Svi ponosni vlasnici bilo kog modela marke Mercedes, moraju znati da bezbednost i zadovoljstvo u vožnji uslovljava propisno negovanje automobila. Redovnim proverama i povremenim popravkama kod odabranog stručnog servisera osigurava se pozdanost i dugovečnost svakog motornog vozila.

Mali servis za Mercedes

Mali servis predstavlja redovno i neophodno održavanje automobila. Ovaj tip intervencije na automobilu obično podrazumeva zamenu sva četiri filtera (filter goriva, filter motornog ulja, filter vazduha motora, filter vazduha kabine) i motornog ulja. Pri malom servisu takođe se povremeno poverava i dopunjava nivo kočione tečnosti i tečnosti u rashladnom sistemu. Servisne knjižice za većinu automobila marke Mercedes propisuju odradu malih servisa u intervalu od 12 meseci, ili posle pređenih 10000 km do 20000 km.

Veliki servis za Mercedes

Veliki servis se smatra periodičnim održavanjem i najčešće uključuje zamenu pojedinih dotrajalih auto delova i unekoliko opštiju proveru stanja motora od one koja se praktikuje kod malog servisa. Pri velikom servisu vrši se zamena zupčastog kaiša, zamena rolera, španera i svih ostalih delova seta zučenja uključujući i vodenu pumpu ili seta lanca. U zavisnosti od potreba i starosti konkretnog modela, interval između dva velika servisa kreće se između pređenih 50000 km i 120000 km.

Delovi i servis za Mercedes Benz

Kod kvalifikovanih servisera, specijalizovanih za Mercedes i nemačka vozila, vlasnici automobila uvek mogu obaviti servis za Mercedes A klase, servis za Mercedes B klase, servis za Mercedes C klase, servis za Mercedes ML, auto servis za Mercedes MB, servis i popravke za Mercedes S klase, servis za Mercedes E klase, auto servis za Mercedes GL i ostale modele ove marke.

Servisiranje automobila neretko podrazumeva zamenu pojedinih auto delova. Delovi za Mercedes se na našem tržištu javljaju u nekoliko kategorija kvaliteta i porekla. Korisnicima su u ponudi: 

 • OEM delovi (originalni delovi za prvu ugradnju);
 • originalni nemački rezervni delovi;
 • kopije delova;
 • polovni delovi.

Usluge Mercedes servisa

Servis za Mercedes B klase, servis za Mercedes C klase, servis za Mercedes S klase, ali i sve potrebne intervencije i popravke za ostala Mercedes vozila mogu se obaviti u brojnim auto servisima širom Srbije. Vlasnici vozila ove renomirane nemačke marke serviserima se obraćaju u nuždi za bilo kojom serviserskom uslugom među kojima su:

 • auto mehanika;
 • auto dijagnostika;
 • auto elektrika;
 • auto elektronika;
 • mali servis (zamena svih filtera i motornog ulja);
 • veliki servis (zamena kaiša, vodene pumpe itd.);
 • generalne popravke motora;
 • zamena kvačila;
 • popravka i zamena kočnica;
 • instalacija i popravka klima uređaja;
 • centriranje trapa;
 • popravka i ugradnja alarma;
 • ugradnja radio aparata;
 • vulkanizerske usluge;
 • limarske i farbarske usluge itd.

Cene servisa za Mercedes

Veliki servis na automobilima marke Mercedes obavlja se retko, odnosno samo po potrebi, budući da većina modela ima motor sa lancem umesto kaiša.

Mali servis za Mercedes A 160 košta oko 10000 dinara (oko 85 evra), a veliki servis za isti model staje oko 40000 dinara (oko 330 evra).

Cena malog servisa za Mercedes C 220 iznosi oko 16000 dinara (oko 135 evra), a za veliki servis valja izdvojiti oko 45000 dinara (375 evra).

Mali servis za Mercedes E 280 košta između 17500 i 20000 dinara (145-165 evra), dok je cena velikog servisa oko 55000 dinara (oko 460 evra).

Cena malog servisa za Mercedes S 350 iznosi između 20000 i 25000 dinara (165-210 evra), a veliki servis za ovaj model košta oko 100000 dinara (oko 830 evra).

*Sve cene su informativnog karaktera, za tačnu cenu, za izabrani proizvod predlažemo da kontaktirate auto servise ispod teksta.

Mercedes servis Beograd

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Mercedes servis
Pitaj firme

Besplatna kontrola antifriza!

0 Din.
Besplatna kontrola antifriza! Auto servis Goran!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Zamena antifriza

Akcija -% 1200 Din.
Zamena antifriza - 1.200 din! Auto servis Goran!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Tehnički pregled za putnička vozila

Akcija -% 3600 Din.
Tehnički pregled za putnička vozila - 3.600 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis centar!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila)

Akcija -20% 4000 Din.
Tehnički pregled za teretna vozila (džipovi, kombi vozila, 4x4 vozila) - 4.000 din! Tehnički pregled Helmon YU biznis ce...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

25.10.2018
Andriajana Simic

Ukoliko vam je potreban kvalitetan Merced servis, onda svakako treba da budete spremni da dobro platite. Merced servis je generalno skup servis za odrzavanje.

06.03.2017
Petar Jankulovski

Kada pricamo o ovoj vrsti servisa, naravno da su automatski menjaci vise nego osetljiv. Zato ih pazljivo treba odrzavati.

04.03.2017
Stojance Ristovski

Nije ovo automobil koji je namenjen svacijem dzepu.

15.02.2017
Milen Jovanovic

Tradicionalno, mercedes ima izuzetno kvalitetne automatske menjace. Naravno, sve zavisi od toga za sta ih pre svega tacno koristite.

15.02.2017
Marina Zivkovic

Koliko mi se samo cini, ovo je u svakom pogledu jedna psoebna vrsta servisa. Ako se vec za njega odlucite, sigurno je samo to da se necete pokajati.

01.02.2017
Filip Milutinovic

Koliko mi se samo cini, Mercedes servis je jedan od odlicnih servisa. Sve drugo je manje vazno.

01.02.2017
Jovana Milinkovic

Ja sam jedno vreme vozila mercedse sa automatskim menjacem. Trebalo mi je nekoliko meseci da se naviknem ali kada sam se navikla onda je bilo to to.

19.01.2017
Lea Stankovic

Mislim da je Mercedes sa automatskim menjacem cesto odlican izbor za prave ljude.

19.01.2017
Mihajlo Nastasovic

Koliko se samo meni cini, ovo je vrsta automobila u koju zaisat mozete da imate i vise nego puno poverenje.

30.12.2016
Simona Vucinic

Po ovom pitanju samo treba da se odlucite za kvalitet. U tom pogledu se sigurno necete pokajati.

29.12.2016
Todor Markovic

AKo ste vec toliko pametni i odlucili ste da kupite Mercedes a da pri tome i nemate dovoljno novca da ga odrzavate, onda ste u svakom slucaju u velikom problemu.

14.12.2016
Marta Dencevic

Ako mene licno pitate, po ovom pitanju samo treba da se opreelite da automatski menjac na ovom vozilu kvalitento odrzavate i vise se sigurno nemate sta oko toga da se brinete.

13.12.2016
Janko Zivanovic

Po ovom pitanju samo treba da se posavetujete sa nekim proverenim i strucnim licem i u tom slucaju se sigurno necete pokajati.

28.11.2016
Ljubinka Sreckovic

Realno govoreci po pitanju Mercedes servisa, samo treba da posetite servis Nesa. To je zapravo jedno veoma provereno mesto po pitanju odrzavanja automatskih menjaca.

25.11.2016
Nikolina Pantelic

Kada pricao o kvalitetnom mercedes servisu, samo treba da posetite servis Radic. To je jedan veoma kvalitetan servis i zato je uvek bolje da u njemu na vreme rezervisete sve sta vam je potrebno. Zato je po tom pitanu najbolje da posetite servis Line.

09.11.2016
Jana Stankovic

Po pravilu, moj prijatelj automatski menjac za Merced odrzava iskljucivo u servisu Auto USA.

08.11.2016
Biljana Brankovic

Ukoliko vam je vec potreban kvalitetan Mercdes servis onda samo pravac auto servis Forma i ne sta da se pokajete.

20.09.2016
Petar Jankovic

Ukoliko ste vec odlucili da kupite mercedes koji ima kvalitetan automatski menjac, onda biste u svakom slucaju trebali da se posavetujete sa nekim strucnim mehanicarem u kojeg mozete da imate puno poverenje.

19.09.2016
Ivan Stojanovic

Ukoliko vec imate novca da kupite Mercedes, onda biste trebali i da imate novca da ga adekvatno i servisirate. U tom smislu slobodno trebad a posetite auto servis Mirkovic i da se licno uverite u kvalitet.

17.08.2016
Marko Petrovic

Vozio sam nekoliko puta do sada mercedes sa automatskim menjacem i mogu slobnodno da kazem da je isao kao guja. Medjutim, za sve su potrebne pare i sve to kosta. Jednostavno, automatski menjac da bi vas dobro sluzio mora kvalitetno i da se odrzava.

16.08.2016
Dusan Markovic

Generalno, ukoliko imate para onda nije problem po pitanju odrzavanja Mercedes vozila. Onda u svakom slucaju mozete da se opustite i da bez problema angazujete neki strucan i profesionalan servis.

14.07.2016
Ivana Petrovic

Ukoliko vam je potreban kvalitetan Merced servis, onda svakako treba da budete spremni da dobro platite. Merced servis je generalno skup servis za odrzavanje.