Kesten pire Beograd

Adresa: Lava Tolstoja 13a, Pancevo
Beograd
Adresa: Knez Mihailova 50
Beograd
Adresa: Strahinjića Bana 72a
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 170, Beograd
Beograd
Adresa: Cara Nikolaja II 42, Beograd
Beograd
Adresa: Trgovacka 28, Beograd
Beograd
Adresa: Braće Jovanović 15
Beograd
Adresa: Nehruova 101, Blok 44
Beograd
Adresa: Katanićeva 16
Beograd

Kesten pire Novi Sad

Adresa: Gogoljeva 7
Novi Sad

Kesten pire Šabac

Adresa: Kneza Lazara 13
Šabac
Adresa: Masarikova 124
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Kesten pire
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Kesten pire

Kesten pire vs žito sa šlagom? Ovde je borba prilično izjednačena, i čak neravnopravna – jer o ukusima ne vredi raspravljati, a obe poslastice su sasvim savršene!
 
 
Kada jesen zamiriše na kestenje, ne znamo za vas, ali nama je prva asocijacija najbliža poslastičarnica i kesten pire! To se tako savršeno uklapa u jesenju atmosferu, kada naiđu hladni i kišni oktobarski dani, a uz ovaj primamljivi desert, sve će izgledati živopisnije i lepše. 

Kesten pire sa šlagom

Napomenućemo da kesten pire za svoju izradu traži dosta truda. Neke domaćice su izjavile „da nisu znale u šta se upuštaju“.
Sa druge strane, vi to ni ne možete napraviti tako dobro, kao profesionalni poslastičari koji imaju recepte koje neguju decenijama, a i kesten pire prave svakoga dana. Na kraju, kada se namučite sa pripremom, sva ta jesenja idila uz ovaj desert, o kojoj smo pričali, pomalo gubi svoj smisao. 
Prava stvar je sa voljenom ili nekom dragom osobom, sesti za sto u ćošku, pokraj izloga i posmatrati mokre, sive ulice, prolaznike sa kišobranima, dok vi uživate u divnom kesten pireu. Ovaj scenario, priznaćete, ima mnogo više smisla.
Šlag je nešto što svemu na čemu se nalazi, da li je to torta, ili žito, na primer, daje posebnu notu. Ne samo što je šlag izuzetno dekorativan, on je jednostavno kremast, topi se u ustima, ukusan je, najkraće rečeno. 
 
 
Sastojci koji se koriste za kesten pire, obećavaju zavidnu aromu: šećer, puter, mleko, šećer u prahu, čokolada, malo ruma, i naravno, kestenje i šlag. Zvuči kao odlična kombinacija, zar ne?
Rum će dati posebnu aromatičnost, i mnogi ljudi preferiraju taj šmek. Kada se izrada završi i kesten pire servira u činijice, ukrašava se šlagom i topljenom čokoladom. 
Kesten pire može biti ukrašen i mrvljenim kestenom ili po jednim celim jezgrom na vrh šlaga. Ovo je poslastica u kojoj uživaju sve generacije, od male dece do ljudi u dubokoj starosti, jer nema pravila kada je lepota i raskošnost ukusa u pitanju. Svakoj jeseni i svakoj zimi, kesten pire daje svoju notu romantičnosti, naročito ako ovaj poseban desert podelite sa vama dragom osobom.
Na kraju, možemo zaključiti da je kesten pire desert za sladokusce. Savršeno jesenje i zimsko nedeljno popodne možete provesti u odabranoj poslastičarnici uživajući u ovoj poslastici. Neka vam tako protekne svaka nedelja, i neka preraste u lepu tradiciju, zašto da ne?

Kesten pire – cena:

Prosečna cena kesten pirea u poslastičarnicama kreće se oko 300 dinara. 
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne i bliže informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Milen Jovanovic
Verovali ili ne, nikada nisam probao kesten pire. Das budem iskren nisam nikada ni imaop zelju da tako nesto uradim. Gledajuci po cenama, ovo jeste nesto skuplja poslastica ali to je samo zbog (ne)dostupnosti sirovina.
Marina Zivkovic
Kako god da okrenete, ovo jeste jedan veoma lep specijalitet.
Filip Milutinovic
Koliko samo mogu da vidim, po mnogo cemu je on zaista zlata vredan.
Jovana Milinkovic
Po pravilu, sto se tice kesten pirea, odmah treba da se odlucite za kvalitet. Druge stvari po meni i nisu bas toliko vazne.
Mihajlo Nastasovic
Ako mene licno pitate, kesten pire je prava stvar u koju biste zaista trebali da imate puno poverenje i da nista vise oko toga ne brinete.
Lea Stankovic
Sto se tice kesten pirea, sigurno se pre ili kasnije necete pokajati. Sve drugo je mnogo losije resenje.
Todor Markovic
Sto se ovoga tice, sigurno je kvalitet nesto sto je veoma vazno.
Simona Vucinic
Ako nista bar je kesten pire nesto sto je posebno ukusno. Pri tome, o ukusu zaista ne treba da raspravljate.
Janko Zivanovic
Oduvek je kesten pire bio nekako skup. To mene licno ni malo ne cudi.
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, kesten pire je bas onako skup kao poslastica. To je ipak donekle i normalno.
Petar Jankovic
Koliko se meni samo cini, kesten pire je ipak nesto sto je manje i vise svima potrebno pre ioli kasnije kada vam padne secer.
Nikolina Pantelic
Po pitanju ove vrste pirea, odmah treba da se spremite da nece ni malo jeftino da vas kostaju.
Ivan Stojanovic
Po pitanju kesten pirea samo treba da se posavetujete sa nekim strucnim mestom u koje po mom misljenju treba da imate puno poverenje.
Jana Stankovic
Po pitanju kvalitetnog kesten pire, ali bas kvalitetnog, da vam se prosto topi u ustima, treba da posetite poslasticarnicu Milica i da se po tom pitanju uverite u kvalitet.
Biljana Brankovic
Verovali ili ne, nikada do sada nisam probala kesten pire a bas inace imam veliku zelju.
Marko Petrovic
Kesten pire je nesto sto je zaista lepog ukusa ali sto poprilicno kosta. Ne znam samo da li ste primetili razliku u kolacima koji sadraze kesten pire u odnosu na one koji ga ne sadrze.
Dusan Markovic
Licno nisam neki ljubitelj tog kostunjavog voca pa samim tim nisam ni neki ljubitelj kesten pirea. U svakom slucaju za kvalitetan kesten pire mora kvalitetno i da se plati.
Ljubinka Sreckovic
Verovali ili ne, niakda do sada nisam probala kesten pire. Mada, nisam preveliki ljubitelj onih stvari koje nemaju cokoladu u sebi. Mislim da je uobicajena cena za kesten pire u Beogradu oko 300 dinara po porciji.