Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Mladenačke torte
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

SUPER CENA! Saher torta (po kg)

Akcija -23% 999 Din.
SUPER CENA! Saher torta (1 kg)  po ceni od 999 din samo u Poslastičarnici Milka! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

SUPER CENA! Torta Symphony (po kg)

Akcija -23% 999 Din.
SUPER CENA! Torta Symphony (1 kg) po ceni od 999 din samo u Poslastičarnici Milka! ...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

SUPER CENA! Švarcvald torta (po kg)

Akcija -29% 999 Din.
SUPER CENA! Švarcvald torta (po kg) - 999 din! Poslastičarnica Milka!...
AKCIJA ističe za
Preuzmi kupon

Mladenačke torte

Gotovo svaka mala devojčica, otkako zna za sebe, mašta o princu na belom konju, dvorcu iz bajke u kome će živeti, te o spektakularnom venčanju, sa najmanje sto zvanica, gde sve šljašti od glamura i luksuza...

 

 

To nije sasvim nerealan san, jer mladić u koga se devojka zaljubi – za nju svakako jeste princ, kuća u kojoj će provesti svoj život, svakako za njih jeste dvorac, a što se tiče samog čina venčanja – on se zaista može osmisliti tako da ostane u nezaboravnom sećanju svim gostima i da zaista bude događaj koji se prepričava. 

A kao jedan detalj, na venčanju, koji će svima pobuditi pažnju, definitivno jeste mladenačka torta.

Torte za mladence

Zbog čega je torta za mladence toliko važna? Pored svoje glamuroznosti, jedinstvene lepote i šarma, ona ima značaj u sledećem: ritual zajedničkog sečenja svadbene torte, predstavlja prvi zadatak u braku koji mladenci obavljaju zajedno. Običaj dalje nalaže, da prvo isečeno parče mladenci podele, međusobno hraneći jedno drugo, što simbolizuje da će u budućem braku sve deliti. 

Što se ukusa torte za mladence tiče, morate voditi računa da zadovoljite ukuse svih gostiju na svadbi. Možda mislite da je to nemoguće? I jeste, ali samo u prvi mah, dok ne razmislimo. Torte na sprat, kakve se obično pripremaju za venčanja, omogućavaju nam da svaki sprat bude torta neke druge vrste. Čokoladne torte, voćne ili neki treći ukus, na taj način možete kombinovati, i svi će biti zadovoljni. 

Možete odabrati tortu na dva, tri ili četiri sprata. Veličina je bitna, jer je običaj da svaki gost dobije svoje parče torte, tako da imajte u vidu broj pozvanih gostiju. Računajte da će vam biti potrebno od 100-120 grama po jednom gostu, ili 150 grama, ako je torta  jedini desert na svadbi.

Popularne su Švarcvald torta, Moskva, Reforma, Kinder, Snikers, Pusla, Grčka torta, kao i Baron sa malinama...

Mladenačke torte – iskustva

Do sada smo govorili o ukusima, a sada o najbitnijoj stavci, a to je izgled mladenačke torte. Ona mora da se uklapa sa ostalim detaljima, odnosno sa venčanicom koju mlada nosi, kao i sa ostalim motivima u enterijeru. 

 

 

Možete birati torte ukrašene šlagom, jagodama, fondan torte, ili dekorisane čokoladom, marcipanom, slatkom pavlakom; postoji varijanta da se torta za mladence ukrasi ručno rađenim jestivim cvećem ili svežim cvećem i voćem. 

Uvek je zanimljivo staviti na vrh torte figurice koje simbolizuju mladence, a poslastičarnice nude mogućnost da urade vaše likove koji će se pojaviti na vrhu, ako dostavite svoje fotografije. Budite originalni.

Torte za mladence – dostava

Najbolji je način da se torta izradi na sam dan venčanja, kako bi bila sveža a dekoracija postojana. Transport se vrši vozilima koja su klimatizovana, a može se sa odabranom poslastičarnicom dogovoriti, da se torta donese u dogovoreno vreme kada nameravate da je isečete i poslužite. 

Mladenačke torte – cena:

Cene se kreću od 1250 do 1700 dinara po kilogramu, u zavisnosti od vrste torte. Dekoracija se dodatno naplaćuje i za tu uslugu je potrebno izdvojiti od 800 do 8000 dinara, što zavisi od veličine torte i zahtevnosti dizajna. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Katarina Perisic
ukoliko trazite kvalitetne maldenacke torte, nema potrebe previse da lutate. Sada nema coveka koji vam radi dekoraciju a da se ne bavi i pravljenjem mladenackih torti.
Milen Jovanovic
Mladenacke torte su torte koje bi u svakom slucaju trebalo da valjaju. Nista drugo po meni nije toliko vazno koliko samo da budu dovoljno lepe. Kakvo je vreme doslo vazno je samo da torta da bude na oko lepa, ali kakva je unutra to vise nikom nije vazno.
Marina Zivkovic
Kako god da okrenete, ove torte nisu ni malo naivne. Sve drugo je onda ukoliko mene licno pitate, cisto gubljenje vremena.
Filip Milutinovic
Samo treba da znate da su sve mladenacke torte nesto sto je naravno i vise nego potrebno svima.
Jovana Milinkovic
Koliko mi se samo cini, sto se ovih torti tice, sigurno je kvalitet nesto sto je i vise nego vazno. Sve drugo je samo gubljenje vremena i nista vise od toga.
Mihajlo Nastasovic
Po pravilu, sto se ovih torti tice, pre ili kasnije sigurno je samo to da treba da dodjete do kvaliteta. Druge stvari po meni nisu bas toliko vazne i bitne.
Lea Stankovic
Naravno da je samo sto se ovih torti tice, kvalitet nesto sot je i vise nnego vazno, kako pre tako i kasnije.
Todor Markovic
Naravno da po pitanju ovih torti kvalitet nije bio i vise nego vazan. Sve drugo je po meni cisot gubljenje vremena.
Simona Vucinic
Za ove torte je veoma vazno samo da budu lepog kvaliteta. Sve drugo je manje vazno.
Janko Zivanovic
Ljudi a posebno mladenci su od ovih torti ipak napravili nesto sto je jako zanimljivo i posebno. Ukoliko se vec za tako nesto odlucite. Sigurno je samo to da se ncete pokajati.
Marta Dencevic
Ubedljivo je najvaznije da sve mladenacke torte, budu bas onako dobrog kvaliteta. Ako se za njih odlucite, je samo to da treba da budu dobrog ukusa.
Petar Jankovic
Samo je veoma vazno ako mene pitate, da svaka mladencka torta mora da bude bas onako dobro ukrasena i bogata. Mada, veoma je vazno i da bude poprilicno jestiva.
Nikolina Pantelic
Dobro je samo dok mladenci u danasnje vreme znaju sta tacno hoce. To je onda ipak prava stvar.
Ivan Stojanovic
Po ovom pitanju mogu samop da vam kazem da torta treba da bude na nivou, onako bas treba da bude lepa i svedena.
Jana Stankovic
Po pitanju mladenackih torti, samo treba da posetite poslaticarnicu Torte Olja i zaista ce vam zivot biti sladji.
Biljana Brankovic
Cula sam da poslasticarnica Milica pravi i vise nego kvalitetne maldenacke torte i to po veoma povoljnim cenama.
Marko Petrovic
Koliko god tezili i pokusavali u napred da se informisete o svim troskovima uvek ce se pojaviti i mogu se pojaviti neocekivani troskovi.
Dusan Markovic
Znam i ja da postoji takav jedan covek a znam i koliko sve to kosta. U svakom slucaju, potrebno je dobro da se unapred informisete o svim troskovima.
Ljubinka Sreckovic
ukoliko trazite kvalitetne maldenacke torte, nema potrebe previse da lutate. Sada nema coveka koji vam radi dekoraciju a da se ne bavi i pravljenjem mladenackih torti.