Dodaj firmu

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja stavljanje spirale

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Stavljanje spirale Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Stavljanje spirale Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Stavljanje spirale Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Stavljanje spirale Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Narodni front
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Stavljanje spirale Ginekološka ordinacija Palmotićeva

Ginekološka ordinacija Palmotićeva već dve decenije vodi brigu o ženskom zdravlju u svim fazama života. U mirnom ambijentu u strogom centru grada, damama je dostupna kompletna ginekološka dijagnostika i terapija, kao i stručni saveti za očuvanje dragocenog zdravlja
Pročitaj više

Palmotićeva 33/1
Stari grad, Beograd

Stavljanje spirale GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, rešiti probleme i dobiti savet.
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Stavljanje spirale Euromedik Zvezdara

Specijalsitički pregledi urologa na Zvezdari i više lokacija u gradu. Urološki ultrazvuk, hirurgija, brisevi uz pomoć najsavremenije opreme.
Pročitaj više

Vatroslava Jagića 1
Zvezdara, Beograd

Stavljanje spirale Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica pruža Vam kompletne usluge preventive, dijagnostike i terapije iz oblasti ginekologije i akušerstva, ultrazvučnu dijagnostiku, praćenje trudnoće, kao i konsultacije u vezi sa planiranjem porodice i problema sa fertilitetom.
Pročitaj više

Braće Jugovića 21
Stari grad, Beograd

Kako se radi stavljanje spirale? Često čujemo da se u društvu pripadnica lepšeg pola vodi debata o tome – spirala da ili ne? Mišljenja su podeljenja, neke žene će vam reći da je ovo najsigurniji, najjeftiniji i najlakši način da ne dođe do neželjene trudnoće, dok će druge reći kako se pribojavaju infekcija i mogućih komplikacija. 

Ono što će ovaj tekst pokušati da rasvetli, a to je stav stručnjaka širom sveta da je spirala danas potpuno bezbedna, te da su svi strahovi koji još uvek postoje zapravo samo loša iskustva naših majki i zastarelih spirala koje se odavno više ne koriste.

Spirala – kako izgleda?

Spirala je plastični predmet presvučen bakarnom žicom. Ona ima jednu ili dve mekane plastične niti koje kroz grlić materice prolaze u vaginu. Spirale mogu biti različitih oblika i veličina.

Spirala – kako deluje?

Mišljenja su da spirala deluje na nekoliko različitih načina. Njeno osnovno delovanje ogleda se u sprečavanju spermatozoida da oplode zrelu jajnu ćeliju. Takođe, spirala može sprečiti već oplođenu jajnu ćeliju da doputuje do materične šupljine i da se tu ugnezdi. 

Spirala – kako se stavlja?

Naravno, spiralu ne možete postaviti sami. Nju postavlja lekar specijalista – ginekolog, nakon pregleda, kada je utvrdio da za to ne postoje prepreke. 

Pravo vreme kada bi trebalo da postavite spiralu je prva faza ciklusa, odnosno, do 14-og dana ciklusa. Ako ste upravo rodili bebu, spirala vam se može postaviti tek nakon 6 nedelja od porođaja. U slučaju da majka doji, a nema menstruaciju, spirala se može postaviti nakon dvonedeljne apstinencije, odnosno, da nema seksulanih odnosa, ili da partner koristi prezervativ.

Posle prekida trudnoće, spirala se može postaviti nakon 10 – 15 dana, ako nema smetnji za to.

Sam postupak stavljanja spirale možda je malo neugodan, ali veoma kratko traje, svega par minuta, pa se žene uglavnom uopšte ne žale na to. Jedine neprijatnosti koje možete osetiti, su lakši bolovi ili oskudno krvarenje, nekoliko sati nakon postavljanja.

Prednosti spirale:

Korištenjem spirale, nećete ugroziti svoju reproduktivnu sposobnost, kada poželite da je odstranite i da kasnije dobijete bebu; Stavili ste je jednom, i ne morate misliti o tome svakodnevno, kao kod uzimanja pilula; Nezavisna je od seksualnog odnosa; Ovo je metoda koja je pod kontrolom žene a ne muškarca; Vrlo je ekonomski isplativa, s obzirom na dužinu trajanja zaštite od neželjene trudnoće; Ako žene ne mogu uzimati pilule iz određenih razloga, najčešće se odlučuju za spiralu; Nisu poznati neželjeni sistemski efekti.

Spirala – kontrola:

Pošto vam je postavljena spirala, na prvu kontrolu bi trebalo da dođete za 4 – 6 nedelja ili nakon prve menstruacije da se vidi da li je spirala na pravom mestu. Zatim, dolazićete na redovne kontrole najmanje jednom godišnje a po potrebi i ranije.

Spirala – uklanjanje:

Ovo kontacepcijsko sredstvo potrebno je ukloniti ili zameniti od 3 – 5 godina nakon ugradnje, što zavisi od tipa spirale. Zanimljivo je da spirala koja je postavljena ženi iznad 40 godina ne treba da se menja. Lekar će je ukloniti godinu dana posle menopauze. 

Ukoliko žena želi trudnoću, ona može planirati trudnoću istog meseca. 

Stavljanje spirale – cene

Cene se kreću u rasponu od 4000 do 6000 dinara, kada je uključen ginekološki pregled i ultrazvuk, za stavljanje (aplikaciju) spirale;

Od 4600 do 5500 dinara, za vađenje spirale, gde je u cenu uključen pregled i ultrazvuk.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane