Dodaj firmu

Formaholik health i fitness kettlebell

Fitnes treninzi u grupi, u paru i individualni treninzi sa sertifikovanim trenerima, profesorima fizičkog vaspitanja, na Vračaru.
Pročitaj više

Veselina Masleše 40
Vračar, Beograd

Lucky Fitness kettlebell

Specijalizovani trening centar za dame nudi raznovrsne grupne i individualne treninge koji su namenjeni ženama svih starosnih dobi. Ono po čemu se naš centar razlikuje jesu maksimalan komfor i privatnost članova, kao i visok kvalitet treninga.
Pročitaj više

Gružanska 18
Vračar, Beograd

La Strada kettlebell

Naš fitness klub vam pruža idealne uslove za vežbanje u samom srcu Novog Beograda. U sklopu našeg centra koji obuhvata više od 500m2 nalaze se sala sa specijalnom podlogom za grupne treninge, moderna teretana, deo za kardio program, spa blok i health bar.
Pročitaj više

Bulevar Arsenija Čarnojevića 182
Novi Beograd, Beograd

Lifestyle fitness studio kettlebell

Fitnes klub sa inovativnim grupnim treninzima za žene i muškarce, na Novom Beogradu. Vežbanje u prijatnom prostoru, uz kvalifikovane trenere i manje grupe vežbača.
Pročitaj više

Tošin bunar 181a
Novi Beograd, Beograd

Kettlebell Akademija

Ukoliko želite da poboljšate snagu, izdržljivost, koordinaciju, skinete masne naslage i oslobodite se stresa, Kettlebell je pravi izbor za Vas. Na Kettlebell Akademiji imamo nekoliko različitih vrsta treninga, koji su namenjeni vežbačima svih uzrasta i pola.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 79
Zvezdara, Beograd

Želite da sagorite veliki broj kalorija za kratko vreme? Ne tražite dalje, već pročitajte naš tekst do kraja, verujemo da ćete se već sutradan priključiti treningu pri kome se koristi ova neobična sprava. Šta je kettlebell?

Kettlebell na engleskom, ili girya na ruskom, je simpatičan mali teg sa ručkom, na prvi pogled obična kugla izlivena od gvožđa. Težište je pomereno i nalazi se u kugli, a ne u dršci, tako se mišići leđa i trbušni mišići nalaze u stalnom naponu, pošto treba da stabilizuju kuglu koja se njiše.

Kettlebell vežbe

Drugi naziv za ovu neobičnu spravicu je rusko zvono, i zapravo je tradicionalni ruski rekvizit. Trening sa girjama se može podeliti na dve vrste disciplina, a to je RKC ili Russian Kettlebell Challange – cilj je potrošiti što više kalorija, i Girevoy sport – cilj je za kratko vreme izvršiti što veći broj ponavljanja. 

Trening sa kettlebell kuglom, izuzetno je dinamičan, ali traje kratko, svega pola sata. Spada u grupu visoko intenzivnih treninga, koji ubrzavaju metabolizam i podstiču gubitak potkožne masti. 

Verovatno će vas zanimati koliko se to kalorija potroši prilikom jednog vežbanja? Prosek je oko 1500 kalorija na sat, što je zaista odlično! 

Vežbe sa girjama

Najznačajnije vežbe su sving (swing), sneč (snatch), klin (clean), pres, čučnjevi, ustajanje iz partera i slično. Girje su pravi izbor za vas ukoliko želite da poboljšate svoju izdržljivost, radni kapacitet, snagu, koordinaciju, skidanje masnih naslaga, želite se osloboditi se stresa, pojačati mentalnu čvrstinu; poboljšati zdravlje kičme, zglobova, tetiva, ligamenata; podići ukupnu vitalnost.

Rusko zvono – girja – kettlebell, jeste specifičan vid treninga, jer je istovremeno aerobni i anareobni proces, pri čemu se pored mišića jača istovremeno i kardiovaskularni sistem. 

Preporučena težina za početak treniranja za žene u dobroj kondiciji je 8 kilograma, kod muškaraca 12 kg. Za sportiste u dobroj kondiciji, ova brojka je 16 i 20 kilograma.

Kettlebell iskustva

Ako ste rekreativac koji želi da za kratko vreme popravi svoju kondiciju, kao i fizički izgled, kettlebell je pravi izbor za vas. Pošto je to kugla od gvožđa sa ručkom, ona je trajna i kada je jednom kupite, možete zauvek da vežbate sa njom. 

Nemojte oklevati, ako vas je tekst zainteresovao, malo dobre volje i malo vremena, uz pomoć ove „magične kugle“, napraviće sjajne rezultate na vašem telu!

Kettlebell – cena

Cene se kreću u proseku od 1500 do 10 000 dinara za 32 kilograma. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate fitnes klubove ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane