Adresa: Bulevar JNA 101, Jajinci
Beograd
Adresa: Grčića Milenka 4a, Vojvode Stepe 119, Beograd
Beograd
Adresa: Sremskih boraca 2h
Beograd
Adresa: Braće Jovanović 15
Beograd
Adresa: Durmitorska 3a, Resavska 11, Beograd
Beograd
Adresa: Skadarska 45, Beograd
Beograd
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 170, Beograd
Beograd
Adresa: Strahinjića Bana 72a
Beograd
Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Tiramisu
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Tiramisu

Za tiramisu se može slobodno reći da je to najlakši kolač na svetu! To je tradicionalni italijanski kolačić i predstavlja savršenu letnju poslasticu.
 
 
I ukoliko ste na strogoj dijeti, „zažmurite“ na jedno oko, dajte sebi oduška barem kroz lagani desert, jer pravila postoje da bi se kršila. Šalu na stranu, ovaj kolač svi vole, a nema puno kalorija, tako da je idealan.

Tiramisu kolač

Možete probati i sami da napravite tiramisu. Ali, morate znati, da njega prati jedna čudna reputacija koja kaže „da ga nije ni lako a ni teško napraviti“. To će vam najbolje potvrditi domaćice koje su se okušale, pa nisu uspele ili su se namučile. 
Uvek jednostavnija varijanta jeste da se samo prepustite čarima ukusa, a da onaj teži deo posla, koji podrazumeva pravljenje kolača, prepustite majstorima kojima je to zanat i rutina.
Jer, vaš posao je da uživate a ne da pravite kolače. Mada i poslastičari svakako uživaju u kolaču zvanom tiramisu.

Tiramisu – kako se pravi?

Potrebno je znati, da se originalni tiramisu pravi sa mascarpone sirom, ali se može koristiti i neki drugi, ali onda opet to nije „to“. 
 
 
Od ostalih sastojaka, poslastičari će upotrebiti piškote ili keks, jaja, ali i nekoliko šoljica kafe; vanili šećer, smeđ šećer i kakao, zatim par kašičica ruma ili konjaka.
Interesantno je da će majstor najpre skuvati kafu bez šećera, kada bude počeo da pravi tiramisu. U tu kafu će kasnije umočiti piškote, i poređati ih u posudu. Kada kolač bude gotov, mora se ostaviti da odstoji u frižideru. Poslastičari praktikuju da ga pripremaju dan ranije, jer je najlepši kad prenoći. 

Tiramisu – iskustva

Ovo je kolač koji se nalazi na listi omiljenih mnogim ljudima, čak i onih koji ne preferiraju slatko. U tople letnje dane, svima nam ponekad padne šećer, a tiramisu je savršen „lek“ za to. 
Pošto u sebi sadrži i kafu i konjak ili rum, kao i specijalnu vrstu sira, svakako je „greh“ ne priuštiti sebi da barem jednom probate ovaj specifičan ukus. A posle toga, sigurni smo, redovno ćete mu se vraćati prilikom posete vašoj omiljenoj poslastičarnici. 

Tiramisu – cena:

Pošto se tiramisu obično konzumira uz kafu, za dva tiramisu kolača i dve kafe, u poslastičarnicama je potrebno izdvojiti u proseku oko 720 dinara.
*Cene su informativnog karaktera, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Marina Dakic
Tiramisu je kolac koji je bas nekako postao popularan u poslednjih nekoliko godina. Sada ga svim manje - vise prave. Medjutim, u originalan recep ide maskarpone sir, koji je jako skup, pa ga onda ljudi izbegavaju i umesto njega stavljaju obica krem sir. To svakako menja ukusu u potpunosti.
Milen Jovanovic
Tiramisu je odlican kolac ali kada se vec odlucite da ga konzumirate, morate da vodite racuna o tome da ga zaista prave od originalnih sastojaka kao sot je na primer sir maskarpone. Svi gledaju kako ce da maskrpone zamene sa nekim drugim siroma li je to pogresno.
Marina Zivkovic
U svakom slucaju mora on da se debelo plati. Sve drugo je samo gubljenje vremena ukoliko mene licno pitate.
Filip Milutinovic
U svakom slucaju je on sigurno nesto sto zlata vredi. Drugacije to ipak ne moze da funkcionise.
Jovana Milinkovic
Sto se ovog kolaca tice, sigurno se pre ili kasnije trebate odluciti za kvalitet. Druge stvari i nisu bas toliko vazne.
Mihajlo Nastasovic
Po pravilu, ovaj kolac treba da se pravi sa posebnom vrstom sira ali je problem u tome sto taj sir ne kosta ni malo jeftino. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Lea Stankovic
Po meni, sto se ovog kolaca tice, sigurno se ni pre a ni kasnije necete odluciti za kvalitet. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
Todor Markovic
Po meni je ovo zaista i vise nego odlican kolac.
Simona Vucinic
Ovo je prelep kolac ali moram slobodno da kazem da nije ni malo lak za pravljenje.
Janko Zivanovic
Tiramisu je predivan kolac. Pre svega je to nesto sto ipak mora posebno da se plati. Pre svega je to zbog toga sto ima veoma kompaktne sastojke.
Marta Dencevic
Koliko mi se samo cini, ovo je zaista i vise nego odlican kolac. Jedini je problem u tome sto je malo skuplji za pravljenje.
Petar Jankovic
Ako mene pitate, tiramisu je odlicna osvezavajuca poslastica. Jedino sto treba da vodite racuna je to da ga kupite na mesto koje ga pravi od originalnog maskarpone sira.
Nikolina Pantelic
Ovo je bas jedan i vise nego dobar kolac. Ako se odlucite da ga probate sigurno se necete pokajati.
Ivan Stojanovic
Tiramisu je jedan veoma zahtevan kolac koji zahteva popirlicno odgovornosti za pravljenje i generalno je kolac koji nije bas toliko lako napraviti.
Jana Stankovic
Ukoliko vam je vec potreban neki lep kolac tipa tiramisu, najbolje je da posetite poslasticarnicu Dessert i da se bas tamo licno uverite u kvalitet.
Biljana Brankovic
Zaista predivan tiramisu prave u poslasticarnici Don Juan. Mogu samo da kazem da je za svaku pohvalu, veoma kremast i ukusan.
Marko Petrovic
Tiramisu je svakao jedan od luksuznijih kolaca. Medjutim, nije ga bas jednostavno napraviti posebno zbog toga sto zahteva upotrebu posebnog sira kao sto je maskrpone.
Dusan Markovic
Nekoliko puta sam do sada jeo tiramisu kolac i svaki put mi se bas svideo. Pri tome, licno znam da tiramisu kolac moze da se napravi i od maskarponea i od nekog drugog krem sira i ja zaista po tom pitanju ne pravim razliku.
Ljubinka Sreckovic
Tiramisu je kolac koji je bas nekako postao popularan u poslednjih nekoliko godina. Sada ga svim manje - vise prave. Medjutim, u originalan recep ide maskarpone sir, koji je jako skup, pa ga onda ljudi izbegavaju i umesto njega stavljaju obica krem sir. To svakako menja ukusu u potpunosti.