Dodaj firmu

Ukrašene torte su zaita posebne. U torti, trebalo bi da uživaju sva naša čula. Čulo ukusa, u divnim aromama čokolade, vanile, voća ili nekih drugih sastojaka, po vašem izboru; čulo mirisa, zar torte ne mirišu na „hoću još samo jedno parče?“ Čulo vida, kao najvažnije, jer zar svi ne znamo za izreku da se „hrana prvo očima kuša?“

Ako je nešto oku privlačno, svakako dobijamo želju da probamo i ukus. I obratno. Zbog toga je dekoracija izuzetno bitna, vizuelni utisak je nešto što je svim ljudima važno.

Ukrašene torte sa čokoladom

Ne znamo da li postoje ljudi koji ne vole čokoladu? A torta ukrašena čokoladom, jednostavno ne može a da ne bude lepa. Međutim, mnoge domaćice pokušavaju ovo da urade same, pa iako dođu do kraja: prethodno sve urade kako treba, ispeku tortu savršenog ukusa, međutim kada je dekoracija čokoladom u pitanju... tu zabrljaju i torta ne uspe.

Ovo je ipak posao za poslastičare, koji će svojim veštim rukama dovesti vašu čokoladnu tortu do perfekcije. Inače, ukrašavanje torti čokoladom je veoma popularno, i retko ko može takvom izgledu i ukusu odoleti.

Ukrašene torte sa šlagom

Dekoracija uz pomoć šlaga zaista nudi raznorazne mogućnosti. Šlag uvek može biti u boji, pa zamislite sada šta sve možete dobiti! Da bi se postigao efektan dizajn, biće potrebno nekoliko nijansi šlaga, koji se oboji u željene boje. 

Za najbolji estetski efekat potrebno je da birate torte koje su dovoljno visoke, da bi se lepo videli svi slojevi boje. Ako ste se odlučili za nižu varijantu torte, naš predlog je da izostavite neku nijansu i opredelite se za tri ili četiri. 

Torte ukrašene sa fondanom

Fondan je dekor masa kojom je ukrašena torta. Torte ukrašene sa fondanom su pravi „slatki greh“ koji će vas veoma lako dovesti u iskušenje, čak iako ste na strogoj dijeti. Presvučene fondanom, one su izuzetno atraktivne, i mogu se izrađivati u različitim oblicima, sa 3D figuricama, u oblicima adekvatnim za priliku povodom koje se torta pravi.

Ukrašavanje torte s jagodama

I zaista, ko ne voli jagode? Možda, za vašu devojčicu, kao torta za rođendan, Jagodica Bobica kao figurica 3D, na torti ukrašenoj – čime nego – jagodama? Nije loša ideja, šta kažete?

Voćni ukusi su osvažavajući, mada jagoda se lepo slaže i sa tortom koja je u osnovi čokoladna. 

Na kraju, reći ćemo da je tek ukrašena torta – prava torta, čiji će nas izgled mamiti da uđemo u slatko carstvo uživanja u ukusima!

Ukrašene torte – cena:

Cene torti se kreću od 1250 do 1700 dinara po kilogramu, a dekoracija se naplaćuje od 800 dinara pa naviše, u zavisnosti od veličine torte kao i od zahtevnosti vaših želja.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice ispod teksta.

Idi na vrh strane