Dodaj firmu

Bez obzira da li slavite mrsnu ili posnu slavu, slavski kolači su obavezni.  Ovo su kolači koji imaju dušu. Posne kolače bije glas da su nešto teži za pravljenje, međutim u rukama iskusnih poslastičara svaka vaša porudžbina je nov izazov i inspiracija.

Slavski kolači su obično sitni kolači, kojih ima mnogo vrsta. Na bogatoj slavskoj trpezi, oni predstavljaju pravi praznik za oči. To su slatki zalogaji koji će predstavljati ljubav na prvi pogled!

Kolači za slavu

Po dobrom starom običaju, naručuje se miks najrazličitijih slavskih kolača, da bi gosti mogli od svake vrste da probaju barem po jedan kolač. Na kraju, „zavrteće im se u glavi“, i više neće moći da se odluče koji je kolač ukusniji a koji je lepši. Ovo je zaista zadovoljstvo u kome sva čula uživaju. 

Može se reći, da na neki način, slavski kolači dominiraju slavskom trpezom. Posle raznih đakonija, nekako uvek dolazi red na njih i oni se ni u kom slučaju ne mogu preskočiti. 

Kolači za slavu koje naručujete u svojoj omiljenoj poslastičarnici, uvek su izrađeni od prirodnih sastojaka, bez veštačkih dodataka, na čemu mnogo ljudi insistira. Recepti su obično tradicionalni, baš kao što su spremale naše bake i mame. Tradicija uvek garantuje i kvalitet, tako da će vaši gosti svakako biti zadovoljni raskošnim ukusima, te prelepim svedenim oblicima i diskretnom dekoracijom slavskih kolača. 

Posni kolači za slavu

Uživajte u mini-zalogajima slatkih kolačića, ukrasite vašu slavsku trpezu i obradujte svoje goste! Da biste ovo postigli, dobro je naručiti miks različitih posnih kolača, koji bi mogli činiti: minjoni sa alvom, minjoni sa kesten pireom, tropiko minjoni; šumsko voće, čokoladne šljive i čokoladne urme; grilijaš bombice i kocke sa smokvama te medene kocke; sitni slavski kolači u obliku srca, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Mrsni kolači za slavu

Većina slava je mrsna i domaćice veruju da je ovakve kolače lakše napraviti. Ipak, najlakše i najefektnije je kada kolače pravi neko kome je to zanat. Kod vaše omiljene poslastičarnice možete poručiti miks kolača kao što su čupavci, minjoni sa lešnikom, rolat od banane, puslice, vanilice, starinske ovgice, susamice, orah kuglice, jafa štanglice, crne kuglice od maline, štanglice sa lešnik karamelama... Izbor je ogroman, na vama je samo da se odlučite za kombinaciju koja bi se najviše dopala vama i vašim gostima, ali ipak mogućnost da pogrešite zapravo, ne postoji.

Na kraju, kada je sve spremno i kada je izabrana poslastičarnica dostavila kolače vama na adresu, ostaje samo da dočekate  goste i da svi zajedno uživate u čarima izgleda, dekoracije, boja i ukusa slavskih kolača.

Slavski kolači – cena:

Da biste se lakše orijentisali oko količine kolača koja vam je potrebna, znajte da za jednog gosta biće vam potrebno oko 100 grama kolača, ili oko 5 komada. U jednom kilogramu miksa, koji košta od 1350 do 1500 dinara, dobijate oko 10 različitih vrsta, to jest oko 55 kolača. 

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice ispod teksta.

Idi na vrh strane