Dodaj firmu

Okovi za stolariju J&Z

Popravka ALU i PVC stolarije J&Z, popravka svih vrsta roletni, montaža i ugradnja, na teritoriji Beograda.
Pročitaj više


Voždovac, Beograd

Okovi za stolariju A&T Badex ALU i PVC stolarija

A&T Badex bavi se izradom, uzimanjem mera, montažom i demontažom ALU i PVC stolarije. Nalazimo se u Rakovici, a osim ALU i PVC vrata i prozora imamo i prateći program, roletne, komarnike, venecijanere.
Pročitaj više

Vojvode Plamenca 70
Rakovica, Beograd

Tehnal alu i pvc stolarija

Tehnal ALU i PVC stolarija nalazi se u Resniku. Bavi se proizvodnjom, montažom i servisom Alu i Pvc stolarije.
Pročitaj više

Aleksandra Vojinovića 3, Resnik
Rakovica, Beograd

Okovi za stolariju Stil Stolarija

ALU i PVC stolarija Stil Stolarija prepoznatljiva je po vrhunskom kvalitetu profila vodećih proizvođača, modernom dizajnu i velikom izboru oblika, veličina i boja vrata i prozora. Osim toga, u ponudi nalaze se roletne, komarnici, venecijaneri, okapnice
Pročitaj više

Kralja Petra I 72
Mladenovac, Beograd

Okovi za stolariju Kamen Dekor

Ulepšajte enterijer ili eksterijer jedinstvenim dekorativnim kamenom MATHIOS STONE na koji se odobrava garancija 30 godina. Napravljen od 100% recikliranih materijala, ovaj kamen karakteriše velika izdržljivost, otpornost na udarce, odlična toplotna i zvučna izolacija.
Pročitaj više

Admirala Gerprata 6
Savski venac, Beograd

Ilmondo okovi za stolariju

Veleprodaja i maloprodaja okova za građevinsku stolariju, drvena i sigurnosna vrata, interfonski i sigurnosni program u Beogradu
Pročitaj više

Antifasisticke borbe 21, lok 52
Novi Beograd, Beograd

Okov za nameštaj Alfa MG

Omladinskih brigada 65, Jurija Gagarina 227/lok. 186
Novi Beograd, Beograd

SHADOW COMPANY

Shadow Company bavi se izradom, montažom i servisom roletni, komarnika, venecijanera, zavesa, garažnih vrata na teritoriji Beograda.
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 6a/3
Zvezdara, Beograd

Pendžer PVC Stolarija

Ulepšajte izgled Vašeg stambenog ili poslovnog prostora uz najkvalitetniju PVC i ALU stolariju Pendžer. Ono po čemu se naša firma izdvaja jeste zaokružen proces rada: uzimanje mera na licu mesta, proizvodnja stolarije od vrhunskih profila i brza montaža, bez nereda.
Pročitaj više

Vukosave Oljače 23k, Jajinci
Voždovac, Beograd

Procant S - okovi za kuhinje i plakare

Firma Procant S iz Beograda bavi se prodajom i veleprodajom okova za nameštaj, kuhinje, plakare
Pročitaj više

Ustanička 242
Zvezdara, Beograd

Okov za namestaj Uradimo sami

Firma "Uradimo sami" nalazi se u ulici Kneza Višeslava broj 31, u Beograd. Sa svojim radom započeli smo 2003. godine, i sve do danas stvorili prepoznatljiv brend na našim prostorima po pitanju kvaliteta proizvoda čijom se trgovinom bavimo.
Pročitaj više

Kneza Viseslava 31u, Beograd
Rakovica, Beograd

Svi znamo cemu sluze okovi za stolariju. Kupci često, kada biraju nova vrata ili prozore za svoj dom, pažnju obraćaju samo na estetiku. Neosporna je činjenica da je lepota uvek bitna, ali ne bi trebalo zapostaviti funkcionalnost i naravno, kvalitet. 

Okovi su vrlo važni detalji, na koje bi trebalo obratiti pažnju, kao na primer, od kog su proizvođača, te kakve su njihove karakteristike i slično.

Okov za PVC stolariju

PVC stolarija je veoma popularna, jer ima prilično prihvatljivu cenu, i preuzima primat kada je reč o izboru kupaca. Ovakva stolarija štedi energiju, jer poseduje odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju. Pri tome, laka je za održavanje.

Ako su sve ovo razlozi da kupite PVC vrata ili prozore, hajde da obratimo pažnju na okove. Dakle, veoma je važno ko okove proizvodi, pa se rukovodite time da birate firme koje u svojoj proizvodnji koriste okove vodećih evropskih i svetskih proizvođača. 

Okov treba da bude pravilno ugrađen i kvalitetan, što osigurava optimalno bravljenje prozora, provetravanje, zatvaranje i protivprovalnu bezbednost. 

Okov za aluminijumsku stolariju

ALU stolarija se koristi kada je kod zastakljivanja potrebna velika čvrstoća, postojanost, ali i lagana konstrukcija. Kod ove vrste stolarije, mehanička svojstva su prioritetna u odnosu na termo-izolaciona. 

Okov je veoma bitan i važan deo stolarije zbog funkcionalnosti, ali i izgleda. Ukoliko je na vaša ALU vrata i prozore ugrađen kvalitetan okov, to će vam uštedeti novac u smislu izbegavanja čestih popravki. Pri otvaranju i zatvaranju stolarije, nećete imati nikakve poteškoće i napore. 

Kvake za vrata, brave i cilindre, ručice za prozore i slično, možete birati sami, jer su to delovi koji su vidljivi na stolariji. Pri tome, na vama je odluka i kada je u pitanju okov različite funkcionalnosti, kako bi se ALU stolarija otvarala na željene načine.

Okov za drvenu stolariju

Drvena stolarija i dalje ne izlazi iz mode, pa je potrebno tako odabrati okove za prozore i vrata, koji će zadovoljiti sve vaše funkcionalne i estetske zahteve. Šarke omogućavaju pokretljivost vrata i prozora, iako su sakrivene u njima. Neizostavni delovi okova su i rigle, i to kada su u pitanju dvokrilna vrata i prozori. Mogu se pronaći u različitim dimenzijama.

Okov za stolariju

Kada govorimo o protivprovalnim detaljima okova, spomenimo takozvane „pečurke“, koje su izrađene od visoko kvalitetnog čelika. One zajedno sa sigurnosnim pločicama pružaju visok stepen protivprovalne zaštite. 

Olakšano rukovanje prozorom, kao i čvrsto zatvaranje, omogućava ručno podesivi ekscentar. Kao što smo napomenuli, na vama je da odaberete kako će se stolarija otvarati, na primer, balkonska vrata se mogu otvarati samo horizontalno, samo vertikalno ili „na kip“, kao i horizontalno i vertikalno, klizno, uskočno-klizno ili podizno-klizno. 

Kako ćete otvarati svoja vrata i prozore, veoma je važno zbog lakšeg provetravanja unutrašnjosti doma i boljeg iskorišćavanja prostora. 

Okovi za stolariju – iskustva

Kao što smo naveli, kvalitet okova je izuzetno bitan, tako da zadovoljava zahteve međunarodnih normi, i mora biti verifikovan od strane merodavnih akreditovanih institucija prema određenim standardima. 

Ručice za vrata i prozore trebalo bi da karakteriše izuzetna estetika, ukoliko želite životni prostor sa stilom. U ponudi možete pronaći raznovrstan izbor kvaka, kvaka-šiltova, rozeta, kvaka-rozeta, ručica prozora, kugli...

Spomenimo i prateći okov za stolariju, što su zapravo razni elementi koji se postavljaju na prozore i vrata, ali nisu neophodni za njihovu osnovnu namenu. Ovi elementi su veoma vidljivi, pa se posebna pažnja poklanja vizuelnom utisku.

Okovi za stolariju – cena:

Cene okova zavise da li je u pitanju PVC, ALU ili drvena stolarija, kao i od konkretnog dela koji vam je potreban.

Primera radi, komplet kvake za drvena vrata, kreću se od 250 do 3000 dinara, garniture za okretno-nagibno otvaranje krila možete pronaći po cenama od 25 do 40 evra. Za pogonsku ručicu sa ključem, treba izdvojiti u proseku 14 evra, dok za povuku za balkonska vrata treba platiti oko 2 evra. Spomenimo još i spojnicu sa priborom krilo na krilo, po prosečnoj ceni od 6.5 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.  

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane