Kontakt podaci za vašu firmu

Orijentalni kolači Slatka Radionica Plus

  • 2
  • %
5.0 | 3 ocena
Slatka Radionica Plus je specijalizovana radionica za izradu orijentalnih kolača po originalnim recepturama koji donosi magični miris i ukus Orijenta u Vaš dom. Takođe, postoji mogućnost snabdevanja ugostiteljskih objekata našim proizvodim...
Pročitaj više
Jurija Gagarina bb, ( Pijaca, blok 44, lok.36 )
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Tri leće
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Tri leće

Možda ste čuli za kolač koji se zove tri leće, i zainteresovalo vas je šta to tačno znači, odakle potiče, kako se pravi i na kraju – kakvog je ukusa?

tri lece kolac

 

U našem tekstu možete da saznate najzanimljivije informacije o ovom slatkišu, kao i zbog čega bi trebalo da ga probate prilikom prvog odlaska u vašu omiljenu poslastičarnicu.

Tri leće – najbolji recept

Tri leće, zapravo znači – tri mleka. Ovo je kolač koji vodi poreklo iz Latino Amerike, barem se tako smatra. Na prvi pogled, on veoma podseća na naš koh od griza, tradicionalni slatkiš. Razlika između jednog i drugog kolača je u tome što kod tri leće, sadržaj mleka je dosta bogatiji mlečnim mastima. Zahvaljujući tome, poslastica dobija na svojoj sočnosti, kao i na kremastoj strukturi. Ipak, pazite – zbog svega ovoga tri leće imaju nešto više kalorija u odnosu na tradicionalni koh. Ali, ko mari za to, složićete se sa nama da povremeno sebi moramo dopustiti neki slatki greh.

Svako ko je probao tri leće, kaže da je uživanje u kolaču neopisivo, a pripremanje je veoma jednostavno. Koliko je ta poslastica dobra, govori i činjenica da je vole i ljudi koji ne preferiraju mleko, koje se najvećim delom nalazi u ovom kolaču.

Tri leće je veoma lagan slatkiš, koji se preporučuje za tople letnje dane, i veoma lepo će vas tada osvežiti. Ljudi koji su ga probali, okarakterisali su ga kao nežan, rastresit kolač, koji je natopljen hladnim mlekom, sa prelivom od karamele.

tri lece najbolji recept

 

Za tri leće nam je potrebno testo i preliv. Postoje načini kako se pravi i jedno i drugo.

Za testo nam treba šest jaja, trista grama šećera, dvesta grama brašna i isto toliko griza, prstohvat soli i prašak za pecivo.

Kada je reč o prelivu, stavite jedan litar slatke pavlake, pola litre mleka, sto pedeset grama mleka u prahu, kao i karamel preliv.

Prvo što se radi, to je da se razdvajaju žumanca i belanca. Sa prstohvatom soli, potrebno je da se umute belanca, pa se dodaju vanil i kristal šećer, pri čemu je potrebno sve to mutiti umerenom brzinom. Kada postignete nešto čvršću smesu, neophodno je da se dodaje jedno po jedno žumance.

Sa već umućenim jajima, potrebno je pomešati brašno, griz i prašak za pecivo. Tako dobijamo jednu smesu koju sipamo u četvrtasti pleh. Pečemo na dvesta dvadeset stepeni oko pola sata, jer je potrebno da nam testo lepo porumeni.

U mleku se rastopi mleko u prahu, a zatim se dodaje hladna slatka pavlaka i sve se dobro promeša. Pola litre ove tečnosti bi trebalo sipati u pleh, i ostatkom preliti ceo kolač koji će svo to mleko upiti. Za sam kraj, poslasticu treba premazati karamelom.

Ako vam se ceo ovaj postupak čini komplikovanim, odnosno, ako niste baš iskusna domaćica ili jednostavno nemate vremena, uvek svoju porodicu možete da počastite odlaskom u vašu omiljenu poslastičarnicu. Tamo takođe prave tri leće po starim receptima, jer su iskusni poslastičari sigurni da im niko ne može odoleti.

Tri leće – cena:

Potrebno je izdvojiti od 110 – 130 dinara u proseku za kolač tri leće.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice koje se nalaze ispod našeg teksta. 

Iskustva i komentari posetilaca

Mladen Todorovic
Svako ko je probao tri leće, kaže da je uživanje u kolaču neopisivo, a pripremanje je veoma jednostavno. Koliko je ta poslastica dobra, govori i činjenica da je vole i ljudi koji ne preferiraju mleko, koje se najvećim delom nalazi u ovom kolaču.