Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kolači za dijabetičare
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kolači za dijabetičare

Imate povišen nivo šećera u krvi? Možda je prvo što ste pomislili kada ste dobili ovu neveselu dijagnozu, da ćete se morati odreći kolača. To naravno, nije tako. Uvek postoje poslastice spremljene na određen način, odnosno, one koje u sebi imaju drugačije i pažljivo odabrane sastojke koji će vam omogućiti da i dalje uživate u svim čarima ukusa.

 

 

Kolači za dijabetičare bez šećera

Možda mislite da je šećer vaš neprijatej „broj jedan“, ali činjenica je da šećer nije ni glavni ni jedini krivac za dijabetes. Međutim, ishrana dijabetičara mora biti pažljivo planirana, ne sme se ni u čemu preterivati i mora se voditi računa o tome koliko se ugljenih hidrata unosi u organizam svakoga dana.

Dobra vest jeste da dijabetičari mogu jesti i kolače i torte, specijalno namenjene za njih. Mogu se pronaći čokolade i kolači sa stevijom, što je odlična varijanta. 

Kada naručujete kolače za dijabetičare, oni će biti napravljeni tako da neće sadržati običan, rafinisani šećer, čak ne moraju imati ni smeđi šećer ni onaj koji se dobija od šećerne trske, već će imati zdravije zaslađivače, poput ksilitola i stevije.

Tako vi možete uživati u kolaču sa čokoladom i lešnikom, u kome se zapravo koristi čokolada sa stevijom; ili čokoladni kuglof za dijabetičare, gde ćete pronaći ksilitol u prahu, što je zapravo brezin šećer; možete naručiti i degustirati badem kocke i kolače za dijabetičare sa grožđicama...

Kolači za dijabetičare sa fruktozom

Svi znamo da je fruktoza voćni šećer. Međutim, potrebno je imati na umu, da je fruktoza 60% slađa od običnog šećera, pa ako je propisana količina šećera u receptu za kolače 100 grama, trebalo bi staviti svega 40 grama. 

 

 

U tom smislu potrebno je izbegavati voće koje je naročito bogato fruktozom, kao što su suve smokve, na primer.

Kolači za dijabetičare sa višnjama

Korisno je znati da i trešnje i višnje povećavaju proizvodnju insulina, pokazuju različita istraživanja. Višnje su odlične za dijabetičare, jer ne samo da imaju nizak glikemijski indeks, već mogu i da pomognu da se snizi nivo šećera u krvi. U tom smislu, izbor kolača sa višnjama, bi za dijabetičare bio veoma dobar.

Kolači sa jabukama za dijabetičare

Poznato je da je jabuka najzdravija voćka. I da postoji stara narodna izreka koja kaže da „ako je jabuka u kući, doktor vam neće biti potreban“. Naravno, u životu nije sve tako crno-belo, ipak dobra vest je da se ne morate odricati kolača sa jabukama, koji je mnogim ljudima omiljen. Obično se u izradi koriste kisele, a ne slatke jabuke. Kolač od jabuka, napravljen po receptu koji vodi računa o količini fruktoze, biće dobar izbor za vas.

Može se napraviti zdrav kolač bez brašna, sa samlevenim ovsenim i ražanim pahuljicama kome posebnu sočnost i slast daju banana i jabuka, a miris začini i mleveni lešnik.

Kolači za dijabetičare – cena:

Prosečna cena kolača za dijabetičare je oko 1200 dinara po kilogramu.

*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

06.12.2018
Milica Markovic
Kolaci za dijabeticare zaista treba d budu kvalitetni kako se kojim slucajem ne bi desilo da vam uvale neke pogresne sastojke.
04.09.2017
Milen Jovanovic
Ne postoji nista bolje po pitanju ovih kolaca nego sto su to oni koji mogu da se naprave u nekoj profesionalnoj poslasticarnici. Od toga kako stvari stoje tesko da moze da postoji nesto bolje. Bar se meni tako cini.
18.05.2017
Jovana Milinkovic
U svakom slucaju moraju oni lepo da se plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
04.05.2017
Filip Milutinovic
Koliko mi se samo cini, ovo su naravno i vise nego dobri kolaci. Bez njih se u svakom slucaju ne moze.
20.04.2017
Lea Stankovic
U svakom slucaju oni moraju da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise sem toga.
06.04.2017
Mihajlo Nastasovic
daj Boze da mnogi poslasticari u ove kolace ne podvaljuju i sastojke koji inace ne bi trebali da budu tu. Mada, samo je vazno da jasno znate sta vam je po tom pitanju ciniti.
04.04.2017
Simona Vucinic
Po pravilu su ovo veoma nezgodni kolaci u ciji kvalitet je uvek najbolje da se sami uverite. Sve drugo je mnogo losije resenje. Cene takodje po meni treba da budu u drugom planu.
21.03.2017
Todor Markovic
Po meni su ovo i vise nego dobri kolaci. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
01.03.2017
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, dijabeticari ne bi ni trebali da jedu kolace. Zapravo bi secer za njih mogao da bude veoma poguban.
10.02.2017
Janko Zivanovic
Licno smatram da je dijabeticarima ubedljivo najbolje da se sami potpuno odreknu kolaca i generalno slatkisa.
31.01.2017
Ljubinka Sreckovic
Najvaznije od svega je da onaj koji pravi ove kolace bude posten u pogledu sastojaka.
16.01.2017
Petar Jankovic
Mogu slobodno da kazem da su za mnoge ovo idealno kolaci. Ukoliko se za njih odlucite, u tom slucaju se sigurno necete pokajati.
27.12.2016
Nikolina Pantelic
Dobro je dok jos uvek ovakvi kolaci postoje.
08.12.2016
Ivan Stojanovic
Ipak je ovo posebna vrsta kolaca, koja u sebi ima bas onako dobre sastojke koji generalno treba da odgovaraju bas takvoj jednoj krvnoj grupi.
22.11.2016
Jana Stankovic
Ovo su ipak posebn evrste kolaca, koje mogu da se naprave da i pored toga sto su za dijabeticare, da budu veoma ukusni. Samo treba da posetite poslasticarnicu Cokokejs i vise nemate sta da brinete.
03.11.2016
Biljana Brankovic
Kolaci za dijabeticare zaista treba d budu kvalitetni kako se kojim slucajem ne bi desilo da vam uvale neke pogresne sastojke.
13.09.2016
Marko Petrovic
Po svojim sastojcima ovu su kolaci koji su posebno pravljeni za dijabeticare, sto zanci da nema belog secera ili nekih drugih stetnih sastojaka.
09.08.2016
Dusan Markovic
U svakom slucaju svaki dijabeticar treba da vodi strog dijetski rezim ishrane. U svakom slucaju, ukoliko odlucite da posetite neku poslasticarnicu a ijabeticar ste, onda u svakom slucaju treba da to i naglasite.