Dodaj firmu

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja papa test

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Papa test Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Papa test Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Papa test Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Papa test Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Narodni front
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Papa test GINNEA 011

GINNEA 011 je privatna ginekološko akušerska ordinacija koja pruža konsultacije, preglede i intervencije iz oblasti ginekologije i akušerstva. Naš novootvoreni “Kutak ženskog zdravlja” je mesto na kome možete dobiti odgovore na sva pitanja, rešiti probleme i dobiti savet.
Pročitaj više

Gajeva 10-12, (u blizini Đeram pijace)
Zvezdara, Beograd

Papa test Euromedik Zvezdara

Specijalsitički pregledi urologa na Zvezdari i više lokacija u gradu. Urološki ultrazvuk, hirurgija, brisevi uz pomoć najsavremenije opreme.
Pročitaj više

Vatroslava Jagića 1
Zvezdara, Beograd

Papa test Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Papa test Mladenović

Ginekološka ordinacija Mladenović već dugi niz godina uspešno brine o zdravstvenoj zaštiti žena svih generacija. U savremeno opremljenom i prijatnom prostoru u blizini Kalenić pijace, dočekaće Vas najkvalitetniji stručni kadar u Srbiji, sa dugogodišnjim iskustvom.
Pročitaj više

Baba Višnjina 37
Vračar, Beograd

Papa test Ginekolosko akuserska ordinacija Filia

Ginekološka ordinacija Filia, nalazi se na opstini Zvezdara. Svojim dugogodišnjim iskustvom nudimo vam pomoć u prevenciji i lečenju svih ginekoloških problema.
Pročitaj više

Bulevar kralja Aleksandra 95/4
Zvezdara, Beograd

Papa test Radojčić

Ginekološko akušerska ordinacija Radojčić pruža zdravstvene usluge iz ginekologije i akušerstva, lečenje steriliteta, lečenje seksualno prenosivih bolesti, rano otkrivanje raka materice i jajanika, 4D ultrazvuk, praćenje trudnoće.
Pročitaj više

Braničevska 2
Vračar, Beograd

Papa test Ginekoloska ordinacija Viva

Specijalistička ginekološka ordinacija “Viva” postoji i uspešno radi od 2004. godine u Zemunu, pružajući kompletne usluge iz oblasti ginekologije, ginekološke onkologije, perinatologije, rane dijagnostike genetskih anomalija ploda, kao i laserske intervencije.
Pročitaj više

Dr. Nedeljka Ercegovca 34a, Kalvarija
Zemun, Beograd

PAPA TEST BEOGRAD - ORDINACIJE U BEOGRADU GDE MOZETE RADITI PAPANIKOLAU TEST

Sta je to papa test? Za početak, potrebno je znati da se papanikolau test radi kod zdravih žena, odnosno onih koje nemaju simptome cervikalnog karcinoma. To bi značilo, da ovo nije dijagnostički test, i on ne može da isključi postojanje karcinoma grlića kod pacijentkinja koje imaju simptome karcinoma grlića materice. Dijagnostički test na koji će osoba biti upućena najčešće podrazumeva proceduru izvođenja biopsije.

Papanikolau test - kako se radi?

Papa test se izvodi tako što se lagano „grebu“ ćelije površinskog dela grlića materice, a zatim se nanose na mikroskopsku pločicu i šalju u patološku laboratoriju na dalju procenu. Po dobijanju nalaza patologa, vaš lekar će vam podrobno objasniti o čemu se radi i odrediti eventualnu terapiju.

Papa test - nalaz

Abnormalan papa test, u velikoj većini slučajeva, ukazuje na dijagnozu minornih promena grlića materice. Jedan deo rezulatata testova može da ukaže na premaligne promene. Sve te promene moraju biti dijagnostikovane, praćene i tretirane. 

Pravi značaj papanikolau testa jeste u tome da se sporadično zaista može naći prava kancerogena promena na grliću. Na samom ginekološkom pregledu, najveći broj kancera je vidljiv, ali ima i onih koji nisu, i u tome je smisao ovog testa.

Papa test bi trebalo redovno i preventivno da urade sve seksualno aktivne žene. Intervali rađenja ovog testa su od šest do tri meseca, naravno, ukoliko je prethodni nalaz bio uredan. 

Neuredan papa test

Ukoliko je papanikolau test ukazao na eventualne promene, biće potrebno uzeti uzorak tkiva. Premaligne promene mogu jedino da budu dijagnostikovane biopsijom grlića materice. 

Posle urađenog papa testa, dalja procedura je kolposkopija. Kolposkopski pregled je sasvim bezbolan, i traje veoma kratko od 5-10 minuta. Kolposkop je aparat koji će biti korišćen, a omogućava da se grlić materice može videti, zatim vaginalna i vulvalna sluzokoža, pod uvećanjem od 6 do 40 puta. Procedura izgleda tako da se grlić materice premaže rastvorom sirćetne kiseline, 3-5%, i zatim se pretražuju promene. Ako se promene brzo prikažu i budu intenzivno bele, to je u korelaciji sa njihovom težinom. Potom se grlić oboji Lugolovim rastvorom (ovo je rastvor koji je napravljen od vodom rastvorenog joda), i sva mesta koja se ovim putem oboje, su potencijalno rizična. Sa tog mesta se može uzeti uzorak (ciljana biopsija). Time se dobija precizna dijagnoza promene. 

Nakon dobijanja nalaza patologa, i uspostavljanja dijagnoze, lekar će isplanirati dalji tok terapije i adekvatan individualni tretman grlića materice.

Papa test - cena

Cena ginekoškog pregleda se kreće u rasponu od 2000 do 3500 dinara.

Papa test, cena uz pregled 500 dinara do 700 dinara bez ginekološkog pregleda.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane