Auto dijagnostika je kompjutersko uočavanje kvara na automobilu. Ovo je najprecizniji način određivanja stanja automobila zahvaljujući tome što gotovo svako vozilo danas poseduje određeni vid elektronskog sistema koji za očitavanje kvarova zahteva kompjuterske provere. Koja god vrsta kvara da se pojavi, elektronski sistem će informaciju o kvaru zapamtiti kao grešku koja će moći da bude identifikovana čim se uređaj za autodijagnostiku poveže sa vozilom.

Kako radi auto dijagnostika?

Računar u vozilu prati rad svih komponenti na vozilu i prepoznaje kvarove o kojima objavljuje obaveštenje signalima na instrument tabli. Uređaj za auto dijagnostiku, kada se poveze sa vozilom, iz memorije centralnog kompjutera u automobilu čita osnovna podešavanja i greške na svim povezanim sistemima. Auto dijagnostikom mogu se proveriti i pronaći kvarovi na sistemima za paljenje i ubrzigavanje na benzinskim ili dizel motorima, na automatskim menjačima, na klima uređajima, kvarovi na instrumentalnim tablama, u ABS sistemu, na vazdušnim jastucima, i na svim ostalnim elektronskim komponentama i uređajima. 

Preko programa na uređaju za auto dijagnostiku može se, takođe, izvršiti adaptacija novih delova i opreme na automobilu, kao što su ključevi, imobilajzer i instrument tabla; kao i resetovanje intervala između dva servisa, itd.

Za pravilno izvođenje auto dijagnostike, nije dovoljna ispravna i kvalitetna oprema, već su potrebne veština i koncentracija servisera auto dijagnostičara. Ukoliko su navedeni uslovi ispunjeni, kvar će biti pronađen i uklonjen.

Kompjuterska dijagnostika

Najnoviji autodijagnostički uređaji stupaju u kontakt sa bilo kojim vozilom uspostavljajući Bluetooth vezu sa centralnim kompjuterom na automobilu. Kada se uređaji povežu, serviser očitava podatke i upoređuje vrednosti. Iz ovog postupka izvode se zaključci o greškama i kvarovima.

Pojedini uređaji i programi mogu vršiti auto dijagnostiku za vozila određenih marki automobila, dok su drugi osmišljeni i napravljeni tako da pronađu greške i kvarove na svim modelima putničkih vozila. U pitanju su, naravno, automobili koji poseduju centralni kompjuter. 

Popravljanje automobila novije generacije gotovo da je nemoguće bez prethodno odrađene odgovarajuće dijagnostike. 

Auto dijagnostika Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Auto dijagnostika
Pitaj firme

Besplatna kontrola antifriza!

0 Din.
Besplatna kontrola antifriza! Auto servis Goran!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Zamena antifriza

Akcija -% 1200 Din.
Zamena antifriza - 1.200 din! Auto servis Goran!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Tehnički pregled za putnička vozila

Akcija -% 3600 Din.
Tehnički pregled za putnička vozila - 3.600 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila)

Akcija -20% 4000 Din.
Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila) - 4.000 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis ce...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompjuterska dijagnostika automobila

Akcija -50% 500 Din.
Kompjuterska dijagnostika automobila po ceni od 500 din samo u Servisu Mirković!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Kompjuterska dijagnostika automobila

Akcija -50% 500 Din.
Kompjuterska dijagnostika automobila po ceni od 500 din samo u Auto servisu Mirković!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

24.10.2018
Miodrag Kostic

Ukoliko sumnjate da imate neki problem sa automobilom i da vam je potrebna auto dijagnostika, onda je najbolje da poseite auto servis Kocic, koji tokom radnog vremena stoji na raspolaganju svim svojim klijentima.

14.09.2017
Petar Jankulovski

Po pitanju auto servisa je auto dijagnostika posebno vazna stvar. Dovoljno je samo da kada posetite neki auto servis pogledate koliko kosta auto dijagnostika i da li je iz originala ili je ona kineska i sve ce vam odmah biti jasno o kakvom majstoru se radi i kakvih problema ima.

08.05.2017
Stojance Ristovski

Koliko samo mogu da vidim, svi gledaju kako ce samo posto poto da ustede pare. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

24.04.2017
Milen Jovanovic

Ukoliko planirate da otvorite vec auto servis onda je auto dijagnostika nesto sto cete sigurno morati da pre ili kasnije platite.

22.04.2017
Filip Milutinovic

Danas je kvalitetna atu dojagnostika najvaznija alat u rukama majstora.

10.03.2017
Mihajlo Nastasovic

Nije svaka ista, posebno kada govorimo o servisima koji moraju da se debelo plate.

09.03.2017
Ivana Petrovic

Nije svaka dijagnostika u tom pogledu dovoljno jasna. Mada, sve drugo je sto se mene licno tice daleko gore resenje.

06.03.2017
Todor Markovic

Sto se mene licno tice, ovo je u svakom slucaju dijagnostika koja treba da se posebno plati. sve drugo je mnogo losije resenje.

06.03.2017
Stojance Ristovski

Nije jednostavno svaka auto dijagnostuika ista. Pre svega po mnogim stvarima je ona cisti gubljenje vremena.

04.03.2017
Marina Zivkovic

ne kazu dzabe, da je auto dijagnostika osnovna svako dobrog rada.

15.02.2017
Milen Jovanovic

Po pitanju dijagnostike kvarova na pojedinim vrstama automatskih menjaca samo treba da zante da je veoma bitno da se na vreme odlcuite za kvalitet.

15.02.2017
Jovana Milinkovic

Sto se auto dijagnostike tiec, najvazbija stvar od svega je da ona mora debelo da se plati.To je uvek za pocetak dobar pocetak. Sve posle toga tek kasnije dolazi.

01.02.2017
Filip Milutinovic

Svaka auto dijagnostika mora dobro da se plati. Pre svega, nema dobre auto dijagnostike bez nekog dobrog dijagnostickog uredjaja.

19.01.2017
Lea Stankovic

Koliko samo mogu da vidim, auto dijagnostika i automatski menjaci su izuzetno komplikovana kategorija.

19.01.2017
Mihajlo Nastasovic

Licno mislim da sto se ovoga tie, samo treba da se odlucite za kvalitet a da vise nista dalje po tom pitanju ne treba da bude bitno.

30.12.2016
Simona Vucinic

Sto se tice auto dijagnostike, samo treba da znate da je po pitanju servisa automatskih menjaca, ona jedna od najvaznijih stvari.

29.12.2016
Todor Markovic

Po ovom pitanju samo treba da se opredelite za kvalitet. U suprotom imacete zaista veliki broj problema.

14.12.2016
Marta Dencevic

Po ovom pitanju samo treba da se obratite nekom proverenom servisu u Beogradu i da vise nista po tom pitanju ne brinete.

13.12.2016
Janko Zivanovic

Veoma je vazno da auto dijagnostiak bas bude onako kvalitetna kako bi mogla da vam pokaze tacno sta sve moze sa njom da se uradi.

28.11.2016
Ljubinka Sreckovic

Zaista smatram da je po pitanju auto dojagnostike za automatske menjace, najbolje resenje da posetite agenciju ADS Company. To je zapravo agencija u koju mozete da imate puno poverenje.

25.11.2016
Nikolina Pantelic

Po pitanju auto dijagnostike, samo treba da posetote servis Cupa ford posto u njemu koriste iskljucivo savremene dijagnosticke uredjaje.

09.11.2016
Jana Stankovic

Ukoliko vam je potrebna kvalitetna auto dijagnostika za automatske menjace, ubedljivo je najbolje resenje da posetite servis Lukic u koji mozete da imate puno poverenje.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Kada pricamo o kvalitentoj auto dijagnostici, ubedljivo je najbolje resenje da posetite auto servis Cedo.

20.09.2016
Petar Jankovic

Ukoliko sumnjate da imate neki problem sa automatskim menjacem, onda je definitivno najbolje resenje za Vas da putem primene savremenih dijagnostickih uredjaja otkrijete o cemu se tu tacno radi.

19.09.2016
Ivan Stojanovic

Savremena auto dijagnostika pociva na mnogobrojnim uslovima. Pre svega, za kvalitetnu auto dijagnostiku, potrebno je imate kvalitetan dijgnosticki uredjaj. To je u svakom slucaju uredjaj u koji mozete da imate puno poverenje.

17.08.2016
Marko Petrovic

Svima moze d ase esi da pre ili kasnije iskrsne neki problem sa automatskim menjacem. Zbog toga je najbolje da onda u pravom trenutku odete na neko provreno mesto koje se kvalitetno bavi dijagnostikom. Primer jednog takvog kvalitetnog mesta je BG Automatik.

16.08.2016
Dusan Markovic

Po meni se u danasnje vreme ne moze zamisliti rad modernih servisa bez savremen auto dijagnostike. Koliko je meni poznato, auto servis Cedo iz Zemuna je primer jednog savremenog uredjaja koji ima savremenu dijagnostiku.

14.07.2016
Petar Jankulovski

Ukoliko sumnjate da imate neki problem sa automobilom i da vam je potrebna auto dijagnostika, onda je najbolje da poseite auto servis Kocic, koji tokom radnog vremena stoji na raspolaganju svim svojim klijentima.