Dodaj firmu

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja loop ekscizija

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Beograd

Loop ekscizija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Loop ekscizija Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Loop ekscizija Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Loop ekscizija Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Nar...
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Kada se radi Loop ekscizija? Ukoliko ste bili na ginekološkom pregledu i ako je Papa-Nikolau test pokazao da ima nekih abnormalnih ćelija, a zatim je isti taj nalaz potvrđen kroz cervikalnu biopsiju i kolposkopiju, tada će se odraditi LOOP konizacija.

Šta je LOOP ekscizija?

Pravilan naziv je Loop exciso PVU, a to znači da se skida površinski sloj grlića materice, usled promena i po nalogu ginekologa. Taj skinuti sloj se dalje prosleđuje na PH pregled. Na ovaj način, postupak predstavlja u isto vreme, i dijagnozu i terapiju.

Loop ekscizija ili loop konizacija

Kao što znamo, svaku pa i najmanju promenu na grliću materice bi trebalo pratiti, jer one mogu da predstavljaju predkancerogeno stanje, a to znači da su se ćelije promenile i da može nastuputi zloćudni tumor.

Male promene mogu da postoje i da se prate, a ukoliko ne nestaju u toku određenog vremena, vaš ginekolog će vam savetovati ovu metodu.

Druga indikacija za loop eksciziju ili loop konizaciju jeste situacija kada postoje značajnije promene ćelija grlića materice i njih je potrebno ukloniti.

Loop ekscizija grlića materice

Ova intervencija se obično obavlja u ambulantnim uslovima, i pacijentkinja je tokom procedure sasvim svesna, dakle ne koristi se opšta anestezija.

Položaj u kome se obavlja loop konizacija je isti kao kada ste na klasičnom pregledu kod ginekologa.

Loop ekscizija u lokalnoj anesteziji

Lekar će uvesti spekulum u vašu vaginu. Na ovaj način je omogućeno prikazivanje grlića materice, posle čega se uzima njegovo tkivo i to u obliku konusa, tj. kupe, i šalje se dalje na analizu u laboratoriju.

Zašto raditi loop eksciziju?

Kao što smo već naveli u toku teksta, ovu intervenciju je neophodno uraditi ako Papa-Nikolau test pokaže određene promene, koje i kroz druge analize bivaju potvrđene.

Procedura je veoma efikasna kao i laserska intervencija ili krioterapija na promenjenom delu grlića materice.

Da li postoje potencijalni rizici od loop ekscizije?

Komplikacije ćemo podeliti na rane i kasne. Rane su naknadno krvarenje koje se obično javlja nakon pet dana od intervencije, a bitno je naglasiti da se može pojaviti i nakon desetog dana. Pored toga, postoje upalni procesi organa male karlice i grlića materice.

Kasne komplikacije mogu biti suženje kanala grlića materice koji nosi rizik od otežanog začeća, ili se grlić materice može otežano otvarati tokom porođaja. Insuficijencija grlića znači da se grlić prevremeno otvara tokom naredne trudnoće, a to može da bude uzrok prevremenog poroda ili pobačaja.

Loop ekscizija – iskustva

Ono što zanima najveći broj naših čitateljki jeste kako teče oporavak i za koje vreme mogu da se vrate uobičajenim aktivnostima. Uglavnom, pacijentkinje se vraćaju svakodnevnim obavezama nakon jednog do tri dana, a samo vreme oporavka uslovljeno je opsežnošću procedure.

Nakon što se intervencija završi, žena može osećati grčeve (koji traju kratko), a takođe se pojavljuje i braonkasti vaginalni sekret koji traje tokom prve nedelje.

Zbog toga je preporuka da se tri nedelje od procedure upotrebljavaju higijenski ulošci a ne tamponi, kao i da se u tom periodu izbegavaju seksualni odnosi.

Loop ekscizija – cena:

Prosečna cena intervencije je od 25-30000 dinara.

*Za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate oglašivače na ovoj stranici.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane