Dodaj firmu

Slatki šegrt poslastičarnica

Slatki šegrt poslastičarnica je pravo mesta za dobre i fino dekorisane kolače i torte za sve prilike. Nalazimo se u Borči i na raspolaganju smo vam za sve vaše proslave.
Pročitaj više

Ivana Milutinovića 70
Borča, Beograd

Baš domaće poslastičarnica

“Baš domaće” poslastičarnica nalazi se na Voždovcu. Od drugih se izdvaja po baš domaćim sastojcima koje spaja u predivne slatke i slane delikatese. Ručno pravljenje torte, domaći kolači ali i slana peciva razlog su zašto im se ljubitelji domaćih ukusa uvek vračaju.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 264/1
Voždovac, Beograd

Ketering Fantazija

Neka svaka proslava u Vašem domu bude prava čarolija uz ketering Fantazija. U našoj ponudi očekuju Vas fantastični domaći specijaliteti koje sa puno pažnje i ljubavi spremamo: roštilj, kuvana jela, rolati, peciva, pite ispod sača, torte i sitni kolači.
Pročitaj više

Dalmatinska 2
Surčin, Beograd

Orijentalni kolači Slatka Radionica Plus

Slatka Radionica Plus je specijalizovana radionica za izradu orijentalnih kolača po originalnim recepturama koji donosi magični miris i ukus Orijenta u Vaš dom. Takođe, postoji mogućnost snabdevanja ugostiteljskih objekata našim proizvodima.
Pročitaj više

Jurija Gagarina bb, ( Pijaca, blok 44, lok.36 )
Novi Beograd, Beograd

Baklava Anči Kolači

Poslastičarnica Anči kolači vrši izradu i dostavu rodjendaskih, mladenačkih, dečijih, slavskih i drugih svecanih torti, kao i sitnih posnih i mešanih kolača.
Pročitaj više

Lava Tolstoja 13a, Pančevo
Palilula, Beograd

Verovatno ne postoji niko ko je bar jednom probao specijalitet koji se zove baklava a da ih nije poželeo opet! Jer, baklave su neodoljive. 

Sigurni smo da i ljudi koji su čvrsti karakteri, rešeni u odluci da ostanu verni svojoj dijeti, ponekad prekrše tu odlučnost i daju sebi oduška barem kroz jednu ovakvu divnu poslasticu. Jer, ni previše discipline u životu nije dobro, pa budite malo „nedisciplinovani“ i dozvolite sebi uživanje u čarima ukusa fenomenalnih baklava. 

Turske baklave

Verovatno najpoznatija vrsta baklava. Ovo je tradicionalna orijentalna poslastica koja je poznata širom sveta. Svakako ste se nekada zapitali od čega se pravi prava turska baklava?

Baklava mora da ima prepoznatljivu zlatnu boju, sirup ne sme da bude previše gust, niti da stvara osećaj peckanja u grlu, trebalo bi da se topi u ustima bez žvakanja. 

Važno je znati da se u pripremi turske baklave koristi minimalna količina masnoće, ali i pistaći, dok minimalna debljina svakog parčeta trebalo bi da bude 35 milimetara. 

Bosanske baklave

A gde se to dobro može pojesti nego u Bosni? Šalu na stranu (mada je ovo i zbilja), mnogi ljudi uživaju u starinskoj bosanskoj baklavi. Ovo su hrskave i sočne poslastice, izdašno posute orasima, jer prava bosanska baklava je ona u kojoj se nalaze samo orasi.

Baklave sa orasima

Kao što smo naveli, u Bosni se praktikuju baklave samo sa orasima, međutim, mnogi ljudi vole i plazma keks uz orahe, kao i to da poslastica bude u obliku trougla. 

Baklave sa suvim grožđem

Suvo grožđe daće svoj šmek, uz neizostavne orahe. Svaka poslastičarnica ima svoj tajni recept za ovu slatku pitu, i majstori slatkog zanata dobro znaju da na izgled i ukus baklave ne utiču samo sastojci, nego i način slaganja, pečenja i zalivanja baklave.

Baklave sa makom

Mak je omiljen mnogim ljudima, pa zašto ne bi ulepšao svojom aromom i baklave? Obično se pri spremanju ove vrste baklave koriste i jogurt ili kiselo mleko. Kada je baklava pečena, prelije se sirupom, i ostavi u uključenoj toploj pećnici da bi sirup upio. 

Posne baklave

Ukoliko slavite posnu slavu, baklava sa suvim grožđem i orasima je idealna za tu priliku. Ovo je itekako tražena poslastica za vreme posta, ali i u toku cele godine. Na vašoj slavskoj trpezi, posna baklava biće definitivno omiljena. Osnovu za izvrstan ukus ove poslastice čine orasi i njihove masnoće, koje su posne, naravno. 

Grčka baklava

Ovi fantastični, slatki trouglići će vas svakako oduševiti! Grčka baklava se pravi od tankih kora, mlevenih oraha, suvog grožđa, vanil šećera, limuna... Važno je znati da kod pravih grčkih baklava ništa ne može da se stavi kao zamena za orahe. 

Na kraju, reći ćemo samo da ne bi trebalo čekati nikakvu posebnu priliku da se počastite ovom divnom poslasticom, svaki dan je pravo vreme za bilo koju vrstu baklave. Ili, možda svaki put, neka druga vrsta, dok ih ne probate sve? Šta drugo da kažemo, sem – prijatno!

Baklave – cena:

Cena za dva puta po tri baklave je u proseku oko 800 dinara. 

Ili, druga varijanta jeste da za kilogram baklava platite oko 1300 dinara.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane