Dodaj firmu

Ginekoloski pregled Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ginekološki pregled Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Gracia Medika - Ginekologija

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ginekološki pregled Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Nar...
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Ginekološka ordinacija Palmotićeva

Ginekološka ordinacija Palmotićeva već dve decenije vodi brigu o ženskom zdravlju u svim fazama života. U mirnom ambijentu u strogom centru grada, damama je dostupna kompletna ginekološka dijagnostika i terapija, kao i stručni saveti za oču...
Pročitaj više

Palmotićeva 33/1
Stari grad, Beograd

Ginekološki pregled GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, ...
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Ginekološki pregled Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Ginekološki pregled Euromedik Zvezdara

U Euromediku, na tri lokacije, naći ćete najkvalitetnije ginekološke ordinacije kada je Beograd u pitanju. Prepustite brigu o svom reproduktivnom zdravlju stručnjacima.
Pročitaj više

Vatroslava Jagića 1
Zvezdara, Beograd

Ginekoloski pregled Ginekolosko akuserska ordinacija Filia

Ginekološka ordinacija Filia, nalazi se na opstini Zvezdara. Svojim dugogodišnjim iskustvom nudimo vam pomoć u prevenciji i lečenju svih ginekoloških problema.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 95/4
Zvezdara, Beograd

Ginekološki pregled Mladenović

Ginekološka ordinacija Mladenović već dugi niz godina uspešno brine o zdravstvenoj zaštiti žena svih generacija. U savremeno opremljenom i prijatnom prostoru u blizini Kalenić pijace, dočekaće Vas najkvalitetniji stručni kadar u Srbiji, sa ...
Pročitaj više

Baba Višnjina 37
Vračar, Beograd

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica pruža Vam kompletne usluge preventive, dijagnostike i terapije iz oblasti ginekologije i akušerstva, ultrazvučnu dijagnostiku, praćenje trudnoće, kao i konsultacije u vezi sa planiranjem por...
Pročitaj više

Braće Jugovića 21
Stari grad, Beograd

Life + ginekološka ordinacija

Specijalizovana ginekološka ordinacija Mošković obavlja sve vrste ginekoloških pregleda.
Pročitaj više

Zeleni Venac 12
Stari grad, Beograd

Ginekološki pregled Dr Đorđević

Ginekološka ordinacija "Dr Đorđević" je smeštena u ulici Veselina Čajkanovića broj 3, u naselju Medaković III, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata brigu o reproduktivnom zdravlju žena, na najvišem nivou.
Pročitaj više

Veselina Čajkanovića 3, Medaković
Zvezdara, Beograd

Ginekološki pregled Radojčić

Ginekološko akušerska ordinacija Radojčić pruža zdravstvene usluge iz ginekologije i akušerstva, lečenje steriliteta, lečenje seksualno prenosivih bolesti, rano otkrivanje raka materice i jajanika, 4D ultrazvuk, praćenje trudnoće.
Pročitaj više

Braničevska 2
Vračar, Beograd

Ginekoloski pregled Viva

Specijalistička ginekološka ordinacija “Viva” postoji i uspešno radi od 2004. godine u Zemunu, pružajući kompletne usluge iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije, perinatologije, rane dijagnostike genetskih anomalija ploda, kao i las...
Pročitaj više

Dr. Nedeljka Ercegovca 34a, Kalvarija
Zemun, Beograd

Ginekoloski pregled je nacin kojim se utvrđuje zdravlje genitalnog trakta kod žene, uz pomoć određenih dijagnostičkih procedura. Najčešće se savetuju pregledi počevši od 16-e godine života, odnosno, od stupanja u seksualne odnose, pa sve do 70-e godine, a po potrebi i kasnije.

Ginekološki pregled – kako izgleda?

Ceo pregled sastoji se iz nekoliko koraka. Lekar će najpre porazgovarati sa vama, odnosno sačiniti anamnezu. To bi značilo da ćete navesti bolesti od kojih ste bolovali od rođenja do sadašnjeg trenutka, odgovorićete na pitanja o bolestima koje su se javljale u vašoj porodici, i na kraju, objasnićete tegobe koje sada imate. 

Ono što čini suštinu ginekološkog pregleda jeste:

  • Pregled sa kolposkopijom (uz pomoć specijalnog aparata kolposkopa, posmatra se grlić materice i eventualne promene na njemu)
  • Uzeće vam se brisevi, tzv. papanikolau test i vaginalni sekret. Spomenimo da je papanikolau test koji otkriva premaligne i maligne promene grlića materice. Ukoliko je nalaz pozitivan, to je znak za eventualno postojanje nekog problema. Što se tiče vaginalnog sekreta, postoji šest grupa, a određivanje grupe pomaže u dijagnostici oboljenja.
  • Posle ovih pregleda, vaš doktor će dati završno mišljenje i prepisati terapiju ili vas eventualno uputiti na dopunske dijagnostičke procedure.

Ginekološki pregled – kada se radi?

Tegobe koje možete osećati mogu biti razne od: bolova u maloj karlici, koji mogu nastati odjednom ili postepeno; krvarenje koje nije uobičajeno, na primer, posle seksualnog odnosa ili posle kašnjenja menstrualnog ciklusa; kašnjenje menstruacije ili obilni i bolni ciklusi ili neredovni; pojačanja sekrecija iz vagine; trudnoća; krvarenje u menopauzi; nemogućnost začeća i drugi razlozi. I ukoliko žena nema nikakve tegobe i smatra se potpuno zdravom sa ginekološke strane, ipak bi trebalo jednom godišnje da obavi preventivni pregled. 

Ginekološki pregled iskustva:

Bimanuelni pregled ginekologa obuhvata karakteristike grlića i tela materice, jajovoda i jajnika, zatim ultrazvučni pregled male karlice vaginalnom sondom ili sondom preko trbuha uz napunjenu bešiku. Ovom metodom se može sagledati unutrašnjost materice, te struktura i veličina jajnika.

Ginekološki ultrazvuk

Ginekološki ultrazvuk se vrši da bi se ispitalo sledeće – bešika, jajnici, materica, cerviks i Falopijanova tuba. Ovaj pregled se može raditi transabdominalno ili transvaginalno.

Transabdominalni ultrazvuk

Lekar će vas zamoliti da sat i po pre pregleda popijete 4-6 čaša tečnosti. Ležaćete na leđima ili na boku. Na vaš stomak biće stavljen gel koji će poboljšati kvalitet ultrazvučnih talasa, a mali instrument koji se naziva sonda, pomera se po vašem stomaku. Slika organa se vidi na monitoru.

Transvaginalni ultrazvuk

Za razliku od transabdominalnog ultrazvuka, za ovu metodu bešika mora biti prazna. Pacijentkinja će biti zamoljena da legne na leđa i da noge blago raširi. Tanka sonda sa gelom se stavlja u vaginu. Transvaginalni ultrazvuk daje mnogo jasniju sliku, iz prostog razloga, jer je sonda mnogo bliža organima koji se pregledaju. 

Kako izgleda prvi ginekološki pregled?

Prvi ginekološki pregled se prepuručuje u 18-oj godini života. Neki od razloga da mlade devojke posete ovog lekara su:

  • ukoliko devojka ima 16 godina a još nije dobila prvu menstruaciju
  • ukoliko je postala seksualno aktivna
  • ukoliko je devojka seksualno aktivna, a izostaje menstruacija
  • obilan sekret ili svrab u predelu genitalija
  • grčevi u donjem delu stomaka

- želja za savetovanjem u vezi kontracepcije...

Mlade devojke trebalo bi da znaju da ginekološki pregled može biti neprijatan, ali ne i bolan. Potrebno je opustiti se i smanjiti napetost, samim tim pomažete vašem doktoru i pregled će brže biti završen. Ne biste smeli da dopustite da to što osećate stid ili neprijatnost bude prepreka da postavite pitanja koja želite vašem lekaru.

Ginekološki pregled – cena

Cena ginekoškog pregleda se kreće u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane