Dodaj firmu

Blindirana sigurnosna vrata Serital Porte

Obezbedite vrhunsku sigurnost i zaštitu Vašem stambenom ili poslovnom prostoru, izaberite sigurnosna vrata SERITAL PORTE. U našoj ponudi nalaze se blindirana, sobna, protivpožarna, hotelska i bolnička vrata prestižnih italijanskih fabrika ALIAS i DI. BI.
Pročitaj više

Knez Mihajlova 21a, lok 33
Stari grad, Beograd

Protivdimna vrata J&Z

Popravka ALU i PVC stolarije J&Z, popravka svih vrsta roletni, montaža i ugradnja, na teritoriji Beograda.
Pročitaj više


Voždovac, Beograd

Protivdimna vrata A&T Badex ALU i PVC stolarija

A&T Badex bavi se izradom, uzimanjem mera, montažom i demontažom ALU i PVC stolarije. Nalazimo se u Rakovici, a osim ALU i PVC vrata i prozora imamo i prateći program, roletne, komarnike, venecijanere.
Pročitaj više

Vojvode Plamenca 70
Rakovica, Beograd

Ernesto garažna vrata

Ernesto garažna vrata nalaze se u Batajnici. Firma se bavi ugradnjom, servisom i popravkom svih vrsta garažnih vrata, barijernih rampi i motora za vrata i kapije.
Pročitaj više


Zemun, Beograd

Tersus Project

Tersus Project je savremena inovativna kompanija za proizvodnju nameštaja i uređenje enterijera na teritoriji Beograda ali i cele zemlje.
Pročitaj više

Ismeta Mujezimovića
Novi Beograd, Beograd

Tehnal alu i pvc stolarija

Tehnal ALU i PVC stolarija nalazi se u Resniku. Bavi se proizvodnjom, montažom i servisom Alu i Pvc stolarije.
Pročitaj više

Aleksandra Vojinovića 3, Resnik
Rakovica, Beograd

Protivdimna vrata DeRolo

Proizvodnjom, ugradnjom i servisiranjem stolarije bavimo se više od 20 godina, što je, verujemo, i garancija da ćete biti zadovoljni našim proizvodima i uslugama.
Pročitaj više


Voždovac, Beograd

Aena S - garažna vrata

Neka Vaš stambeni ili poslovni prostor krase najbolja kućna i garažna vrata, izaberite firmu Aena S koja je jedna od vodećih u ovoj oblasti na domaćem tržištu. Naša ponuda obuhvata proizvodni program renomiranih svetskih proizvođača HORMANN i GEZE
Pročitaj više

Braće Novaković 27
Surčin, Beograd

Kako funkcionisu protivdimna vrata? Ako želite da šaljete dimne signale ispred zatvorenih protivdimnih vrata, takvu šifrovanu poruku, neko ko je unutra, nikada neće dobiti. Iza ovih vrata mogu se skloniti i nepušači ukoliko ne žele društvo pušača koji mnogo dime. Malo se šalimo za početak priče o ovim vratima, a sada ćemo objasniti zašto se baš tako zovu i čemu ona zapravo služe.

Protivdimna vrata služe isključivo za sprečavanje prodiranja razblaženog dima, a samim tim ne dozvoljavaju kriterijume termičke izolovanosti kao ni otpornosti prema požaru.

Osobine protivdimnih vrata

Na lokacijama, koje su najmanje deset metara udaljene od mesta na kojima se požar može očekivati (a to su obično hodnici), naći ćete ugrađena protivdimna vrata. Da bi se sprečio prodor dima, potrebno je da zaptivne gume na vratima i ostaklenje, ukoliko ga ima, veoma dobro podnose visoke temperature.

Od čega se sastoje protivdimna vrata?

Ako su vam vrata sa ovakvim karakteristikama potrebna, i odlučite se za kupovinu, u kompletu ćete dobiti više stvari. Najpre, tu je čelična brava sa cilindrom, zatim termoekspandirajuća i protivdimna traka, čelična kvaka koja može biti finalno plastificirana u crnu boju; dobićete i dve šarke sa kugličnim ležajevima koje su štelujuće po visini, kao i jednu šarku sa oprugom za samozatvaranje vrata.

Vrste protivdimnih vrata

Protivdimna vrata postoje u standardnim ali i vanstandardnim dimenzijama. Ona mogu biti jednokrilna ili dvokrilna. 

Navešćemo jedan simpatičan primer kako možete da uštedite ako tek zidate objekat u kome će biti postavljena protivdimna vrata. Naime, zna se da su cene vrata koja imaju klasične, standardne dimenzije, dosta popularnije i povoljnije. Da biste prošli finansijski lagodnije, kada pripremate građevinski otvor za vrata, obratite pažnju na njegove dimenzije i veličine. 

Načinite ga tako da se mogu ugraditi protivdimna vrata standardnih dimenzija i uštedite novac. 

Karakteristike protivdimnih vrata

Mnoge čitaoce našeg teksta zanimaju tehničke karakteristike ovakvih vrata. Reći ćemo da su krilo i štok vrata izrađeni od pocinkovanog čeličnog lima. Debljina štoka je 70 milimetara, dok je debljina krila vrata 65 mm. 

Termoekspandirajuća traka nalazi se na unutrašnjem obodu štoka, a protivdimna dihtujuća traka takođe se nalazi na istom mestu. 

Protivdimna vrata se mogu ugraditi kao leva ili desna – reverzibilna vrata. 

Kada ste kupili vrata, ista firma vam može ponuditi mogućnost ugradnje. Montaža je obezbeđena svakom kupcu, a to se dodatno naplaćuje. 

Vrata su testirana i verifikovana po evropskim standardima, koji potvrđuju da vrata mogu izdržati rigorozne zahteve svakodnevnog brojnog otvaranja i zatvaranja i poseduju izdržljivost u takvim uslovima korišćenja.

Premaz na vratima je ekološki neutralan, dok je homogena površina otporna na ogrebotine i atmosferske uticaje. Prilkom korišćenja protivdimnih vrata, možete se sasvim opustiti jer su izrađena i dizajnirana po visokim standardima, pa su kao takva u mogućnosti da izdrže dugogodišnju svakodnevnu upotrebu.

Protivdimna vrata – cena:

Cene se kreću u rasponu od 360 evra do 1560 evra za luksuzne modele dvokrilnih vrata. Takođe, cene mogu biti izražene i u metrima kvadratnim, pa za protivdimna vrata treba izdvojiti od 170 evra po kvadratu do 299 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane