Dodaj firmu

Biopsija grlica materice Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Biopsija grlica materice Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Gracia Medika - Ginekologija

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Biopsija grlica materice Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Nar...
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Ginekološka ordinacija Palmotićeva

Ginekološka ordinacija Palmotićeva već dve decenije vodi brigu o ženskom zdravlju u svim fazama života. U mirnom ambijentu u strogom centru grada, damama je dostupna kompletna ginekološka dijagnostika i terapija, kao i stručni saveti za oču...
Pročitaj više

Palmotićeva 33/1
Stari grad, Beograd

Biopsija grlica materice Dr Đorđević

Ginekološka ordinacija "Dr Đorđević" je smeštena u ulici Veselina Čajkanovića broj 3, u naselju Medaković III, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata brigu o reproduktivnom zdravlju žena, na najvišem nivou.
Pročitaj više

Veselina Čajkanovića 3, Medaković
Zvezdara, Beograd

Biopsija grlica materice GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, ...
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Biopsija grlica materice Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Biopsija grlica materice Ginekološka ordinacija Beloševac

Specijalistička ginekološka ordinacija Beloševac pruža sve vrste pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije, uz upotrebu vrhunske medicinske opreme. Osnovne odlike našeg poslovanja su dugogodišnje iskustvo, visoka profesionalnost, kval...
Pročitaj više

Požeška 67a, Banovo Brdo
Čukarica, Beograd

Biopsija grlica materice Euromedik Zvezdara

U Euromediku, na tri lokacije, naći ćete najkvalitetnije ginekološke ordinacije kada je Beograd u pitanju. Prepustite brigu o svom reproduktivnom zdravlju stručnjacima.
Pročitaj više

Vatroslava Jagića 1
Zvezdara, Beograd

Biopsija grlica materice Mladenović

Ginekološka ordinacija Mladenović već dugi niz godina uspešno brine o zdravstvenoj zaštiti žena svih generacija. U savremeno opremljenom i prijatnom prostoru u blizini Kalenić pijace, dočekaće Vas najkvalitetniji stručni kadar u Srbiji, sa ...
Pročitaj više

Baba Višnjina 37
Vračar, Beograd

Biopsija grlica materice Ginekolosko akuserska ordinacija Filia

Ginekološka ordinacija Filia, nalazi se na opstini Zvezdara. Svojim dugogodišnjim iskustvom nudimo vam pomoć u prevenciji i lečenju svih ginekoloških problema.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 95/4
Zvezdara, Beograd

Kada se radi biopsija grlica materice? Kada se na kolposkopskom pregledu (pregled grlića materice i dela vagine, specijalnim aparatom kolposkopom, koji uveličava sliku od 6-40 puta), uoči „loša“ ranica, odnosno tkivo koje izgleda sumnjivo, sa tog mesta uzima se delić tkiva, a ta procedura naziva se biopsija.

Cilj biopsije kao dijagnostičke metode jeste da saznamo kakve se ćelije nalaze na mestu biopsije.

Ova intervencija se može izvesti na nekoliko načina. Kod klasične biopsije materijal se dobija tako što se tkivo čupa klještima. Međutim, verovatno vam je ovo zazvučalo kao pomalo zastarela metoda, i u pravu ste, jer velika većina ginekologa danas, ovaj način smatra prevaziđenim.

Drugi, savremeniji način jeste biopsija laserom. A treći, najsavremeniji, je biopsija radio-frekventnim nožem. Delić tkiva se uzima žičanom omčicom kroz koju prolazi specijalna struja. Instrument istovremeno seče tkivo i zaustavlja krvarenje. Pošto se ova intervencija radi pod lokalnom anestezijom, možemo reći da je praktično bez ikakvih bolova za pacijentkinju. 

Biopsija grlića materice – rezultati

Na opisan način uzeto tkivo grlića materice, šalje se dalje na histo-patološki pregled. Prilikom ovog pregleda, patolog utvrđuje da li se na uzetom uzorku nalaze normalne, zdrave ćelije, ili izmenjene. Ćelije na kojima je došlo do promena, analiziraju se i utvrđuje se stepen njihove izmenjenosti. Ovo je veoma važno jer su upravo te promene „okidač“ da se razvije rak grlića materice. Takođe, ova analiza predstavlja i osnov kada se radi o tome kakva će terapija dalje biti preduzeta.

Biopsija grlića materice – lečenje promena

Moguće je reagovati na nekoliko načina. Ukoliko su ćelije po mišljenju i nalazu patologa samo malo izmenjene, biće dovoljno spaliti tu uočenu promenu na grliću materice i njenu užu okolinu. Ovim spaljivanjem, lečenje se smatra završenim. Možda vas je malo uplašila ta reč „spaljivanje“, ali ta tehnika se zapravo izvodi laserom ili radio-nožem, što se smatra najsavremenijim pristupom. Ceo postupak se izvodi pod lokalnom anestezijom, te neprijatnosti i bola za pacijentkinju nema.

U drugom slučaju, ako su nalazi patologa posle biopsije ukazali da su ćelije znatno izmenjene, potrebno je uraditi konizaciju grlića materice. Šta znači konizacija? To je postupak pri kome se seče i odstranjuje promena na grliću materice sa zonom okolnog zdravog tkiva. 

U trećem, i najlošijem slučaju, patolog može konstatovati da su ćelije tkiva uzetog radi biopsije, obolele, odnosno, da se razvio invazivni karcinom. Primeniće se konizacija, zapravo, hirurškim zahvatom se odstranjuje (amputira) vaginalni deo grlića materice u obliku kupe ili konusa. 

Biopsija grlića materice – oporavak

Kada se uradi ova procedura, očekivani simptomi kod pacijentkinja su bolovi i krvarenja. Takođe, prva sledeća menstruacija može biti obilnija. Nakon mesec dana od intervencije biće vam zakazana prva kontrola, a posle u dogovoru sa vašim lekarom. Kontrolni pregled se obavlja tako što se vrši kolposkopija sa Papanikolau testom. Ukoliko Papa test bude loš i posle ove intervencije, može se raditi rekonizacija. 

Biopsija grlića materice – cene

Cene se kreću u rasponu od 9500 do 16000 dinara za biopsiju grlića i histološki pregled.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane