Dodaj firmu

Ginekologija - Vaša Kuća zdravlja konizacija

Ginekološki pregledi, specijalistički, opšti i preventivni ginekološki pregledi u našoj poliklinici na Čukarici.
Pročitaj više

Vidikovacki Venac 73 T
Rakovica, Beograd

Konizacija Euromedik

Opšta bolnica i poliklinika Euromedik Beograd pružiće Vam najkvalitetniju uslugu u svim oblastima koje su obuhvaćene našim radom. Bolnica i poliklinika Euromedik Beograd je lider u službi Vašeg zdravlja.
Pročitaj više


Beograd

Konizacija Fertilitet Centar za lečenje steriliteta

Centar za lečenje steriliteta i druge ginekološke intervencije nalazi se u Beogradu. Kompletna podrška u svim fazama roditeljstva od pripreme za začeće do vođenja trudnoće i pregleda nakon trudnoće
Pročitaj više

Durmitorska 2
Savski venac, Beograd

Konizacija Gracia Medika

Gracia Medika je savremena klinika za sve oblasti medicine kao i za ginekologiju koja se nalazi u blizini Glavne železničke stanice, pruža najstručniji kadar kao i preglede po pristupačnim cenama.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Konizacija Pro Femine

Ginekološka ordinacija Pro Femine nudi širok spektar usluga, pregleda i intervencija iz oblasti ginekologije i akušerstva, primenom najsavremenije opreme. Na čelu ordinacije nalazi se vrhunski tim stručnjaka sa dugogodišnjim stažom u GAK Narodni front
Pročitaj više

Bulevar Despota Stefana 204z
Palilula, Beograd

Konizacija Ginekološka ordinacija Palmotićeva

Ginekološka ordinacija Palmotićeva već dve decenije vodi brigu o ženskom zdravlju u svim fazama života. U mirnom ambijentu u strogom centru grada, damama je dostupna kompletna ginekološka dijagnostika i terapija, kao i stručni saveti za očuvanje dragocenog zdravlja
Pročitaj više

Palmotićeva 33/1
Stari grad, Beograd

Konizacija Euromedik Zvezdara

Specijalsitički pregledi urologa na Zvezdari i više lokacija u gradu. Urološki ultrazvuk, hirurgija, brisevi uz pomoć najsavremenije opreme.
Pročitaj više

Vatroslava Jagića 1
Zvezdara, Beograd

Konizacija Gracia Medika poliklinika

Prepustite brigu o Vašem zdravlju vrhunskom timu stručnjaka, posetite polikliniku Gracia Medika koja se nalazi u samom centru Beograda. U prijatnom ambijentu nudimo Vam konsultacije i preglede iz hirurgije, ginekologije, fizijatrije, ultrazvučnu dijagnostiku i antiaging.
Pročitaj više

Koče Popovića 7
Savski venac, Beograd

Konizacija je minimalno invazivna i kratkotrajna hirurška intervencija na grliću materice. Radi se u dijagnostičke i terapijske svrhe. Način izvođenja ovog zahvata je kroz vaginu, odnosno, transvaginalno.

Konizacija – kada se radi?

Intervencija će biti izvedena u slučaju histološki verifikovanih prekanceroza, premalignih stanja grlića materice, zapravo, kada Papanikolau test pokaže sumnjive ćelije na karcinom, a citološki nalaz ukazuje da postoje atipične ćelije koje u nekom smislu odskaču od normalnog nalaza.

Zahvat će biti obavljen kada je nastanak karcinoma u početnoj fazi, a proceni se da za izvesno vreme može da se razvije invazivan tok i preraste u pravi rak. 

Konizacija – kako se izvodi?

Ova intervencija se uglavnom obavlja u kratkotrajnoj kombinovanoj intravenskoj anesteziji. Taj način najviše odgovara i pacijentkinji i lekaru. Kao tehnike pri operaciji biće korištene savremene metode, kao što su laserski i radiotalasni nož. U određenim situacijama, koristi se i klasična metoda skalpelom. 

Uzorak koji se uzima sa grlića materice kontroliše lekar koji radi zahvat na osnovu histološkog nalaza kao i anatomskih karakteristika grlića. Taj uzorak je obično dužine od 1, 5 - 2cm, kupastog ili konusnog oblika. Zahvatom bi trebalo postići da resekcione ivice uzorka prolaze kroz zdravo tkivo, mada se to potvrđuje tek na histopatološkoj analizi. Histopatološkim pregledom odstranjenog dela grlića materice se tačno utvrđuje tip karcinoma i definiše stadijum bolesti.

Konizacija grlića materice – oporavak

Trajanje same hirurške intervencije je od 5 do 20 minuta. Krvarenje je minimalno. Pacijentkinja može kući otići sutradan, međutim, savetuje se bolovanje od 10-15 dana, kao i uzdržavanje od seksualnih odnosa do 6 nedelja. Na prvu kontrolu ćete otići osam nedelja nakon intervencije. 

Tegobe koje možete osetiti neposredno posle konizacije su bolovi nalik na menstrualne, a uzimanje blažih analgetika i antibiotika, par dana, svakako će vam pomoći. 

Konizacija – krvarenje

Kod svih hirurških intervencija su moguće komplikacije, pa tako i kod konizacije, međutim, uglavnom sve bude u najboljem redu. Ipak, može se desiti da imate krvarenje, nakon intervencije, međutim, i to je retko, i događa se kod svega 4% pacijentkinja.  Krvarenje se obično dešava petog dana od intervencije. 

Možete imati i komplikacije koje će se javiti naknadno, kao što je suženje kanala grlića materice, prevremeno otvaranje grlića materice tokom naredne trudnoće, dok je najteža komplikacija zatvaranje kanala grlića kada menstrualna krv ne može da otiče iz materice. 

Konizacija – cena

Cene se kreću u rasponu od 40 000 do 65 000 dinara.

*Cene su prikazane orijentaciono, za precizne informacije, predlažemo da kontaktirate ginekološke ordinacije ispod teksta.

Pitaj sve firme
Idi na vrh strane