Dodaj firmu

4D ultrazvuk Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

4D ultrazvuk Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Gracia Medika - Ginekologija

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

4D ultrazvuk Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Nar...
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Ginekološka ordinacija Palmotićeva

Ginekološka ordinacija Palmotićeva već dve decenije vodi brigu o ženskom zdravlju u svim fazama života. U mirnom ambijentu u strogom centru grada, damama je dostupna kompletna ginekološka dijagnostika i terapija, kao i stručni saveti za oču...
Pročitaj više

Palmotićeva 33/1
Stari grad, Beograd

4D ultrazvuk GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, ...
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

4D ultrazvuk Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

4D ultrazvuk Ginekološka ordinacija Beloševac

Specijalistička ginekološka ordinacija Beloševac pruža sve vrste pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije, uz upotrebu vrhunske medicinske opreme. Osnovne odlike našeg poslovanja su dugogodišnje iskustvo, visoka profesionalnost, kval...
Pročitaj više

Požeška 67a, Banovo Brdo
Čukarica, Beograd

4D ultrazvuk Euromedik Zvezdara

U Euromediku, na tri lokacije, naći ćete najkvalitetnije ginekološke ordinacije kada je Beograd u pitanju. Prepustite brigu o svom reproduktivnom zdravlju stručnjacima.
Pročitaj više

Vatroslava Jagića 1
Zvezdara, Beograd

4D ultrazvuk Ginekolosko akuserska ordinacija Filia

Ginekološka ordinacija Filia, nalazi se na opstini Zvezdara. Svojim dugogodišnjim iskustvom nudimo vam pomoć u prevenciji i lečenju svih ginekoloških problema.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 95/4
Zvezdara, Beograd

4D ultrazvuk Ginekologija Intermed Plus

Ginekologija Intermed Plus pruža kompletne usluge iz oblasti ginekologije i akušerstva. Sve dijagnostičke metode u našoj ordinaciji obavljaju se na najsavremenijim aparatima, a posebnu pažnju poklanjamo očuvanju ženskog reproduktivnog zdrav...
Pročitaj više

Bežanijska 43
Zemun, Beograd

4D ultrazvuk Mladenović

Ginekološka ordinacija Mladenović već dugi niz godina uspešno brine o zdravstvenoj zaštiti žena svih generacija. U savremeno opremljenom i prijatnom prostoru u blizini Kalenić pijace, dočekaće Vas najkvalitetniji stručni kadar u Srbiji, sa ...
Pročitaj više

Baba Višnjina 37
Vračar, Beograd

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica pruža Vam kompletne usluge preventive, dijagnostike i terapije iz oblasti ginekologije i akušerstva, ultrazvučnu dijagnostiku, praćenje trudnoće, kao i konsultacije u vezi sa planiranjem por...
Pročitaj više

Braće Jugovića 21
Stari grad, Beograd

4D ultrazvuk Radojčić

Ginekološko akušerska ordinacija Radojčić pruža zdravstvene usluge iz ginekologije i akušerstva, lečenje steriliteta, lečenje seksualno prenosivih bolesti, rano otkrivanje raka materice i jajanika, 4D ultrazvuk, praćenje trudnoće.
Pročitaj više

Braničevska 2
Vračar, Beograd

VDC veterinarska ambulanta

Veterinarska ambulanta sa modernom tehnologijom i opremom, sa svim potrebnim uslugama za vaše ljubimce na Vračaru.
Pročitaj više

Jovana Rajića 5, (crveni krst)
Vračar, Beograd

Sigurno ste culi za 4D ultrazvuk? Sasvim je sigurno da su trudnoća i rođenje bebe, jedni od najlepših trenutaka u životu svake žene. 

U današnje vreme, veliki broj klinika se trudi da period od začeća do rođenja bebe, učini najpre sigurnim, a potom lepim, uzbudljivim i zanimljivim.U tome nam, između ostalog, pomaže 4D ultrazvuk. 

Šta je 4D ultrazvuk?

Za početak, napravimo razliku između 3D i 4D ultrazvuka. Uz pomoć 3D ultrazvučnog aparata, budući roditelji mogu videti trodimenzionalnu sliku bebe. Prilikom korišćenja 4D ultrazvučnog aparata može se videti trodimenzionalni film. Na ekranu se pokazuje figura bebe koja može da se gleda iz bilo kog ugla. Spoljašnji izgled ploda se sasvim lepo vidi, i može se analizirati, ukoliko je to iz nekog razloga potrebno. 

Prednosti 3D i 4D aparata za ultrazvuk je u tome što se određeni detalji, koji lekara zanimaju, mogu snimiti, i kasnije posmatrati u tri dimenzije, a da buduća mama uopšte nije prisutna.

Mane 2D ultrazvučnog aparata – prednosti 4D

Kada pacijentkinja na 2D ultrazvučnom aparatu vidi sliku svoje bebe, najčešće ni ne može razaznati šta je šta. Naravno, može se videti bebina glavica, telo, ruke i noge, i ono za šta su roditelji posebno radoznali – pol bebe, ukoliko je ona „raspoložena“ da se lepo namesti za slikanje. Međutim, treba naglasiti da su 3D i 4D aparati preuzeli primat, zbog brojnih prednosti koje pružaju, a 2D ultrazvuk može pomoći lekarima da odrede veličinu bebe kao i gestacijsku starost trudnoće, te da bi se ustanovio eventualni problem.

4D ultrazvuk – kad se radi?

Moglo bi se reći, da je uvek pravo vreme za 4D ultrazvuk. Međutim, moguće je izdvojiti dva važna termina a to su u 12 nedelji (ovo je zapravo kontrola na Daunov sindrom), i od 20 – 22 nedelje, kada se prati anatomija ploda sa detaljnim pregledom srca.

Kako radi 4D ultrazvuk?

Princip rada je isti, kao i kod 2D i 3D ultrazvuka, odnosno, ultrazvučni talasi struje kroz stomak i eho se vraća nazad. Ono što razlikuje 4D ultrazvuk jeste da se slike skupljaju mnogo brže, i one su mnogo boljeg kvaliteta, odnosno, jasnije su. Ono što je najzanimljivije, uz pomoć 4D aparata, lekari, mame i tate, posmatraju film, a ne samo sliku, znači, vide bebu iz svih uglova i njene pokrete.

Budući roditelji svoju bebicu mogu da vide do najsitnijih detalja, što postaje sve interesatnije, u poodmakloj trudnoći, kada je fetus sve više sličan budućem novorođenčetu. Mnogi roditelji ne mogu verovati svojim očima kada na 4D ultrazvučnom aparatu vide kako se beba osmehuje, češka, sisa palac ili im maše... Slike u boji mogu da se snime na CD ili DVD.

4D ultrazvuk iskustva

Ono što je veoma važno, a pokazalo se kroz iskustvo prilikom korišćenja 3D i 4D ultazvuka, jeste da majka na ovaj način, kada jasno vidi svoju još uvek nerođenu bebu, uspostavlja poseban emotivni kontakt sa njom, odnosno, počinje više da brine i o bebi i o svom zdravlju. Ono što je lekarima bitno, jeste da se slika bebe može videti mnogo jasnije, a posebno prsti, stopala, ruke, noge lice, i sve informacije prikupljene primenom ove metode su dragocene i neophodne.

4D ultrazvuk cena

Ekspertski 4D ultrazvuk,  uz disk sa snimkom, cene se kreću u rasponu od 3000 do 8400 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne i bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane