Dodaj firmu

Odlični recepti za posne kolače

; Ažurirano 16.01.2024.
Odlični recepti za posne kolače

U vreme posnih slava mnoge domaćice razmišljaju kako da pripreme sve ono što je potrebno za goste, a posebno ako imaju dosta zvanica.

S obzirom na to da su posni kolači pojedinim domaćicama prilično nezgodni za pripremu, onda se one odlučuju jednostavno da kontaktiraju poslastičarnice u Beogradu i da poruče određenu količinu takvih specijaliteta. Međutim, treba imati na umu da je u vreme posta i slava naročito velika gužva u brojnim poslastičarnicama, tako da bi porudžbinu svakako trebalo izvršiti nešto ranije. Ali ako želite da se oprobate u izradi posnih kolača, onda će vam sigurno značiti i ovi recepti.

Kolači sa kornfleksom

Ne samo da ćete ih brzo pripremiti, nego je reč i o vrlo jeftinim posnim kolačima, koji izgledaju izuzetno efektno na trpezi.

Od sastojaka vam je potrebno sledeće:

  • 1 pakovanje „ Korn fleks “ - a
  • oko 200 gr meda
  • 250 gr čokolade za kuvanje
  • malo biljnog margarina
  • papirne korpice u koje ćete ređati kolače

Najpre rastopite čokoladu za kuvanje na pari, pa dodajte malo margarina. Pomešajte „ Korn fleks “ i med, pa dodajte rastopljenu čokoladu.

A nakon što napravite smesu, jednostavno je vadite kašičicom i ređajte u korpice.

Da bi ovi kolači bili izuzetno ukusni i da bi se dopali vašim gostima, potrebno je da ih dobro ohladite, tako da se čokolada u njima dobro stegne.

Posni kolači sa urmom

Za pripremu ovih posnih kolača će vam biti potrebno malo više vremena, jer se urme jednostavno lepe za prste, zbog slatkoće, pa je potrebno da ruke često perete dok ih pripremate.

Imajte na umu da retko koje poslastičarnice Beograd nude i ovakve posne kolače, pa ćete bez sumnje oduševiti sve svoje goste.

Sastojci za posne kolače sa urmom:

  • 1 pakovanje urmi
  • 300 grama svežih badema
  • 250 gr čokolade za kuvanje

Najpre je važno da urme rasečete toliko da možete da izvadite košticu, a zatim umesto koštice stavite po jedan badem i prilepite urmu.

A u međuvremenu rastopite čokoladu za kuvanje, uz dodatak malo vode, a zatim usitnite preostali badem. Najjednostavnije je da badem ili iseckate ili izlupate tučkom za meso, a ako želite možete i da ga sameljete u mašini.

Nakon što ratopite čokoladu da bude gustine kao za glazuru, potrebno je da u nju uvaljate jednu po jednu urmu, a zatim isti postupak ponovite i sa izdrobljenim bademom. Tako pripremljene posne kolače sa urmom bi trebalo da zatim ređate u korpice, pa da ih ostavite u frižider da se potpuno ohlade i da se stvrdne čokolada za kuvanje pre posluženja.

Idi na vrh strane