Dodaj firmu

Ilmondo okov za vrata

Veleprodaja i maloprodaja okova za građevinsku stolariju, drvena i sigurnosna vrata, interfonski i sigurnosni program u Beogradu
Pročitaj više

Antifasisticke borbe 21, lok 52
Novi Beograd, Beograd

Okov za vrata J&Z

Popravka ALU i PVC stolarije J&Z, popravka svih vrsta roletni, montaža i ugradnja, na teritoriji Beograda.
Pročitaj više


Voždovac, Beograd

Tehnal alu i pvc stolarija

Tehnal ALU i PVC stolarija nalazi se u Resniku. Bavi se proizvodnjom, montažom i servisom Alu i Pvc stolarije.
Pročitaj više

Aleksandra Vojinovića 3, Resnik
Rakovica, Beograd

Okov za vrata Stil Stolarija

ALU i PVC stolarija Stil Stolarija prepoznatljiva je po vrhunskom kvalitetu profila vodećih proizvođača, modernom dizajnu i velikom izboru oblika, veličina i boja vrata i prozora. Osim toga, u ponudi nalaze se roletne, komarnici, venecijaner...
Pročitaj više

Kralja Petra I 72
Mladenovac, Beograd

Okov za vrata Kamen Dekor

Ulepšajte enterijer ili eksterijer jedinstvenim dekorativnim kamenom MATHIOS STONE na koji se odobrava garancija 30 godina. Napravljen od 100% recikliranih materijala, ovaj kamen karakteriše velika izdržljivost, otpornost na udarce, odlična ...
Pročitaj više

Admirala Gerprata 6
Savski venac, Beograd

SHADOW COMPANY

Shadow Company bavi se izradom, montažom i servisom roletni, komarnika, venecijanera, zavesa, garažnih vrata na teritoriji Beograda.
Pročitaj više

Dimitrija Tucovića 6a/3
Zvezdara, Beograd

Okov za vrata DeRolo

Proizvodnjom, ugradnjom i servisiranjem stolarije bavimo se više od 20 godina, što je, verujemo, i garancija da ćete biti zadovoljni našim proizvodima i uslugama.
Pročitaj više


Voždovac, Beograd

Pendžer PVC Stolarija

Ulepšajte izgled Vašeg stambenog ili poslovnog prostora uz najkvalitetniju PVC i ALU stolariju Pendžer. Ono po čemu se naša firma izdvaja jeste zaokružen proces rada: uzimanje mera na licu mesta, proizvodnja stolarije od vrhunskih profila i ...
Pročitaj više

Vukosave Oljače 23k, Jajinci
Voždovac, Beograd

Procant S - okovi za kuhinje i plakare

Firma Procant S iz Beograda bavi se prodajom i veleprodajom okova za nameštaj, kuhinje, plakare
Pročitaj više

Ustanička 242
Zvezdara, Beograd

Okov za namestaj Uradimo sami

Firma "Uradimo sami" nalazi se u ulici Kneza Višeslava broj 31, u Beograd. Sa svojim radom započeli smo 2003. godine, i sve do danas stvorili prepoznatljiv brend na našim prostorima po pitanju kvaliteta proizvoda čijom se trgovinom bavimo.
Pročitaj više

Kneza Viseslava 31u, Beograd
Rakovica, Beograd

Okov za nameštaj Alfa MG

Omladinskih brigada 65, Jurija Gagarina 227/lok. 186
Novi Beograd, Beograd

Okov za vrata doprinosi kompletnom estetskom dojmu samih vrata. Kada neko dolazi po prvi put u vašu kuću, najpre će primetiti vrata. To bi značilo da je njihova uloga najpre estetska, ali postoji i ona druga, mnogo važnija, a to je funkcionalnost. Da bi vaša vrata, balkonska ili ulazna, vršila svoju funkciju na najbolji način, potrebno je da u sebi imaju ugrađene kvalitetne okove.

Okovi za vrata

Pošto se radi o vratima, spomenimo najpre sistem za zaključavanje. U ove sisteme spadaju svi delovi okova čija je osnovna funkcija da se omogući otvaranje, zatvaranje i zaključavanje vrata. 

Naravno da je ovo najvažnija funkcija svakih vrata, pa je potrebno da okov bude vrhunskog kvaliteta, što će reći da on mora da zadovoljava zahteve međunarodnih standarda, ali i da bude verifikovan od strane merodavnih akreditovanih institucija prema važećim standardima.

Okov za drvena vrata

Ako želite da imate topli dom, i upravo zidate porodičnu kuću, možda su pravi izbor za vas drvena vrata. Drvo je topao i živ materijal, koji unosi dašak prirode u vaš životni prostor. 

Da bi vrata dobro obavljala svoju ulogu, potrebne su spojnice ili šarke, koje služe za povezivanje vratnog krila i okvira, odnosno štoka. Izuzetno su važne za ispravno funkcionisanje vrata. 

Sam oblik šarke je veoma bitan, jer se neke od njih vide i kada su vrata zatvorena. U zavisnosti od njihove namene, spojnice se dele u nekoliko podgrupa. Da biste razjasnili šta je najbolje za vaša nova vrata, naš savet je da pozovete firme koje su oglašene ispod teksta koji upravo čitate, te da posetite njihovo sedište i saslušate savete i iskustva ljubaznih prodavaca.

Okovi za Alu vrata

Alu vrata su skuplja od ostale stolarije, i imaju neke prednosti kao što su lako održavanje, odlična zvučna i toplotna izolacija, lakša su nego PVC ili drvena vrata, otporna su na koroziju, tj. rđanje, dugotrajna su i pravi su izbor za stolariju većih dimenzija.

Da bi sve bilo zaista savršeno, ovakva vrata moraju imati adekvatan okov. Za posebne načine otvaranja, kao što su uskočno-klizni i podizno-klizni, koriste se okovi svetski poznatih proizvođača, dokazanog kvaliteta. 

Od okova zavisi funkcionalnost i izgled vaših Alu vrata. Spomenimo i to da se svi okovi dele u tri grupe: tipski okov, univerzalni okov i dodatni ili pomoćni okov.

Okov za PVC vrata

PVC vrata ćemo najčešće sresti na kućama ali i stanovima, jer su izuzetno dobri termo-zvučni izolatori, a pored toga, nikakvo održavanje nije potrebno (kao kod drveta, farbanje i lakiranje, na primer), vrata će biti otporna na vlagu, a trajaće vam dugi niz godina, bez vidljivijih promena.

Svemu tome, doprinosi i dobar izbor okova za PVC vrata. Tipski okov ima zadatak da izvrši funkcionisanje pokretnih delova vrata u odnosu na nepokretne delove. To se ostvaruje elementima koji čine mehanizam za otvaranje i zatvaranje. 

Univerzalni okovi su pojedinačni elementi, pa tako razlikujemo sigurnosni okov, koji ima ulogu da spreči neovlašten ulazak. Potom, spomenimo okov za rukovanje, gde ćemo nabrojati kvake, ručice, rigle, rukohvate itd. 

Pomoćni ili dodatni okov, vrši spajanje osnovnih delova kao što su profili štoka ili krila, pa tu spadaju razne vrste spojnica za spajanje pod uglom, poklopci i različiti čepovi.

Okov za vrata – cena:

Koliko ćete novca izdvojiti za okov za vrata, zavisi od toga koji deo vam je potreban, kao i da li su vrata drvena, od aluminijuma ili od PVC-a.

Primera radi, komplet kvake za drvena vrata se mogu naći u rasponu cena od 250 do 3000 dinara. Povuka za balkonska vrata, u proseku je 2 evra, koliko košta i stoper krila za vrata. Za pogonsku ručicu sa ključem, treba izdvojiti u proseku 14 evra. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme koje su oglašene ispod našeg teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane