Dodaj firmu

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja HPV tipizacija

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

HPV tipizacija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

HPV tipizacija Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

HPV tipizacija Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

HPV tipizacija Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Narodni front
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

HPV tipizacija GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, rešiti probleme i dobiti savet.
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica

Specijalistička ginekološka ordinacija City Medica pruža Vam kompletne usluge preventive, dijagnostike i terapije iz oblasti ginekologije i akušerstva, ultrazvučnu dijagnostiku, praćenje trudnoće, kao i konsultacije u vezi sa planiranjem porodice i problema sa fertilitetom.
Pročitaj više

Braće Jugovića 21
Stari grad, Beograd

HPV tipizacija Ginekolosko akuserska ordinacija Filia

Ginekološka ordinacija Filia, nalazi se na opstini Zvezdara. Svojim dugogodišnjim iskustvom nudimo vam pomoć u prevenciji i lečenju svih ginekoloških problema.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 95/4
Zvezdara, Beograd

HPV tipizacija Dr Đorđević

Ginekološka ordinacija "Dr Đorđević" je smeštena u ulici Veselina Čajkanovića broj 3, u naselju Medaković III, u Beogradu. Domen naših usluga obuhvata brigu o reproduktivnom zdravlju žena, na najvišem nivou.
Pročitaj više

Veselina Čajkanovića 3, Medaković
Zvezdara, Beograd

HPV tipizacija je, u stvari skraćenica za humani Papiloma virus. Ovaj virus je osnovni uzrok za nastanak raka grlića materice. Virus se prenosi seksualnim putem sa jednog na drugog partnera najčešće prilikom vaginalnog i analnog seksa, ali i tokom oralnog seksa, kao i dodirivanjem genitalija. 

HPV virus

Postoji mnogo tipova HPV virusa, koji najčešće izazivaju polne bradavice pa sve do ozbiljnih komplikacija kao što su maligne bolesti. Kao što smo spomenuli, kod žena se može javiti rak grlića materice, dok su  vaginalni i analni kancer, rak penisa i rak vulve dosta ređi. 

HPV tipizacija je određivanje tipova virusa, i to je analiza koja uz Papa test, postaje osnov za rano otkrivanje raka grlića materice. Interesantno je da u nekim zemljama postoji pravilo zvano „1, 2, 3“. To bi značilo: 1.  Uradite Papa test. 2. Uradite HPV tipizaciju i 3 godine ste mirni ako su ove analize dobre. 

HPV tipizacija – kako se izvodi?

To je zapravo analiza biološkog materijala, kao što je sekret, bris ili biopsijski materijal, i tom analizom se utvrđuje prisustvo i tip humanog Papiloma virusa HPV-a. Zanimljivo je ali ne toliko ohrabrujuće, da postoji preko 130 poznatih tipova ovog virusa. Tehika tipizacije je u razvoju, i dešava se jedna nelogičnost, a to je da starije i manje precizne metode, kao što je serološka (dokazivanje antitela na HPV) pružaju mogućnost tipizacije na veći broj virusa po nižoj ceni, dok novije i preciznije metode, kao što je PCR metoda nude tipizaciju na manji broj virusa po značajnije višoj ceni. Trebalo bi znati da je PCR metoda standardna, i ukoliko već radite analizu, izaberite ovu tehniku. 

HPV – simptomi:

Većina zaraženih HPV-om neće pokazivati nikakve znakove bolesti. Veoma dobra i ohrabrujuća vest jeste da će u 90% slučajeva vaš imunološki sastav ovaj virus eliminisati iz organizma. Bez obzira na to, ipak ne postoji način da prepoznamo osobe kod kojih će se razviti rak ili će imati neke druge zdravstvene tegobe. 

Neki HPV tipovi mogu prouzrokovati polne bradavice, odnosno kondilome i kod žena i kod muškaraca. Retko, ali dešava se, mogu se primetiti i promene u grlu. Jasno je da su tipovi virusa koji izazivaju bradavice drugačiji od tipova koji izazivaju rak.

HPV iskustva

Možda se pitate da li bi trebalo da uradite HPV tipizaciju. Odgovor će biti nedvosmisleno potvrdan. Setite se pravila „1, 2, 3“. Jedino urađenom HPV tipizacijom možete znati koje tipove virusa nosite, iako će terapija biti ista bez obzira koji tip virusa je u pitanju. 

Postoji pitanje da li je infekcija izazvana nisko–rizičnim ili visoko–rizičnim tipovima virusa. Tipizacija HPV će pružiti brze i pouzdane odgovore na to. U slučaju infekcije visoko-rizičnim tipovima, biće vam preporučeni česti kontrolni Papa testovi. Papa test bi trebalo da bude dovoljan za ranu dijagnozu malignih promena i oštećenja obolelog epitela grlića materice.

Ukoliko na vašoj materici već postoji neka promena a dokaže se postojanje HPV virusa kancerogenog karaktera, visoko-rizični tipovi kao što su 16, 18, onda će vam biti preporučene neke od tehnika uklanjanja promene na grliču materice, kao što je krioterapija, elektro ili loop ekcizija.

Mislite na svoje zdravlje – prvo pravilo – uradite Papanikolau test; drugo pravilo – uradite HPV tipizaciju i treće pravilo – budite spokojni naredne tri godine!

HPV tipizacija – cene

Cene se kreću u rasponu od 11 000 do 19 000 dinara, u zavisnosti da li je u pitanju PCR metoda.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane