Dodaj firmu

Tripl test Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Tripl test Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Gracia Medika - Ginekologija

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Tripl test Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Nar...
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Tripl test Dr Đorđević

Ginekološka ordinacija "Dr Đorđević" je smeštena u ulici Veselina Čajkanovića broj 3, u naselju Medaković III, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata brigu o reproduktivnom zdravlju žena, na najvišem nivou.
Pročitaj više

Veselina Čajkanovića 3, Medaković
Zvezdara, Beograd

Tripl test GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, ...
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Tripl test Euromedik Zvezdara

U Euromediku, na tri lokacije, naći ćete najkvalitetnije ginekološke ordinacije kada je Beograd u pitanju. Prepustite brigu o svom reproduktivnom zdravlju stručnjacima.
Pročitaj više

Vatroslava Jagića 1
Zvezdara, Beograd

Tripl test Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazv...
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Za početak, podsetimo se anomalija koje niko ne želi kod svog budućeg novorođenčeta, a da bi se iste prepoznale radi se skrining Tripl test (triple). 

  • defekt neuralnog tibusa – to bi značilo poremećaj u razvoju mozga i kičmene moždine;
  • Daunov sindrom (Down syndrome), predstavlja intelektualnu nesposobnost i poremećaj u razvoju. Svi, nažalost, znamo nekoga ko ovaj sindrom ima, i verovatno smo se zapitali kako je nastao? Kod ovakvih ljudi koji pate od Daunovog sindroma, svaka ćelija u telu ima tri kopije hromozoma 21, umesto uobičajene dve. 
  • Edvardsov sindrom (Edwards syndrome), nastaje zbog postojanja tri hromozoma 18 u svakoj ćeliji u telu, umesto uobičajena dva. Kod beba sa Edvardsovim sindromom, težina na rođenju je mala, prisutni su defekti na srcu, kao i drugim organima. Ove bebe, nažalost, obično ne prežive, i umiru u prvim mesecima života.

Tripl test – šta otkriva?

Tripl test je skrining test a ne dijagnostički test. Ovaj test pokazuje da li je majka izložena riziku od trudnoće sa fetusom koji ima genetske anomalije. 

Ovim testom se mere određeni parametri u krvi majke:

  • protein koga proizvodi fetus
  • hormon koga stvara placenta
  • estrogen koga stvaraju placenta i fetus.

Kvadripl test

Kao što mu ime kaže, ovaj test je sličan Tripl testu, sa tom razlikom što se pored gorenavedena tri parametra, meri i protein koga stvara placenta. Prednost Kvadripl testa je u tome što je veća mogućnost identifikacije trudnoća koje nose povećan rizik od Daunovog sindroma. 

Tripl test – kako se radi?

Biohemijski markeri se određuju u krvi majke. Nije potrebno posebno da se pripremate za ovaj test.

U obzir će se uzeti sledeći faktori, prilikom izračunavanja rizika:

- starost majke; etničko poreklo; težina majke; starost trudnoće.

Postoje rizične grupe žena, a to su trudnice starije od 35 godina, trudnice koje su zavisne od insulina, žene koje imaju porodičnu istoriju gde su se rađale bebe sa anomalijama, a takođe i žene koje su tokom trudnoće koristile lekove ili neke štetne preparate. 

Tripl test – kada se radi?

Tripl i Kvadripl test se rade u drugom trimestru trudnoće, odnosno, između 15 i 20-e nedelje. Smatra se da je idealno ovaj test uraditi u 16-oj nedelji. 

Osim utvrđivanja rizika od potencijalnih anomalija ploda, Tripl test ima i dijagnostički karakter u smislu: utvrđivanja višeplodnih trudnoća; prepoznavanja trudnoće koja se razvija sporije nego što bi trebalo.

Tripl test – rezultati:

Kompjuterski program će izračunati verovatnoću postojanja abnormalnosti kod ploda. Rezultati testa su izraženi kao verovatnoća postojanja defekta neuralnog tibusa, Daunovog i Edvardsovog sindroma. Na osnovu matematičke verovatnoće, rizik se procenjuje kao nizak ili visok. 

Trebalo bi znati da Triple test otkriva Daunov sindrom u 69% slučajeva;

Kvadripl test, Daunov sindrom detektuje u 81% slučajeva;

Defekte neuralnog tibusa, moguće je otkriti u 80% slučajeva.

Tripl test – loši rezultati

Loši rezultati bi samo značili da je rizik visok da nosite bebu koja ima eventualne genetske anomalije. Bićete poslati na dodatna ispitivanja radi postavljanja konačne dijagnoze. To bi značilo da će biti uzet uzorak plodove vode, radiće se genetska analiza kojom će se potvrditi ili odbaciti mogućnost Daunovog ili Edvardsovog sindroma, uradićete ultrazvuk kojim će biti proveren razvoj mozga, kičmene moždine kao i drugih organa vaše buduće bebe.

Tripl test – cena

Cene se kreću u rasponu od 3500 do 4500 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate firme ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane