Dodaj firmu

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja folikulometrija

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Folikulometrija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Folikulometrija Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Folikulometrija Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Folikulometrija Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Narodni front
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Folikulometrija GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, rešiti probleme i dobiti savet.
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Folikulometrija Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Folikulometrija Mladenović

Ginekološka ordinacija Mladenović već dugi niz godina uspešno brine o zdravstvenoj zaštiti žena svih generacija. U savremeno opremljenom i prijatnom prostoru u blizini Kalenić pijace, dočekaće Vas najkvalitetniji stručni kadar u Srbiji, sa dugogodišnjim iskustvom.
Pročitaj više

Baba Višnjina 37
Vračar, Beograd

Folikulometrija Dr Đorđević

Ginekološka ordinacija "Dr Đorđević" je smeštena u ulici Veselina Čajkanovića broj 3, u naselju Medaković III, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata brigu o reproduktivnom zdravlju žena, na najvišem nivou.
Pročitaj više

Veselina Čajkanovića 3, Medaković
Zvezdara, Beograd

Sta je to folikulometrija? Kod žena koje imaju pravilan menstrualni ciklus na 28 dana, ovulacija se događa 14-og dana, računajući od prvog dana prethodne menstruacije. Ovulacija je bitna jer se njome dokazuje mogućnost oplodnje. Poznavanje termina ovulacije omogućava ispravno lečenje nepravilnih ciklusa. Kada je normalan ovulatoran ciklus, jedan dominantan folikul sazreva pod uticajem hormona.

Folikulimetrija – kada se radi?

Postoji više razloga zbog kojih ćete uraditi ovu metodu:

  • praćenje ovulacije u tretmanu steriliteta
  • da bi se isključio problem sa funkcijom jajnika
  • da bi se ispitalo da li je ciklus anovulatorni

Folikulometrija – iskustva

Više je načina pomoću kojih se ovulacija može dokazati. Folikulometrija je jedan od načina. Pregled je jednostavan, nije štetan, dovoljno siguran i bezbolan.

Ovarijumi (jajnici) su bademastog oblika, kod žena su veličine otprilike 3 cm x 1, 5 cm x 1, 5 cm. Obično svaki ovarijum proizvodi jajne ćelije svakog meseca, međutim, ako jedan ovarijum nedostaje, ili je disfunkcionalan, drugi nastavlja da proizvodi jajne ćelije. Jednostavnim jezikom rečeno, i žene koje imaju samo jedan jajnik mogu dobiti bebu. 

Ultrazvučna folikulometrija

Dok se mali folikuli u prečniku od 0.4 do 0.6 cm u prečniku, obično mogu videti na oba jajnika u toku početnih dana ciklusa, folikul na jednom jajniku postaje dominantan od 10. dana. Dominanti folikul raste svakoga dana, 2 do 3 mm dnevno, u narednih 4 do 5 dana, dostiže 18 do 24 mm pre ovulacije. U toku same ovulacije, on prska, pri čemu sa folikularnom tečnošću izlazi i zrela jajna ćelija. 

Ultrazvučna folikulometrija podrazumeva seriju transvaginalnih ultrazvučnih pregleda da bi se pratio rast folikula. Ovo praćenje folikula ultrazvukom počinje od 6 do 8. dana menstrualnog ciklusa. Nastavlja se sa praćenjem svakog ili svakog drugog dana, sve dok se ne prepozna ovulacija. Ovi svakodnevni pregledi omogućavaju vizuelizaciju rastućeg folikula, koji se zapravo vidi kao crni rastući balončić na monitoru. 

Kada dođe do ovulacije, mogu se videti različite promene na ultrazvuku:

  • kompletno iščezavanje cistične strukture na jajnicima
  • pucanje cistične strukture sa smanjenjem u prečniku
  • cistična masa sa ehom
  • prisustvo folikularne tečnosti.

Ultrazvučna folikulometrija – cene

Cene se kreću u rasponu od 2500 do 4500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta. 

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane