pojavljuju, to jest od gramaže, pa se kreće od 250 din. sve do 2860 dinara za pakovanja od 500 grama.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme oglašene ispod našeg teksta. 

Idi na vrh strane