Dodaj firmu

Rolo Max Plus žaluzine

Ugradnja i izrada ALU i PVC stolarije po meri. Komarnici, vrata, prozori, stolarija u više boja na vašoj adresi u Beogradu.
Pročitaj više

Vinarska 5a
Voždovac, Beograd

Žaluzine A&T Badex ALU i PVC stolarija

A&T Badex bavi se izradom, uzimanjem mera, montažom i demontažom ALU i PVC stolarije. Nalazimo se u Rakovici, a osim ALU i PVC vrata i prozora imamo i prateći program, roletne, komarnike, venecijanere.
Pročitaj više

Vojvode Plamenca 70
Rakovica, Beograd

Žaluzine J&Z

Popravka ALU i PVC stolarije J&Z, popravka svih vrsta roletni, montaža i ugradnja, na teritoriji Beograda.
Pročitaj više


Voždovac, Beograd

Žaluzine Stil Stolarija

ALU i PVC stolarija Stil Stolarija prepoznatljiva je po vrhunskom kvalitetu profila vodećih proizvođača, modernom dizajnu i velikom izboru oblika, veličina i boja vrata i prozora. Osim toga, u ponudi nalaze se roletne, komarnici, venecijaner...
Pročitaj više

Kralja Petra I 72
Mladenovac, Beograd

Žaluzine ZIS bravarska radnja

Bravarska radnja ZIS nalazi se u Beogradu. Na tržištu postoji već 30 godina, ali i danas vrši izradu i ugradnju bravarskih komponenti kao što su metalne kapije, nadstrešnice, metalni šaloni
Pročitaj više

Petra Gvojića 11a
Voždovac, Beograd

Krka Aluplast alu i pvc stolarija

KRKA - ALUPLAST nalazi se u Batajnici. Osnovna delatnost ove komapnije je izrada i montaža ALU I PVC stolarije; prozora, vrata,komarnika, venecijanera.
Pročitaj više

Temerinska 28
Zemun, Beograd

Žaluzine često viđamo na prozorima i deluju veoma romantično i prikladno. Osim prozora, žaluzine krase i balkonska vrata, što dalje implicira da ih možemo pronaći u različitim veličinama i oblicima. U našem tekstu saznajte sve što bi moglo da vas zanima ako imate u planu da ugradite žaluzine.

Vrste žaluzina (metal, aluminijum, pvc, drvo)

Kao što se vidi i iz samog podnaslova, žaluzine mogu da budu izrađene od različitih vrsta materijala. To je obično metal, ali i aluminijum, pvc i drvo.

U današnje, savremeno doba, sve češće se koriste pvc žaluzine, zbog njihove praktičnosti. O tome ćemo se baviti nešto kasnije u ovom tekstu.

Kada je reč o drvenim žaluzinama, njih i dalje ljudi veoma vole, zbog toga što je drvo prirodan materijal i na taj način unosimo duh prirode u svoj dom. Ipak, postoji i druga strana medalje, a to bi značilo da je drvetu potrebna nega u smislu, da morate redovno da skidate staru farbu i da postavljate novu, kao i da drvo štitite određenim premazima, da ga lakirate, itd. Sve to može da bude veoma veliki posao i da iziskuje novac.

Spoljne žaluzine

Spoljne žaluzine su izložene svim vrstama spoljnih uticaja, i to su vetar, sunce, kiša, sneg, niske i visoke temperature, i slično. Kada bismo imali, na primer, spomenute drvene žaluzine, a ne bismo ništa radili  na njihovom održavanju i to godinama, one bi jednostavno propale, drvo bi ostarilo, iskrivilo se, i delovale bi veoma neugledno i ružno.

Sa PVC žaluzinama, kao i sa ALU žaluzinama, ovakav problem nemate, PVC i ALU stolarija, je veoma zahvalna za održavanje i dugotrajna je. Može se slobodno reći, da kada jednom ugradite ove žaluzine da ćete zaboraviti kada ste to uradili, jer će one uvek izgledati kao sasvim i potpuno nove.

Unutrašnje žaluzine

Unutrašnje žaluzine su namenjene za unutrašnje prostore. Naravno, za njih je manje važno da budu otporne kao kada je reč o spoljnim žaluzinama, ali će domaćicama biti veoma bitno da ih pravilno održavaju.

Žaluzine koje su izrađene od ALU i PVC materijala se lako održavaju i dovoljno ih je prebrisati vlažnom krpom. Nije neophodno stavljati nikakve zaštitne premaze, niti farbati, lakirati ... – kao što je slučaj sa drvetom.

Zahvaljujući svemu ovome, one dugo ostaju lepe i kao nove.

Izrada žaluzina po meri

Žaluzine mogu da se izrade po meri, i sve što je potrebno to je da se obratite majstorima i firmama koje se bave ovom vrstom posla i oni će doći najpre da sve premere, a onda će i izraditi žaluzine koje baš vama odgovaraju.

Na stranici koju upravo čitate, oglašena su takva preduzeća, pa je najbolje da ih pozovete i da se dogovorite oko svih detalja. Ako imate neke dileme oko izbora, da li kupiti ALU, PVC ili metalne ili drvene, sa njima se možete dodatno konsultovati da biste doneli pravilnu odluku.

Žaluzine cena

Cena žaluzina je veoma različita i zavisi pre svega od njihovih dimenzija, kao i od materijala od koga su izrađene – da li je to drvo, metal, ALU ili PVC.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače koji se nalaze na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane