Dodaj firmu

Rak jajnika Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Rak jajnika Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Rak jajnika Gracia Medika

U „Gracia Medika“ poliklinici u centru Beograda, bavimo se i lečenjem najtežih onkoloških pacijenata. Imamo izuzetnu dijagnostiku svih vrsta tumora, promena na koži kao i adekvatne intervencije u cilju lečenja pacijenta.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Rak jajnika Snegor

Ginekološko-akušerska ordinacija "Snegor" već 30 godina se uspešno bavi svim uslugama iz domena ginekologije,akušerstva, redovnim pregledima, konsultacijama, kao i manjim hirurškim intervencijama koje ne zahtevaju ostanak u bolnici.Preglede i dijagnostiku obavljaju stručni profesori ginekologije,koji su svoje iskustvo sticali u najpoznatijim medicinskim ustanovama
Pročitaj više

Stojana Protića 46
Vračar, Beograd

Rak jajnika Euromedik Palilula

Usluge fizikalne medicine sa rehabilitacijom, možete pronaći u najrelevantnijim privatnim domovima zdravlja, kako na Paliluli, tako i širom Beograda.
Pročitaj više

Cvijićeva 42
Palilula, Beograd

Drugačiji naziv za rak jajnika je karcinom ovarijuma. Radi se o malignom, tj. zloćudnom tumoru koji se nalazi na tkivu jajnika.

Rak jajnika simptomi

Mnoge žene se sada pitaju, kako da prepoznaju prve simptome raka jajnika, i kako oni izgledaju? Pre svega, najugroženije su ženske osobe koje imaju više od 35 godina, a simptomi na koje bi trebalo obratiti pažnju su povraćanje, gađenje, mučnina, tupi i stalno prisutni bol u stomaku, zatvor, gubitak apetita i težine, mokrenje koje je otežano, menstruacije koje su neredovne i izostaju, pojava akni i maljavosti.

Karcinom jajnika

Veruje se da karcinom jajnika nastaje kao posledica više faktora rizika koji su udruženi. Ipak, možemo da ih podelimo u tri grupe i to su – genetski faktori, endokrini, i faktori koji nastaju iz spoljnog okruženja.

Tumor jajnika

Veoma je bitno da se tumor jajnika otkrije na vreme, jer se tada značajno poboljšavaju šanse za izlečenjem. I suprotno – što se kasnije sazna za ovu bolest, manji su izgledi da se osoba oporavi.

Kancer jajnika

Dijagnostika kod kancera jajnika podrazumeva, pre svega, ginekološki ultrazvuk, skener ili CT, magnetnu rezonancu, kao i laboratorijske analize, a to su tumor markeri i biopsija sa histopatološkim nalazom.

Rak jajnika bol

Kao što smo naveli, žena može osećati bol u trbuhu, koj ije stalno prisutan i nije oštar, već je tup. Ovo je znak da bi trebalo što pre da se javite svom ginekologu.

Rak jajnika i krvna slika

U sklopu svih analiza, radiće se i analiza krvne slike. Dodatna dijagnostika je kolonoskopija, eho abdomena, gastroskopija, kao i rendgen pluća i kostiju.

Rak jajnika i materice

Da li će neka osoba oboleti od raka jajnika i materice povećava se ukoliko postoji pozitivna porodična anamneza, to jest ako su ženski preci po majčinoj liniji imali rak jajnika ili dojke.

Rak jajnika prevencija

Najbolja prevencija raka jajnika jeste redovna poseta ginekologu i ako osetite bilo koje simptome od ovih koje smo naveli, tada bi tebalo da se neodložno javite.

Rak jajnika lečenje

Lečenje raka jajnika podrazumeva udruženo delovanje tri lekara specijaliste, a to su ginekolog, onkolog, i radiolog. Terapija se izvodi operativnim putem i to je hirurško lečenje, kao i zračenjem, a to je hemoterapija. Postoji i zračna terapija jajnika kod tipova raka koji su radiosenzitivni.

Najveći rizik za nastanak raka jajnika je posle 50. godine života, a postoje i drugi faktori, kao što je gojaznost, uticaj hormona pri čemu oralna hormonska kontracepcija smanjuje rizik, a takođe, i žene koje su rađale više puta imaju manje šanse da obole od ove opake bolesti. Ukoliko je osoba bolovala od zloćudnih bolesti, to takođe može da poveća rizike za oboljevanje.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije koje se nalaze oglašene na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane