Slatki šegrt poslastičarnica je pravo mesta za dobre i fino dekorisane kolače i torte za sve prilike. Nalazimo se u Borči i na raspolaganju smo vam za sve vaše proslave.
Pročitaj više
Fast food Kuhinja kod Pjera nalazi se na Čukarici. U ponudi su ukusne paste i rižota i cepkana prasetina i jagnjetina “A la Pjer”.
Pročitaj više
Knedle su omiljena poslastica svačijeg detinjstva, jer su neodoljive i ukusne. Kada se spomene ovaj slatkiš, prva asocijacija su nam knedle sa šljivama, ali je činjenica da se one mogu praviti i od drugog voća.
Kao što smo naveli, u obzir dolaze razne vrste voća, potrebne su samo vešte ruke poslastičara i naravno, vaš dobar apetit!
Međutim, korisno je znati, za one koji ne vole previše slatko, da postoje i slane knedle. Poslastičarnice nude ove specijalitete koji se spravljaju po tradicionalnim, dobro čuvanim receptiima naših baka.
Izaberite:
Na trpezi ipak pobedu odnose ukusni zalogaji u sred kojih se nalaze šljive i kojima retko ko može da odoli. Svako od nas ima svoj omiljeni ukus, međutim, poslastice koje poručujete u poslastičarnicama prate originalnu i tradicionalnu recepturu.
U ponudi se, pored knedl od šljiva, može pronaći bar još desetak različitih vrsta knedli, što slatkih, što slanih.
Slane knedle se obično prave sa sirom. Međutim, interesantno je da se ukusi mogu čak i mešati, i da jedino preliv napravi razliku. Ipak, ovo su neki moderniji recepti, prema tradiciji, kod nas se retko mešalo slano i slatko.
Izaberite:
Knedle su jedna vrsta deserta, a u našoj zemlji se najčešće prave sa šljivama ili sa kajsijama. To je poslastica koja je okruglog oblika, i napravljene su od kuvanog testa, na bazi brašna ili krompira. U sredini ove prelepe poslastice nalazi se šljiva ili kajsija.
Pošto se knedle skuvaju na taj način, one se nakog toga uvaljaju u prezle, i proprže se na puteru. Kao takve, spremne su za posluženje, i najčešće se služe sa šećerom, a neke domaćice vole da dodaju i cimet, radi lepše arome.
Slobodno možemo da zaključimo da su najlepše knedle one koje se prave po receptu naših baka. Upravo iz tog razloga, poslastičarnice prate te stare, proverene recepte i ne odstupaju od njih. Ukoliko navratite u svoju omiljenu poslastičarnicu da se zasladite knedlama, tada vas očekuje bogat izbor svežih poslastica.
Inače, dobro je da znate da priprema knedli iziskuje određeno vreme, te da se mnogim domaćicama dešava da im knedle ne uspeju prvi put, iako prate recepte. Zbog toga toplo preporučujemo da se prepustite čarima ukusa, a da pravljenje knedli, i slatkih i slanih, prepustite ljudima kojima je to posao svakoga dana – jer, samo tako možete zaista da kažete da ste uživali u pravom, starom, domaćem specijalitetu!
Cena knedli se obično kreće između 100 i 190 dinara po komadu, najčešće u zavisnosti od samog ukusa knedle.
*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače sa ove stranice.