Dodaj firmu

Aluminijumski paneli J&Z

Popravka ALU i PVC stolarije J&Z, popravka svih vrsta roletni, montaža i ugradnja, na teritoriji Beograda.
Pročitaj više


Voždovac, Beograd

Aluminijumski paneli Max Distribucija

Proizvodnja i montaža ALU i PVC stolarije u Beogradu i okolini. Najkvalitetniji PVC i ALU profili.
Pročitaj više

Branka Živkovića 8a
Zemun, Beograd

TIŠLER STOLARIJA

Mali tim firme Tišler sa sedištem u Kotežu bavi se izradom stolarije, fasadne stolarije, nameštaja od drveta i izradom prozora, ulaznih i sobnih vrata.
Pročitaj više

Boljetinska 251d
Palilula, Beograd

Simon Glass alu i pvc stolarija Surčin

“Simon Glass” nalazi se u Beogradu. Bavi se proizvodnjom, prodajom i ugradnjom ALU i PVC profila, komarnika, PVC prozora.
Pročitaj više

Mite Binjiša 7a
Surčin, Beograd

Tehnal alu i pvc stolarija

Tehnal ALU i PVC stolarija nalazi se u Resniku. Bavi se proizvodnjom, montažom i servisom Alu i Pvc stolarije.
Pročitaj više

Aleksandra Vojinovića 3, Resnik
Rakovica, Beograd

Aluminijumski paneli Spartan

ALU i PVC stolarija Spartan nalazi se u Dobanovcima. Veliki izbor usluga i kvalitetnih materijala je ono što ih izdvaja od drugih. Akcenat je na vrhunskoj izradu ALU i PVC panela i vrata koja će imati dugi vek trajanja
Pročitaj više

Maršala Tita 148
Surčin, Beograd

Aluminijumski paneli Stil Stolarija

ALU i PVC stolarija Stil Stolarija prepoznatljiva je po vrhunskom kvalitetu profila vodećih proizvođača, modernom dizajnu i velikom izboru oblika, veličina i boja vrata i prozora. Osim toga, u ponudi nalaze se roletne, komarnici, venecijaneri, okapnice
Pročitaj više

Kralja Petra I 72
Mladenovac, Beograd

Aluminijumski paneli DeRolo

Proizvodnjom, ugradnjom i servisiranjem stolarije bavimo se više od 20 godina, što je, verujemo, i garancija da ćete biti zadovoljni našim proizvodima i uslugama.
Pročitaj više


Voždovac, Beograd

Pendžer PVC Stolarija

Ulepšajte izgled Vašeg stambenog ili poslovnog prostora uz najkvalitetniju PVC i ALU stolariju Pendžer. Ono po čemu se naša firma izdvaja jeste zaokružen proces rada: uzimanje mera na licu mesta, proizvodnja stolarije od vrhunskih profila i brza montaža, bez nereda.
Pročitaj više

Vukosave Oljače 23k, Jajinci
Voždovac, Beograd

Alwin aluminijumska i PVC stolarija

Osnovna delatnost preduzeća Alwin iz Sremčice je proizvodnja ALU i PVC stolarije, izrada i ugradnja ALU gelendera, kao i obrada i ugradnja aluminijumskih kompozitnih panela. Pored Srbije, uspešno poslujemo i u zemljama regiona (Crna Gora, BIH)
Pročitaj više

Jeličićev venac 25a
Čukarica, Beograd

Na samom početku priče o temi aluminijumski paneli, da vam kažemo zanimljiv detalj da se oni drugačije zovu – sendvič paneli. 

Nemojte misliti da smo na pauzi za doručak i kafu, pa ovako započinjemo tekst, već je razlog što aluminijumski paneli zaista predstavljaju spoj (sendvič) napravljen od ekstra tankog termo obojenog aluminijuma u različitim debljinama sa ekstrudiranim polistirenom. 

Možete ih pronaći u različitim debljinama i dimenzijama.

Kako se izrađuju aluminijumski paneli?

Ovakvi paneli se proizvode od polutvrdog lima ELOX kvaliteta. Ako vas zanima koja je standardna debljina u kojoj se najčešće nalaze aluminijumski limovi, znajte da je to 0, 8 milimetara. Međutim, ako vam je potrebna neka druga debljina lima, po vašem zahtevu može biti izrađena.

Aluminijumski limovi su plastificirani poliester bojom, a dobra osobina je što je otporna na sve vremenske uslove, kao što su sunce, UV zraci, kiša, vetar, sneg...

Koje su prednosti aluminijumskih panela?

Zahvaljujući pomenutoj sendvič strukturi, aluminijumske panele odlikuje visoka krutost. Zna se da je aluminijum lak metal, pa je i to dobra karakteristika, pri čemu su paneli i samonosivi, što sve omogućava vertikalnu i horizontalnu primenu. 

Druge dobre osobine su odlična toplotna izolacija, pri tome su i vatrootporni i vodootporni. Aluminijumske panele karakteriše i otpornost na atmosferske uticaje čak i u agresivnoj atmosferi. 

Kako se održavaju aluminijumski paneli?

Odgovor na pitanje iz našeg podnaslova mogao je stati i u prethodni pasus, gde govorimo o prednostima aluminijumskih panela, a to znači da se oni veoma lako i jednostavno održavaju. To je iz razloga što poseduju glatku površinu i blage konture.

U kojim bojama se nalaze aluminijumski paneli?

Boje se formiraju prema RAL paleti, a standardne su bela, braon i tamno braon. Pored toga, ako su vaše želje drugačije, aluminijumski paneli se mogu poručiti u svim bojama RAL palete uključujući i boje sa efektima.

Izbor modela aluminijumskih panela

Potrebno je naglasiti da svi paneli (vrata) imaju opciju izbora vrste stakla, dizajna ukrasa u staklu, kao i broja stakala odnosno otvora. Postoje katalozi ali postoje i veoma zahtevni kupci sa istančanim ukusom. Za iste se takođe nalazi adekvatno rešenje, to jest, ako ne pronađu kombinaciju koja im se dopada, oni je mogu posebno poručiti.

U pomenutim katalozima ćete pronaći slike vrata sa rukohvatom, opcije okova vrata važe za sve serije vrata. Na vama je da prema svom ukusu izaberete opremu koju želite na svojim vratima.

Aluminijumski kompozitni paneli

Ovakav panel obuhvata polietilensko jezgro male gustine, bele boje i dve table aluminijumskog lima koje naležu na njega. Table aluminijumskog lima se mogu premazati PVDF ili Polyester bojom. 

Kompozitni paneli se najčešće koriste za spoljašnje oblaganje fasade. Oni su veoma čvrsti i postojani uprkos njihovoj lakoći. Aluminijumski limovi, mogu biti u bilo kojoj boji, uključujući širok asortiman mat i metalik nijansi. Možete pronaći i imitacije raznih materijala, kao što su drvo ili mermer, na primer.

Aluminijumski kompozitni paneli – iskustva

Primena aluminijumskih kompozitnih panela nije ograničena samo na spoljašnje oblaganje zgrada, već se mogu koristiti i u druge svrhe kao što su spušteni plafoni, pregrade i dr. 

Ravni paneli, bez otvora (stakala), primenjuju se za izradu parapeta i pregradnih zidova. Njihove standardne dimenzije su 1000 x 2000 mm, međutim, po vašem zahtevu mogu se izraditi sve druge debljine i dimenzije ravnih panela. 

Aluminijumski paneli – cena:

Aluminijumske panele ćete pronaći u rasponu cena od 65 do 85 evra za mali panel i između 135 i 180 evra u zavisnosti od vrste panela. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane