Dodaj firmu

Slatki šegrt poslastičarnica

Slatki šegrt poslastičarnica je pravo mesta za dobre i fino dekorisane kolače i torte za sve prilike. Nalazimo se u Borči i na raspolaganju smo vam za sve vaše proslave.
Pročitaj više

Ivana Milutinovića 70
Borča, Beograd

Orijentalni kolači Slatka Radionica Plus

Slatka Radionica Plus je specijalizovana radionica za izradu orijentalnih kolača po originalnim recepturama koji donosi magični miris i ukus Orijenta u Vaš dom. Takođe, postoji mogućnost snabdevanja ugostiteljskih objekata našim proizvodima.
Pročitaj više

Jurija Gagarina bb, ( Pijaca, blok 44, lok.36 )
Novi Beograd, Beograd

Priznajte – već sam naziv urmasice u vama budi osećaj da vam se jede nešto slatko! Tačno? Ako smo u pravu, onda nastavite da nas čitate, jer ćete odlučiti ili da sami napravite urmašice, ili da skoknete do svoje omiljene poslastičarnice i da se počastite neodoljivim zalogajima!

Najbolji recept za urmašice

Pre svega, urmašice su veoma sočne i fenomenalnog ukusa, tako da ćete najverovatnije na kraju reći, da ništa ukusnije niste probali!

Domaćicama će se dopasti da čuju da se urmašice prave lako, jednostavno i brzo, da će uštedeti trud i vreme, a ipak će svi biti prezadovoljni.

Dakle, šta nam je potrebno da bismo dobili sjajne urmašice?

-          Dve male šolje šećera

-          Dva jaja

-          Dva decilitra ulja

-          Sedam šoljica brašna

-          Jedna kesica vanilin šećera

-          Pola kesice praška za pecivo.

Urmašice moraju da imaju i preliv a za njega se koristi:

-          Jedan limun

-          Pet šoljica vode

-          Osamsto grama šećera.

Sada je potrebno da uzmete vanilin šećer, prašak za pecivo, ulje, jaja i šećer i da sve to dobro umutite viljuškom. Postepeno i polako se dodaje brašno i mesi se testo. Od tako dobijenog testa oblikuju se kuglice, međutim, ovde je bitno da se one spljošte i utisnu, da bi dobile oblik koji nam je potreban.

Pleh u kome ćemo poslagati urmašice trebalo bi da bude nepodmazan, a slažu se tako da budu malo razmaknute jedna u odnosu na drugu. To je iz razloga što urmašice narastaju tokom pečenja, pa moraju da imaju mesta.

Vreme pečenja je oko dvadeset minuta u rerni koja je zagrejana na sto osamdeset stepeni. Nakon toga kuvamo šećer i vodu, i dodajemo limunov sok. Potrebno je da se kuva još oko deset minuta, a onda se taj preliv ohladi.

Tako dobijamo pečene urmašice, koje prelivamo, i poklapamo većom tepsijom iz razloga da što bolje upiju svoj preliv, i da postanu sočne.

Ovo je jedan predlog da se naprave prelepe urmašice, međutim, svaka domaćica vremenom razvije neki svoj način spravljanja ovog starinskog specijaliteta.

Tako, na primer, postoji način da prvo napravite sirup, a i vreme pečenja može biti oko pola sata, da bi urmašice poprimile lepu žutu boju.

Tople urmašice se prelivaju hladnim sirupom. Nakon desetak do petnaest minuta one se prevrnu, i ostave tako deset minuta, a zatim se opet vraćaju u prvobitno stanje, tako da dobro upiju sirup.

Svakoga od nas urmašice podsećaju na detinjstvo, a ovom specijalitetu često tepamo da su to bakine urmašice. Poslastičarnice mogu da se pohvale da prave urmašice baš po tim, starim receptima naših baka, tako da nije potrebno sami da ih pravite, ukoliko niste baš sigurni u svoje poslastičarske sposobnosti, ili možda nemate vremena.

Svoju porodicu uvek možete da počastite odlaskom do omiljene poslastičarnice i da svi zajedno uživate u božanstvenom ukusu predivnih urmašica.

Urmašice – cena:

Cena ovog kolača u poslastičarnicama se kreće oko 130 dinara u proseku.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane