Dodaj firmu

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja kolposkopija

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Beograd

Kolposkopija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Ginekološka ordinacija Dr Đorđević

Ginekološka ordinacija "Dr Đorđević" je smeštena u ulici Veselina Čajkanovića broj 3, u naselju Medaković III, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata brigu o reproduktivnom zdravlju žena, na najvišem nivou.
Pročitaj više

Veselina Čajkanovića 3, Medaković
Zvezdara, Beograd

Kolposkopija Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Kolposkopija Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Kolposkopija Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Nar...
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Kolposkopija GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, ...
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Kolposkopija Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Kolposkopija Euromedik Zvezdara

Specijalsitički pregledi urologa na Zvezdari i više lokacija u gradu. Urološki ultrazvuk, hirurgija, brisevi uz pomoć najsavremenije opreme.
Pročitaj više

Vatroslava Jagića 1
Zvezdara, Beograd

Kolposkopija Ginekolosko akuserska ordinacija Filia

Ginekološka ordinacija Filia, nalazi se na opstini Zvezdara. Svojim dugogodišnjim iskustvom nudimo vam pomoć u prevenciji i lečenju svih ginekoloških problema.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 95/4
Zvezdara, Beograd

Kolposkopija Mladenović

Ginekološka ordinacija Mladenović već dugi niz godina uspešno brine o zdravstvenoj zaštiti žena svih generacija. U savremeno opremljenom i prijatnom prostoru u blizini Kalenić pijace, dočekaće Vas najkvalitetniji stručni kadar u Srbiji, sa ...
Pročitaj više

Baba Višnjina 37
Vračar, Beograd

Life + ginekološka ordinacija

Specijalizovana ginekološka ordinacija Mošković obavlja sve vrste ginekoloških pregleda.
Pročitaj više

Zeleni Venac 12
Stari grad, Beograd

Kolposkopija Radojčić

Ginekološko akušerska ordinacija Radojčić pruža zdravstvene usluge iz ginekologije i akušerstva, lečenje steriliteta, lečenje seksualno prenosivih bolesti, rano otkrivanje raka materice i jajanika, 4D ultrazvuk, praćenje trudnoće.
Pročitaj više

Braničevska 2
Vračar, Beograd

Kolposkopija Ginekoloska ordinacija Viva

Specijalistička ginekološka ordinacija “Viva” postoji i uspešno radi od 2004. godine u Zemunu, pružajući kompletne usluge iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije, perinatologije, rane dijagnostike genetskih anomalija ploda, kao i las...
Pročitaj više

Dr. Nedeljka Ercegovca 34a, Kalvarija
Zemun, Beograd

Sta je to kolposkopija? Nemojte dozvoliti da vas jednoga dana lekar upita da li ste radili kolposkopiju, a da vi morate da odgovorite da i ne znate o kakvom se pregledu radi. Naročito ako imate, recimo, iznad 35 godina. To ne pokazuje neinformisanost, već nedovoljnu zainteresovanost za sopstveno zdravlje. Možda ste prosto sigurni u sebe, ali bez obzira na sve, preventiva je – preventiva, a to je najbolji lek.

Šta je kolposkopija?

Kolposkopija zapravo znači pregled grlića materice i dela vagine. Ona predstavlja primarnu dijagnostičku proceduru u prevenciji karcinoma grlića materice. Loše je znati činjenicu da sve veći broj mladih žena oboljeva od ove zloćudne bolesti. Poenta je: ukoliko se na vreme otkriju promene visokog stepena na grliću, u 100% slučajeva biće sprečeno ono najgore a to je rak grlića materice.

Kolposkopija – kako se radi?

Najpre, reći ćemo vam da je ovaj pregled apsolutno bezbolan. Traje veoma kratko, od 5 – 10 minuta. Kolposkop je aparat koji će biti korišćen, a omogućava da se grlić materice može videti, zatim vaginalna i vulvalna sluzokoža, pod uvećanjem od 6 do 40 puta. 

Kolposkopija započinje pregledanjem kože genitoanalne regije, da bi se videlo eventualno postojanje infekcije. Potom se prelazi na sluzokožu velikih i malih usana, kao i vagine. 

Kolposkopija grlića materice

Najpre se grlić materice premaže sa 3-5% rastvora sirćetne kiseline i to se drži oko 30 sekundi.  Pretražuju se eventualne patološke promene koje mogu biti jasno vidljive. Ako se promene brzo prikažu i budu intenzivno bele, to je u korelaciji sa njihovom težinom. Zatim, grlić se oboji Lugolovim rastvorom (ovo je rastvor koji je napravljen od vodom rastvorenog joda), i sva mesta koja se oboje, uglavnom znače polja potencijalnog rizika. Sa tog mesta se može uzeti uzorak (ciljana biopsija). Time se dobija precizna dijagnoza promene. 

Ciljana biopsija

Ciljana biopsija je zapravo uzimanje isečka tkiva koje se šalje dalje na patohistološke preglede. Patolog je visoko specijalizovani stručnjak koji će nakon posebne pripreme tkiva, dati tačnu dijagnozu. Ova metoda je bezbolna, a nakon nje se može javiti kratkotrajno i oskudno krvarenje i blago neprijatan osećaj u vagini. Žene mogu imati i tamniji iscedak, ali to nije ništa zabrinjavajuće. U slučaju jakih bolova, temperature i svežeg krvarenja, pacijentkinja se odmah mora javiti lekaru. Ciljana biopsija traje veoma kratko, a pruža lekarima neophodne podatke radi uspostavljanja dijagnoze.

Priprema za kolposkopiju

Trebalo bi da znamo da se dan pre pregleda ne stavljaju vaginalete, vagina se ne sme ispirati dezinfekcionim sredstvima, ne smeju se koristiti tamponi, i ne preporučuje se seksualni odnos.

Kolposkopija iskustva

Ovom metodom se dopunjuju nalazi Papanicolau testa, odnosno brisa grlića materice. Kolposkopija se može uraditi tokom svakog ginekološkog pregleda, ili ako postoji razlog za to, odnosno, ranice na grliću materice, ukoliko se javlja krvarenje nakon seksualnog odnosa ili se dobije nalaz Papanicolau testa koji zahteva dalje analize. Pacijentkinje se javljaju i zbog kondiloma na spoljašnjim genitalnim organima, vagini i na grliću, zapaljenje grlića, polipa na grliću, te neobjašnjivih vaginalnih krvarenja... Biće vam određena terapija, a posle toga, kolposkopski pregled može se ponoviti da bi se videla delotvornost terapije.

Kolposkopija – cena

Cene se kreću u rasponu od 3000 do 3500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane