Aluminijumski prozori su odlican izbor. Aluminijuska stolarija jeste skuplja od PVC-a, ili od tradicionalne drvene stolarije, ali je ona ujedno i najkvalitetnija. Menjajući stare i dotrajale prozore, vi zapravo dobijate novi dom, a lep dizajn aluminijumskih prozora krasiće vašu fasadu više decenija, znači i za generacije koje dolaze.

Aluminijum je metal male težine ali izuzetno izdržljiv. To znači, da bez obzira što će vaši prozori biti izloženi raznim nepogodnim vremenskim prilikama, kao što su kiša, vetar, sunce, sneg, oni će zadržati svoj prvobitan izgled, bez održavanja, kao što je to potrebno kod klasične drvene stolarije.

Fleksibilnost u dizajnu i izradi profila, doprineće da možete poželeti najzahtevnije oblike prozora na vašem domu i to može biti odrađeno. 

Pošto je aluminijum metal koji lako provodi toplotu (slab je izolator), to se rešilo time što je u profile ugrađen termoprekid. Aluminijumski prozori sa termoprekidom biće izuzetno dobri izolatori, te će vaš dom zimi biti topliji, a leti ćete lakše ohladiti prostor pomoću klima uređaja, znači nema rasipanja energije, čime ostvarujete značajnu uštedu kod računa za struju i grejanje.

Takođe, poseduju protivprovalnu bezbednost, pa možete mirno spavati, a još jedna od prednosti im je što se u potpunosti mogu reciklirati, te su ekološki sasvim podobni.

Alu prozori iskustva

S obzirom da su alu prozori najkvalitetniji prozori, njihova viša cena je samo relativna stvar. U prilog tome govori ušteda koju ostvarujete decenijama a tiče se manje potrošnje energije, te lakog održavanja...

Alu prozori su najčešće jednokrilni ili dvokrilni, a razlikujemo ih po tipu otvaranja: nagibno, bočno, klizno otvaranje ili u više ravni. 

Nije svejedno kakva stakla ćete staviti na vaš nov Alu prozor. Staklo koje se ugrađuje može biti jednoslojno, dvoslojno ili troslojno, terapan, punjeno vazduhom ili argonom i slično.

Prozor mora imati i svoje delove, kao što su šarke, okovi, brave, te je vrlo važno da i oni budu od renomiranih proizvođača.

Postoji uvek mogućnost ugradnje roletni, komarnika, daski i okapnica.

Vrsta i kvalitet profila je takođe od izuzetne važnosti, a na konačnu cenu uticaće naravno, veličina vašeg prozora, odnosno dimenzije građevinskog otvora.

Alu prozori sa termo prekidom

Postoje aluminijumski profili sa termo prekidom kao i profili bez termo prekida. Profili bez termo prekida su takozvani „hladni profili“, i imaju slabije termo-izolacione karakteristike. Iz tog razloga oni su namenjeni za škole, bolnice, različite komercijalne zgrade... 

Ukoliko se odlučujete za nabavku aluminijumskih prozora za svoj dom, naša preporuka je da odaberete aluminijumske profile sa termo prekidom, jer su oni odlični izolatori i vaš dom će biti topao, uz uštedu energije koja se podrazumeva.

Aluminijumski prozori cene

Jednokrilni alu prozori:

60 x 80 cm, od 80 do 130 evra

80 x 100 cm, od 100 do 160 evra

100 x 120 cm, od 120 do 185 evra

Dvokrilni alu prozori:

120 x 60 cm, od 140 do 195 evra

120 x 140 cm, od 205 do 295 evra

140 x 140 cm, od 215 do 310 evra.

Cena zavisi od veličine vašeg prozora, kao i da li birate alu prozore sa termo prekidom ili bez termo prekida.

*Sve cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

 

 

Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Dodaj novu firmu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Aluminijumski prozori
Pitaj firme

Stolarija drvo-aluminijum (po m2) - boja drveta i alumiijuma po Vašoj želji!

Akcija -% 270 Din.
Stolarija drvo-aluminijum (po m2) - boja drveta i alumiijuma po Vašoj želji! - 270 evra! Aluwing PVC i drvo-ALU stolarij...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Iskustva i preporuke posetilaca

10.05.2017
Stojance Ristovski

Sto se mene licno tice, ukoliko pricamo o aluminijumskim prozorima, pre ili kasnije se sigurno necete odluciti za kvalitet.

25.04.2017
Simona Vucinic

Po pravilu, oni sigurno nisu nekog narocito dobrog kvaliteta.

12.04.2017
Milen Jovanovic

Po meni su u svakom slucaju ovi prozori nesto posebno. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.

29.03.2017
Marta Dencevic

Sto se ovih prozora tice, kvalitet je i vise nego nesto u sta ne treba da sumnjate.

14.03.2017
Filip Milutinovic

Ovakvi jedni prozori u svakom slucaju treba da se debelo plate.

22.02.2017
Ljubinka Sreckovic

Koliko mi je samo poznato, aluminijumski prozori su u svakom slucaju nesto sto je posebno vazno. Vazno je samo da pronadjete kvalitet.

06.02.2017
Mihajlo Nastasovic

Ovo su uvek bili i vise neg posebni prozori. Ako se za njih odlucite, sigurno se necete pokajati.

25.01.2017
Nikolina Pantelic

Koliko mi se samo cini, ovo je posebna vrsta prozora. Ukoliko se za njega odlcuie sigurno je samo to da se nikada necete pokajati.

09.01.2017
Todor Markovic

Ipak je najvaznije da sto se tice ovih prozora, samo treba da se odlucite za kvalitet i da vise nista oko toga ne treba da brinete.

19.12.2016
Jana Stankovic

Po pitanju ove vrste prozora, samo treba da se opredelite za kvlaitet i vise nista po tom pitanju ne treba da se brinete.

01.12.2016
Janko Zivanovic

Po pitanju aluminijusmkih prozora, samo treba da posetite neko strucno i provereno mesto u koje po tom pitanju mozete da imate puno poverenje i u koje nemate ni jedan razlog da sumanjate.

16.11.2016
Biljana Brankovic

Veoma kvalitetne aluminijumske prozore mozete da kupite u preduzecu koje se zove Profiplast. Pri tome, je to preduzece u koje zaista po tome je mozda i jedno od najboljih kod nas.

25.10.2016
Petar Jankovic

Aluminijumski prozori su nesto sto definitivno cuva toplotu. Zato se sa njima u globalo nije previse zezati. Aluiminijumski prozori su zbog toga nesto sto vam je definitivno potrebno. Grasing je u tom smislu idelno resenje za vas.

26.08.2016
Marko Petrovic

Uh, po meni su to u svakom slucaju nesto jace cene nego sto bi to trebale da budu. Najbolje je da se oko njih posavetujete sa nekim strucnim licem.

22.07.2016
Dusan Markovic

Sto se tice aluminijuskih prozora, po meni treba strogo da vodite racuna na kojem mestu ih izradjujete. Cene se odredjuju u odnosu na velicinu i to da li su jednokrilni ili dvokrilni prozori u pitanju. U proseku se cene krecu od 150 do 300 eura.

22.06.2016
Janko Zivanovic

U narednom periodu mi predstoji sredjivanje kuce. Odlucio sam da se posvetim iskljucivo najboljem kvalitetu. Zbog toga, necu stedeti na ceni i aluminijumske prozore cu raditi iskljucivo na nekom proverenom mestu.