Dodaj firmu

Zvezdica 5 ketering slane torte

Slani i slatki ketering. Posni meni, slavski meni, kanapei, rolati, meze, slani i slatki zalogaji za sve vaše važne proslave, rođendane, krštenja, slave u Beogradu
Pročitaj više

Beogradska 4
Borča, Beograd

Zefir domaće i prirodne torte

Torte i kolače od prirodnih sastojaka, sada možete preuzeti u specijalizovanoj prodavnici u Beogradu
Pročitaj više

Đorđa Jovanovića 19
Stari grad, Beograd

Amanda Cake Room

Cake Room by Amanda je mesto gde slatki snovi postaju ukusna stvarnost! Amanda, kao profesionalni kuvar i kreativni umetnik, vodiće vas kroz nezaboravno iskustvo koje uspešno zadovoljava i najistančanije ljubitelje slatkog.
Pročitaj više


Novi Beograd, Beograd

Ketering Kale 014 slane torte

Ketering za sve vrste proslava, Kuvana gotova jela za firme u Beogradu.
Pročitaj više

Šumadijska 40 b, Ralja
Sopot, Beograd

Slane torte Tajna mamine kuhinje

Ketering „Tajna mamine kuhinje“ d.o.o je porodična kompanija , koja je pronašla način kako da decu navede da jedu zdravo a lepo a ukusno a uz to još i lepo upakovano. Organizuju različite vrste keteringa za sve prilike.
Pročitaj više

Jove Ilica 31/1
Voždovac, Beograd

Slane torte Slatki šegrt poslastičarnica

Slatki šegrt poslastičarnica je pravo mesta za dobre i fino dekorisane kolače i torte za sve prilike. Nalazimo se u Borči i na raspolaganju smo vam za sve vaše proslave.
Pročitaj više

Ivana Milutinovića 70
Borča, Beograd

Slane torte Baš domaće

“Baš domaće” poslastičarnica nalazi se na Voždovcu. Od drugih se izdvaja po baš domaćim sastojcima koje spaja u predivne slatke i slane delikatese. Ručno pravljenje torte, domaći kolači ali i slana peciva razlog su zašto im se ljubitelji domaćih ukusa uvek vračaju.
Pročitaj više

Vojvode Stepe 264/1
Voždovac, Beograd

Slane torte Beograd

Slane torte su omiljene na svakoj trpezi. Često se prave za rođendane, slave, krštenja ili za svakodnevno uživanje. Navikli smo na oblik i strukturu slatkih torti, koje su danas postale prava umetnost, kako zbog dekoracije, tako i zbog ukusa. Ipak, slane torte su mnogima omiljeno jelo.

  • Slane torte

Svaka domaćica ima svoj omiljeni recept za slanu tortu. One su veoma popularne jer ih je mnogo lakše napraviti nego sitne kanapee, slane korpice ili bruskete. Slanu tortu možete praviti od bilo kojih omiljenih slanih sastojaka, a sastojci kao što su jaja, sir, šunka, kečap, krastavčići, prednjače na ovoj listi. Možete se igrati i sami kreirati savršen ukus slane torte i tako obradovati svoje goste za sledeću slavu ili rođendan.

Ne postoje pravila, kada je slana torta u pitanju, možete odabrati bilo koje sastojke, čak i šampinjone, krompir, paprike, ajvar i sve sastojke koje volite. Ono što je važno jesu kore, koje će zadržati strukturu torte, tako da se ona prilikom sečenja ne raspadne. Važno je samo da sastojci budu u harmoniji, a da prilikom pravljenja torte ne preterate sa brojem sastojaka, tako da zadržite dobar ukus i dobru strukturu. Kore ili podloge su ono što čini jednu slanu tortu kompaktnom. Za kore domaćice, obično biraju tost, krekere, oblande ili kore za pitu i gibanicu. Postoje i ručno pravljene kore, a odabir zavisi od umešnosti i talenta same domaćice.

Postoji mnogo domaćica koje su svoje kulinarsko umeće pretvorile u biznis, pa danas možete poručiti slane torte i druge slane đakonije za svoju proslavu. Kako se kulinarstvo razvijalo, sama estetika hrane, sve je više dobijala na značaju, pa je danas izuzteno važno kako je torta dekorisana. Postoji čitava jedna nauka kada je dekoracija slatkih torti u pitanju, pa sada imamo čitave skulpture od torti, a torte se mogu napraviti u bilo kom obliku i veličini, čak i u 3D modelu. Oni koji su vešti sa ukrašavanjem, su svoje umeće preneli i na slane torte.  Danas je moguće poručiti slatku ili slanu tortu, u bilo kom obliku i veličini, sa dekoracijom po izboru.

Mnogo domaćica pravi slane torte za sve one koji su na posebnom režimu ishrane. Tako da je moguće poručiti vegansku slanu tortu, hrono tortu ili tortu za dijabetičare, ili tortu sa posebno odabranim sastojcima.

  • Slana torta sa tost hlebom

Jedan od najčešćih načina za pravljenje slanih torti, jeste sa tost hlebom, gde se tost koristi kao podloga. Princip pravljenja ove torte je ređanje prvog sloja od tost hleba, pa zatim ide fil, pa se opet ređa red tosta, red fila i tako, sve dok se ne napravi slana torta. Slana torta sa tost hlebom je veoma kompaktna, preporučuje se da se drži u frižideru, kako bi se još više stegla. Prilikom pravljena ove torte možete imati više različitih filova. Za izradu filova se najčešće koriste pavlaka, majonez, kečap, jaja, a zatim se dodaju čvršći sastojci, kao što su šunka, kačkavalj, pečurke, krompir, povrće. 

  • Slana torta sa rozen korama 

Rozen kore karakteristične su za slatke torte, ali su odličan izbor i za slane. Njihova prednost je u tome što su čvrste i kompaktne, te se ne morate plašiti da će se torta raspasti. Ukoliko nemate baš puno vremena, možete kupiti gotove rozen kore ili ih sami napraviti. One su često sastoje iz brašna, palminog ulja, vode, šećera, praška za pecivo. Između možete stavljati fil od krastavčića, kačkavlja, piletine, pečurki, jaja i šta god volite, a ovakvo jelo je odlično kao predjelo za svaku priliku.

  • Slana torta sa krekerima

Slana torta sa krekerima je savršen spoj hrskavih sastojaka i sočnih preliva. Princip pravljenja je isti, slaže se donji red od kore, odnosno krekera. Kore mogu biti od tost hleba od testa, od krekera od oblandi ili gotovih kora. Dobra stvar je što ne moraju da se peku. Ukoliko više volite 100% domaće proizvode, onda je dobra ideja da sami napravite kore. Sve kore se mogu praviti ručno ili mogu biti kupovne, ukoliko nemate puno vremena. Sastojci koji idu u slanu tortu, su stvar Vaše improvizacije. U zavisnosti od načina, kako ćete spajati sastojke i koje ćete sastojke koristiti, zavisiće i finalni ukus. Slane torte su odličan izbor jer se lakše prave nego sitni slani zalogaji i odlično je predjelo za više ljudi. Seče se na parčiće, baš kao i slatka torta, a ukusi se biraju po želji.

  • Slana torta sa oblandom

Slana torta sa oblandom, takođe je dobar izbor. Slana torta je nezaobilazni deo svake ketering ponude. Najbolje je kada se ona pravi veče pre događaja, tako da ima dovoljno vremena da se stisne u frižideru, radi kasnijeg lakšeg sečenja. Veoma je važno da pazite na rok trajanja samih sastojaka, od kojih su posebno važna jaja i šunke, jer sa njima se mora biti obazriv. Bilo bi dobro da se slana torta pojede istog dana ili najkasnije sledećeg dana, jer tokom njene pripreme, često se koriste jaja, što u korama, što u filu koji se pravi. Oblande su još jedan odličan izbor, kada su u pitanju kore, jer su cele i kompaktne. Mali broj domaćica pravi oblande, one su najčešće kupovne i tada je priprema mnogo brža, ako imate više specijaliteta i puno gostiju, a malo vremena. Slane torte mogu biti gotove za svega 15 minuta. Brzo se prave, a dovoljno je umešati nekoliko gotovih sastojaka u fil ili napraviti više filova, kupiti oblande i tako naizmenično ređati, red oblande, red fila i sve tako dok u potpunosti ne potrošite materijal.

  • Slana torta sa pečenim paprikama

Slana torta sa paprikama je savršen izbor za zimsku trpezu i novogodišnje praznike. U izradi ove slane torte, možete koristiti pečene paprika, zbog ukusa i mirisa, jaja, majonez kačkavalj. Paprike će dati finu dekoraciju Vašoj torti i mnogo boja na tanjiru, zbog čega će ona izgledati mnogo interesantnije. Naravno birajte sastojke koje vi volite i koje vole oni za koje spremate slanu tortu.  Morate paziti na to da svi sastojci budu sveži i ukusni, kako ne bi došlo do suviše jakog ukusa u torti.

  • Slana posna torta

Slana torta može se praviti u bilo kom obliku i ukusu, shodno prilici i gostima. Postoje ljudi koji preferiraju vegansku ishranu, pa je njima omiljena slana torta bez jaja i sa puno povrća. Ipak, u vreme posta, posne slane torte su apsolutni favorit. Slana posna torta se pravi bez jaja i majoneza, a od nadeva se koristi tunjevina, morski plodovi, povrće, krompir, a za kore se obično koristi ražano, ječmeno i heljdino brašno, maslinovo ulje, so, kako bi posna torta bila bez ijednog mrsnog sastojka. Postoje ljudi koji stalno poste, dok se slane posne torte najviše prave za posne slave, praznike kada se posti i za gose koji ne jedu namirnice životinjskog porekla. Slanu posnu tortu, možete praviti i kada nije post, kako bi isprobali neke nove zanimljive kombinacije sastojaka. Ako niste vešti u pravljenju slane torte, možete je i poručiti. U našoj zemlji postoji toliko ketering kuća, koje prave slane torte po želji.

  • Slana torta sa korama

Slana torta mora imati kore, koje se mogu peći, ali obično se koriste gotove kore ili pravljenje kore. Pravljene kore, se obično peku, baš kao i podloga za pizzu, ali postoje i mnogo jednostavnije torte koje se prave od već gotovih kupovnh kora. U zavisnosti od ličnih afiniteta, kore mogu biti od oblandi, od tost hleba, od krekera, od testa, a kore su neophodne jer slanoj torti daju čvrstinu i strukturu. Bez kora slana torta ne bi delovala privlačno i raspala bi se, jer sastojci ne bi mogli da zadrže strukturu, budući da se u fil uglavnom stavljaju meki sastojci, tečni, od čega se ne može napraviti forma za sečenje. Kore olakšavaju proces sečenja, ali daju puniji ukus slanoj torti.

  • Slana torta prodaja

Ukoliko niste vešti u kuhinji, slanu tortu možete poručiti za bilo koju priliku, za rođendan, venčanje krštenj, proslavu u firmi. Postoji veliki broj ketering kuća koje prave slane torte u okviru slanog menija. Podjednako su popularni i slani rolati, koji sup o ukusu veoma slični slanim tortama, sa tim što imaju kružni oblik i manje su gramaže. Slane torte možete poručiti i od lokalnih domaćica koje prave ove slane poslastice, a u zavisnosti od umeća onoga ko pravi slane torte i dekoracije, zavisiće i cena. Danas slane torte mogu biti dekorisane kao prava umetnička dela, pa su lep poklon i a razne događaje. Lepo dekorisana slana torta može biti sjajan poklon za slavu, a sastojke možete prilagoditi po želji.

  • Slana torta cene:

Cena slanih torti ne razlikuje se mnogo od cene slatkih torti. Cenu pre svega određuje kvalitet namirnica, ali i dekoracija. Ozbiljne ketering kuće prave prava mala remek dela od slanih torti, a one dekoraciju posvećuju jednaku pažnju kao i za dekorisanje slatkih torti.

Iako slatke torte pružaju mnogo veći izbor kada je dekoracija u pitanju, pa se posebno prave dečije, svadbene i svečane torte i slane torte ostavljaju prostora za maštovitost i dekoraciju. Ukoliko poručujete slanu tortu za dečiji rođendan, torta može biti dekorisana od slanih dečijih ukrasa i dodataka u obliku dečijih likova koji su napravljeni od slanih sastojaka.

U zavisnosti od toga da li Vam je dekoracija posebno važna, cena slanih torti se kreće od 1.200 dinara po kilogramu, do 3.000 ili 4.000 dinara po kilogramu, uz posebnu dekoraciju. Posebni zahtevi, mogu uticati na cenu, a na Vama je da li ćete se opredliti za lokalne domaćice ili ketering kuće koje se profesionalno bave izradom, slatkih i slanih đakonija. Posebno su i popularni slani rolati, koji su veoma slični sa slanim tortama, a jednako su dobar izbor za sve prilike.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane