Dodaj firmu

Rak grlića materice Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Rak grlića materice Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Rak grlića materice Gracia Medika

U „Gracia Medika“ poliklinici u centru Beograda, bavimo se i lečenjem najtežih onkoloških pacijenata. Imamo izuzetnu dijagnostiku svih vrsta tumora, promena na koži kao i adekvatne intervencije u cilju lečenja pacijenta.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Rak grlića materice Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Rak grlića materice Snegor

Ginekološko-akušerska ordinacija "Snegor" već 30 godina se uspešno bavi svim uslugama iz domena ginekologije,akušerstva, redovnim pregledima, konsultacijama, kao i manjim hirurškim intervencijama koje ne zahtevaju ostanak u bolnici. Preglede ...
Pročitaj više

Stojana Protića 46
Vračar, Beograd

Rak grlića materice Euromedik Palilula

Usluge fizikalne medicine sa rehabilitacijom, možete pronaći u najrelevantnijim privatnim domovima zdravlja, kako na Paliluli, tako i širom Beograda.
Pročitaj više

Cvijićeva 42
Palilula, Beograd

Za sam početak ovog teksta, upoznaćemo se sa tim šta je zapravo rak grlića materice. Radi se o novostvorenom tumorskom tkivu, koje ima zloćudne karakteristike, i koje se invazivno širi u okolne strukture, limfu i krv.

Rak grlića materice simptomi

Ono što svakako nije dobro, to je što rak grlića materice ne pokazuje nikakve simptome, ali ipak obratite pažnju i javite se lekaru ako imate krvarenje nakon seksualnog odnosa, neredovne menstruacije, iscedak iz vagine koji je sukrvičav, kao i bol, mada je ovo simptom koji se javlja kasnije.

Karcinom grlića materice

Ova tumor se nalazi na telu  materice, ali može da bude i u cervikalnom kanalu. Najugroženije su žene između 35. i 49. godine života, jer se tada ova vrsta raka najčešće javlja.

Tumor grlića materice

Najznačajniji faktor za nastanak tumora grlića materice je infekcija koja je izazvana humanim papiloma virusom. Postoji više od sto tipova HPV virusa, ali njih devet je sposobno da izazovu promene na grliću materice koje mogu da se pretvore u kancerogene.

Kancer grlića materice

Kod većine žena, imuni sistem uspeva da se sam izbori sa HPV virusom, ali ponekad to nije slučaj. Kancer se pojavljuje bez simptoma, nema bola u početku, nema ni svraba, kao ni bilo kakvih neprijatnosti, dok za to vreme, ćelije mogu da mutiraju i da se menjaju.

Rak grlića materice kod mladih

Ono što je dobro znati, to je da prekancerogene promene koje su nastale na grliću materice, ne prerastaju tako brzo u zloćudne. Iz tog razloga je od presudne važnosti da se redovne odlazi na ginekološke preglede i da se radi Papanikolau test, kao i kolposkopija.

Rak grlića materice krvna slika

PA test će pokazati promene na grliću materice već u ranoj fazi, čime su velike šanse da će se one uspešno otkloniti, a ako se dogodi da rak razvije, mogućnosti za uspeh su mnogo manje.

Rak grlića materice drugi stadijum

Kod preinvazivnog stadijuma raka grlića materice nema prodora u dubinu, što znači da je sve ograničeno na epitel. Sa druge strane, invazivni stadijumi zahvataju dublje slojeve, tako da se šire na okolne strukture, krv i limfu.

Rak grlića materice metastaze

U odnosu na stepen uznapredovalosti, rak grlića materice može da se podeli na četiri faze. To sve zavisi od stepena zahvaćenosti ostalih organa. Rak može da metastazira na okolne organe, i to može da bude bešika ili rektum, ali isto tako i kosti, pluća, jetra.

Preventiva raka grlića materice

Najbolja preventiva raka grlića materice jeste redovni ginekološki pregled u okviru koga se radi Papanikolau test, a takođe bi trebalo voditi računa o zaštiti tokom seksualnih odnosa, budući da smo zaključili da karcinom izaziva HPV virus.

Lečenje raka grlića materice

Lečenje raka grlića materice uključuje rad tri lekara – ginekologa, onkologa, radiologa. Lečenje se izvodi hirurškim putem i zračenjem.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate lekarske ordinacije koje se nalaze oglašene na stranici koju upravo čitate.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane