Kontakt podaci za vašu firmu

Orijentalni kolači Slatka Radionica Plus

  • 2
  • %
5.0 | 3 ocena
Slatka Radionica Plus je specijalizovana radionica za izradu orijentalnih kolača po originalnim recepturama koji donosi magični miris i ukus Orijenta u Vaš dom. Takođe, postoji mogućnost snabdevanja ugostiteljskih objekata našim proizvodim...
Pročitaj više
Jurija Gagarina bb, ( Pijaca, blok 44, lok.36 )
Beograd

Poslasticarnica Anci Kolaci

  • 8
  • %
5.0 | 10 ocena
Poslastičarnica Anči kolači vrši izradu i dostavu rodjendaskih, mladenačkih, dečijih, slavskih i drugih svecanih torti, kao i sitnih posnih i mešanih kolača....
Pročitaj više
Lava Tolstoja 13a, Pancevo
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Krempite
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Krempite

Slatkiše možete da volite ili da ne volite, ali u jednom ćete se složiti – krempite su prosto neodoljive! Obično predstavljaju prvi izbor kada navratimo u svoju omiljenu poslastičarnicu, a mnoge domaćice ih često prave za svoje ukućane, posebno one najmlađe.

krempite

 

Najbolji recept za krempite

Krempita važi za jedan lep, ukusan domaći kolač, a pravi se tako što ćete iskoristiti:

-          Šest kašika brašna

-          Tri kašike ulja

-          Tri kašike mleka

-          Šest žumanaca

-          Šest kašika šećera.

Pored tih sastojaka, biće vam potreban i fil. On se pravi od:

-          Devetnaest kašika šećera

-          Četiri kesice pudinga od vanile

-          Šest belanaca

-          Jednog litra vode

-          Potrebno je da imamo i prah šećer za posipanje.

Možda vas, odmah na početku, zanima koje je to vreme pripreme? Dobra vest je da je to samo oko trideset minuta.

krempite cena

Dakle, prvo što bi trebalo da se uradi, to je da se varjačom umuti tri kašike šećera i tri žumanca. Dodaje se i jedna i po kašika ulja i mleka, kao i tri kašike brašna. Uzmite manji pleh koji je obložen pek papirom, i razvucite koru.

Potrebno je da se peče na temperaturi od dvesta stepeni, a zatim bi trebalo da postupak ponovite još jednom, tako da ćete imati dve kore.

 

Sledeće je da se dobro umute belanca sa petnaest kašika šećera. Sa ostatkom šećera, potrebno je da se zakuva voda, a potom se ukuva puding od vanile i meša se dok se smesa ne zgusne.

Bez prestanka mućenja, trebalo bi dodati umućena belanca u toplu smesu, i sve to mora da se sjedini, da bude homogeno. U plehu ostaje donja kora, a preko nje se stavlja umućena smesa koja je vruća, a zatim stavite gornju koru preko tog celog fila.

Kolač je potrebno da se ohladi na sobnoj temperaturi, a nakon toga se stavlja u frižider. Ovu poslasticu sečete na kocke, i posipate šećerom u prahu.

Na ovaj način ste dobili poslasticu kojoj niko neće moći da odoli. Poslastičarnice obično koriste stare i proverene recepte naših baka, tako da nimalo nećete pogrešiti ako svoju porodicu počastite odlaskom na krempite koje je neko drugi napravio za vas.

Ukoliko niste baš iskusna domaćica, moglo bi da se dogodi da vam recept uspe ili da možda omanete, a ako se zasladite krempitama koje je pripremio iskusan poslastičar, sasvim sigurno ćete uživati u neodoljivom ukusu.

Krempite – cena:

Cena krempite u poslastičarnicama je oko 130 din. po komadu, u proseku.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice koje su oglašene ispod našeg teksta.

 

Iskustva i komentari posetilaca

Sinisa Peric
Najbokje krempite mozete probati u poslasticarnici anci kolaci. Svaki put kad nam se ukaze prilika mi idemo tamo na krempitu i uvek maksimalno uzivamo u njenom ukusu jer stvarno je posebna. Sve pohvale i preporuke.