Dodaj firmu

Dr Biljana Živaljević - Kiretaza

Ginekološka ordinacija poznata po inovativnim procedurama kao što su FEMILIFT- laserska rejuvenizacija vagine,laser vaporizacija kondilomatoznih promena na vulvi u vagini i grliću i brojne druge usluge u domenu ginekologije i praćenje trudnoće
Pročitaj više

Kumanovska 23
Vračar, Beograd

Kiretaza Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Kiretaza Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Narodni front
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Kiretaza Ginekološka ordinacija Palmotićeva

Ginekološka ordinacija Palmotićeva već dve decenije vodi brigu o ženskom zdravlju u svim fazama života. U mirnom ambijentu u strogom centru grada, damama je dostupna kompletna ginekološka dijagnostika i terapija, kao i stručni saveti za očuvanje dragocenog zdravlja
Pročitaj više

Palmotićeva 33/1
Stari grad, Beograd

Kiretaza Ginekološka ordinacija Beloševac

Specijalistička ginekološka ordinacija Beloševac pruža sve vrste pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije, uz upotrebu vrhunske medicinske opreme. Osnovne odlike našeg poslovanja su dugogodišnje iskustvo, visoka profesionalnost, kvalitet i diskrecija
Pročitaj više

Požeška 67a, Banovo Brdo
Čukarica, Beograd

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica pruža Vam kompletne usluge preventive, dijagnostike i terapije iz oblasti ginekologije i akušerstva, ultrazvučnu dijagnostiku, praćenje trudnoće, kao i konsultacije u vezi sa planiranjem porodice i problema sa fertilitetom.
Pročitaj više

Braće Jugovića 21
Stari grad, Beograd

Kiretaža materice je postupak koji se često sreće u ginekološkoj praksi. Postoji više razloga koji ženu mogu odvesti kod lekara radi ove intervencije:

  • ukoliko žena krvari nerednovno ili preobilno, a da bi se ispitali uzroci koji mogu biti hormonski, upale, tumorske izrasline...
  • da bi se zaustavilo jako krvarenje iz materice
  • da bi se lečila određena oboljenja unutrašnjosti materice, kao što su polipi, npr.
  • nakon porođaja, da bi se otklonili ostaci tkiva placente i sl.
  • evakuacija sadržaja iz materične šupljine, na primer, plod, zaostali delovi ovuluma kod nepotpunog pobačaja. 

Kiretaža materice – kako se izvodi?

U lokalnoj ili opštoj anesteziji, otklanja se sluznica materice jednim kašikastim instrumentom. Ukoliko je grlić materice preuzak da bi se ovaj postupak izveo, on se pre operacije pažljivo mora proširiti uz pomoć instrumenata. Nakon zahvata, tkivo koje se dobilo kiretažom pregleda se uz pomoć mikroskopa. Posle toga, vaš lekar će odlučiti o adekvatnim terapijskim merama.

Kiretaža materice – oporavak:

Ova operacija uglavnom protiče bez komplikacija. Međutim, retko može doći do povrede ili proboja zida materice, i oštećenja susednih organa (crevo, mokraćna bešika). Eventualne infekcije materične šupljine ili jajovoda mogu se sanirati upotrebom prepisanih lekova. Ako su se prilikom izvođenja kiretaže koristili lekovi za omekšavanje grlića materice, mogu se javiti, ali retko, nus pojave kao što su mučnina, povraćanje, proliv, kao i lagani bolovi u donjem delu stomaka. 

Kiretaža materice – krvarenje

Mnoge žene zabrinjava ovaj deo koji se tiče kiretaže materice. Odgovor bi bio da su lagana krvarenja koja traju nekoliko časova ili dana, sasvim očekivana. I kod najpažljivijeg izvođenja ovog zahvata mogu u materici zaostati ostaci tkiva. To može voditi produženom krvarenju kao i spontanom izbacivanju ostataka od strane vašeg organizma. U retkim slučajevima biće potrebna naknadna operacija da bi se višak tkiva sasvim otklonio. 

Eksplorativna kiretaža – iskustva

Iz svega napisanog, vidimo da je eksplorativna kiretaža intervencija na cervikalnom kanalu i materičnoj šupljini. Ova procedura je istovremeno i dijagnostička i terapijska. Najčešće se obavlja zajedno sa biopsijom grlića materice, a često zajedno sa kiretažom čitave materice bilo da se preparati za analizu šalju zajedno ili odvojeno. Kiretažom se odstranjuje sluzokoža materice koja se posle fiksiranja u 10% rastvoru formalina šalje na PH pregled. 

Neuredan Papa bris, nalaz dobijen kolposkopijom i ultrazvučno postavljena sumnja na patološke promene u kanalu – najvažniji su razlozi za ovu intervenciju. Dobra vest, na kraju, jeste da po obavljenoj intervenciji, istoga dana možete napustiti bolnicu.

Kiretaža materice – cene

Cene se kreću u rasponu od 7500 dinara za kiretažu cervikalnog kanala u sklopu biopsije grlića materice, do 34000 dinara za eksplorativnu kiretažu materice.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže i preciznije informacije predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane