Dodaj firmu

Slatki šegrt poslastičarnica

Slatki šegrt poslastičarnica je pravo mesta za dobre i fino dekorisane kolače i torte za sve prilike. Nalazimo se u Borči i na raspolaganju smo vam za sve vaše proslave.
Pročitaj više

Ivana Milutinovića 70
Borča, Beograd

Baš domaće poslastičarnica

“Baš domaće” poslastičarnica nalazi se na Voždovcu. Od drugih se izdvaja po baš domaćim sastojcima koje spaja u predivne slatke i slane delikatese. Ručno pravljenje torte, domaći kolači ali i slana peciva razlog su zašto im se ljubitelji do...
Pročitaj više

Vojvode Stepe 264/1
Voždovac, Beograd

Orijentalni kolači Slatka Radionica Plus

Slatka Radionica Plus je specijalizovana radionica za izradu orijentalnih kolača po originalnim recepturama koji donosi magični miris i ukus Orijenta u Vaš dom. Takođe, postoji mogućnost snabdevanja ugostiteljskih objekata našim proizvodima...
Pročitaj više

Jurija Gagarina bb, ( Pijaca, blok 44, lok.36 )
Novi Beograd, Beograd

Tulumbe Anči Kolači

Poslastičarnica Anči kolači vrši izradu i dostavu rodjendaskih, mladenačkih, dečijih, slavskih i drugih svecanih torti, kao i sitnih posnih i mešanih kolača.
Pročitaj više

Lava Tolstoja 13a, Pančevo
Beograd

Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, onda svakako volite tulumbe. Poslastica spolja hrskava a iznutra sočna – kombinacija je kojoj retko ko može da odoli, tako da tulumbe predstavljaju veoma čest izbor kada posetimo omiljenu poslastičarnicu.

Najbolji recept za tulumbe

Postoji više načina da se tulumbe pripreme, ako ste odlučili da to učinite u svojoj režiji i da obradujete članove porodice ili goste. Neko voli modernije varijante pripreme ovog slatkiša, a dok druge domaćice preferiraju starinske recepte naših baka. Takvi recepti su provereni, i nepogrešivo će nas podsećati i na naše detinjstvo kada smo uživali u fantastičnom ukusu sočnih tulumbi.

Tulumbe mogu da se nazovu i tradicionalnim slatkišem, a ako vam se baš jede nešto slatko, dobra vest je da se skoro svi sastojci koji su nephodni da se tulumba napravi, sasvim sigurno već nalaze negde u vašoj kuhinji.

Naravno, tajna je u tome da se pomešaju na određen način i da se isprati zahtevana procedura pravljenja, kako bismo na kraju dobili slatkiš kome niko neće moći da odoli i da ostane ravnodušan.

Domaćice vole da prave tulumbe, a prvi razlog je što se one pripremaju veoma lako i jednostavno, i što je najvažnije – brzo, tako da nećete utrošiti puno vremena, a sa druge strane dobijate neponovljiv ukus! Super, zar ne?

Jedina caka u celoj priči jeste da uspete da dobijete poslasticu koja će spolja biti hrskava a iznutra veoma sočna i to je sve. A to ćete postići ako iskoristite sledeće sastojke:

-          4 veća jaja

-          100 ml ulja

-          400 ml vode

-          250 gr brašna

-          Prstohvat soli

-          2 kašike šećera

-          1 litar ulja za prženje.

Kod tulumbi veoma je važno da se napravi dobar sirup, a za njega je nephodno:

-          600 ml vode

-          1 kg šećera

-          Pola limuna isečenog na kriške.

Verovali ili ne, biće vam dovoljno samo pet lakih koraka da dođete do savršenog slatkiša! Pa da krenemo!

Najpre ćemo staviti da provri ulje, voda i malo soli. Kada skinemo sa ringle, dodamo prašak za pecivo i brašno, a zatim sve izmešamo i sačekamo da se ohladi. Potom dodajemo jaja, i to jedno po jedno, i sve mešamo varjačom.

Ovako dobijenu smesu bi trebalo sipati u špric, a zatim istiskivati tulumbe u pleh, koji bi trebalo da bude obložen papirom za pečenje.

U drugom koraku trebalo bi peći oko trideset minuta i to u rerni koja je zagrejana na 180 stepeni. Preporučuje se da se temperatura smanji na 150 stepeni u toku pečenja, ali da se ne otvara rerna. Kada su tulumbe pečene, one se tada ređaju u pleh i zalivaju sirupom.

Kada je o sirupu reč, potrebno je kuvati vodu i šećer, a kad sve to provri, kuvati još desetak minuta. Trebalo bi dodati sok od jednog limuna.

Na kraju je samo ostalo da tople tulumbe prelijete toplim sirupom, koga će one upiti i sačekati da se ohlade. Tada su spremne za posluživanje!

Tulumbe – cena:

Cena tulumbi u poslastičarnicama je oko 130 dinara po komadu, u proseku.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane