Tulumbe Beograd

Adresa: Jurija Gagarina bb, ( Pijaca, blok 44, lok.36 )
Beograd
Adresa: Miše Vujića 2
Beograd
Adresa: Lava Tolstoja 13a, Pancevo
Beograd

Tulumbe Šabac

Adresa: Gospodar Jevremova 20
Šabac
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Tulumbe
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Tulumbe

Ukoliko ste ljubitelj slatkiša, onda svakako volite tulumbe. Poslastica spolja hrskava a iznutra sočna – kombinacija je kojoj retko ko može da odoli, tako da tulumbe predstavljaju veoma čest izbor kada posetimo omiljenu poslastičarnicu.

tulumbe

 

Najbolji recept za tulumbe

Postoji više načina da se tulumbe pripreme, ako ste odlučili da to učinite u svojoj režiji i da obradujete članove porodice ili goste. Neko voli modernije varijante pripreme ovog slatkiša, a dok druge domaćice preferiraju starinske recepte naših baka. Takvi recepti su provereni, i nepogrešivo će nas podsećati i na naše detinjstvo kada smo uživali u fantastičnom ukusu sočnih tulumbi.

Tulumbe mogu da se nazovu i tradicionalnim slatkišem, a ako vam se baš jede nešto slatko, dobra vest je da se skoro svi sastojci koji su nephodni da se tulumba napravi, sasvim sigurno već nalaze negde u vašoj kuhinji.

Naravno, tajna je u tome da se pomešaju na određen način i da se isprati zahtevana procedura pravljenja, kako bismo na kraju dobili slatkiš kome niko neće moći da odoli i da ostane ravnodušan.

Domaćice vole da prave tulumbe, a prvi razlog je što se one pripremaju veoma lako i jednostavno, i što je najvažnije – brzo, tako da nećete utrošiti puno vremena, a sa druge strane dobijate neponovljiv ukus! Super, zar ne?

Jedina caka u celoj priči jeste da uspete da dobijete poslasticu koja će spolja biti hrskava a iznutra veoma sočna i to je sve. A to ćete postići ako iskoristite sledeće sastojke:

-          4 veća jaja

-          100 ml ulja

-          400 ml vode

-          250 gr brašna

-          Prstohvat soli

-          2 kašike šećera

-          1 litar ulja za prženje.

Kod tulumbi veoma je važno da se napravi dobar sirup, a za njega je nephodno:

-          600 ml vode

-          1 kg šećera

-          Pola limuna isečenog na kriške.

Verovali ili ne, biće vam dovoljno samo pet lakih koraka da dođete do savršenog slatkiša! Pa da krenemo!

tulumbe cena

 

Najpre ćemo staviti da provri ulje, voda i malo soli. Kada skinemo sa ringle, dodamo prašak za pecivo i brašno, a zatim sve izmešamo i sačekamo da se ohladi. Potom dodajemo jaja, i to jedno po jedno, i sve mešamo varjačom.

Ovako dobijenu smesu bi trebalo sipati u špric, a zatim istiskivati tulumbe u pleh, koji bi trebalo da bude obložen papirom za pečenje.

U drugom koraku trebalo bi peći oko trideset minuta i to u rerni koja je zagrejana na 180 stepeni. Preporučuje se da se temperatura smanji na 150 stepeni u toku pečenja, ali da se ne otvara rerna. Kada su tulumbe pečene, one se tada ređaju u pleh i zalivaju sirupom.

Kada je o sirupu reč, potrebno je kuvati vodu i šećer, a kad sve to provri, kuvati još desetak minuta. Trebalo bi dodati sok od jednog limuna.

Na kraju je samo ostalo da tople tulumbe prelijete toplim sirupom, koga će one upiti i sačekati da se ohlade. Tada su spremne za posluživanje!

Tulumbe – cena:

Cena tulumbi u poslastičarnicama je oko 130 dinara po komadu, u proseku.

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice koje su oglašene ispod našeg teksta. 

Iskustva i komentari posetilaca

Dragana Misic
Tulumbe mogu da se nazovu i tradicionalnim slatkišem, a ako vam se baš jede nešto slatko, dobra vest je da se skoro svi sastojci koji su nephodni da se tulumba napravi, sasvim sigurno već nalaze negde u vašoj kuhinji.