Vaša firma se ne nalazi ovde?
Pomoći cemo Vam da vas uvek pronađu
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Torte bez glutena
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Torte bez glutena

Volite slatko i postoji specijalan povod zbog koga vam je potrebna torta, ali – alergični ste na gluten. Nemojte brinuti, ovo nije nikakav problem. Potrebno je samo da naručite u odabranoj poslastičarnici tortu koja ne sadrži gluten i problem je rešen. 

 

 

Međutim, za ljude koji čitaju ovaj tekst, a ne znaju mnogo toga o alergiji na gluten, napisaćemo par redova o tome.

Torte bez glutena - iskustva

Gluten se nalazi u preko 70% namirnica industrijskog porekla koje kupujemo svakodnevno u supermarketima. Te su namirnice u tolikom procentu iz razloga što se gluten koristi kao emulgator i stabilizator u proizvodima, a to je već veliki problem za osobe koje su netolerantne na ovaj protein. Intolerancija na gluten naziva se celijakija. 

Alergija na gluten može se javiti i kod dece, dakle, ukoliko imate ovakav problem, potrebno je da naručite tortu „gluten free“.

Torte bez glutena – naručivanje

Prilikom odabira torte, potrebno je ovu činjenicu naglasiti, da vam je potrebna torta koja u sebi nema sastojke koji sadrže gluten. 

Razna svetska istraživanja su pokazala da je bezglutenska hrana zdrava i to ne samo za osobe koje su na gluten alergične već i za sve druge ljude koji su odlučili da ne konzumiraju industrijsku hranu punu boja i konzervansa. 

Torte bez glutena – kako se prave?

Mnogi ljudi misle kako hrana bez glutena nije ukusna. To je zapravo – zabluda. Torta koja u sebi ne sadrži gluten je veoma lepog ukusa, mirisa i izgleda. Čim probate prvu bezglutensku tortu, i sami ćete se uveriti u to.

 

 

Profesionalni poslastičari, kada dobiju ovakvu porudžbinu od vas, za izradu vaše torte koristiće bezglutensko brašno. 

Ostali sastojci su uglavnom isti, koriste se jaja, bademi, orasi, lešnici, puter, šećer, čokolada, te razno voće, poput limuna, narandže, jagoda...

Da bi torta dodatno dobila na estetici a i na bogatstvu ukusa, uvek možete naručiti bezglutensku tortu na dva sprata. Pri tome, donji sprat može biti jedna vrsta torte, jednog ukusa, na primer, čokoladnog, a gornji sprat može biti torta voćnog ukusa. 

Pri tome, dobili ste zdravu poslasticu, tortu bez glutena, i sada bez obzira na svoju alergiju na ovaj protein, možete uživati u slatkom carstvu ukusa!

Torte bez glutena – cena:

Cena po kilogramu je od 1250 do 1700 dinara, u zavisnosti od vrste torte. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve precizne informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice ispod teksta.

Iskustva i komentari posetilaca

Srdjan Budimirovic
Ovo je vrsta torti koja ni po cemu ne bi trebala da se razlikuje od drugih torti. Jedino sto u sebi ne bi trebala da ima namirnice koje u sebi sadrze gluten. Cene po kilogramu se razliku od poslasticarnice do poslasticarnice i krecu se u opsegu od 1200 do 1700 dinara/kilogram.
Milen Jovanovic
Najvaznije od svega je da se sve torte bez glutena plate na jedan pravi nacin. Druge stvari nisu vazne samo kada se nalazim u situaciji da se ne trujem sa ovom nepotrebnom materijom. Druge stvari mi nisu toliko vazne.
Marina Zivkovic
U svakom slucaju moraju one da se lepo plate. Sve drugo je onda samo gubljenje vremena i nista vise do toga.
Filip Milutinovic
U svakom slucaju su po meni ovo i vise nego odlicne torte bez kojih se zaista kako god da okrenete ne moze.
Jovana Milinkovic
Sto se ovih torti tice, sigurno je kvalitet nesto sto je pre ili kasnije do cega cete doci. Meni je bitno samo to da su one ukusne.
Mihajlo Nastasovic
Probao sam ovu tortu i u svakom slucaju slobodno mogu da kazem da mi se ije ni malo svidela.
Lea Stankovic
Po pravilu, sto se tice ovih torti, sigurno je kvalitet nesto sto vam pre ili kasnije ne gine.
Todor Markovic
Sigurno je samo to da su ovo narocito dobre torte. Sve drugo je po meni cisto gubljenje vremena.
Simona Vucinic
Kako god da okrenete, ovo su posebne torte.
Janko Zivanovic
Koliko se samo meni cini, sve torte bez glutena su ipak nesto posebno. U njih u svakom slucaju mozete da imate puno poverenje.
Marta Dencevic
Mislim da je veoma vazno da sve torte bez glutena treba da budu bas onako dobrog kvaliteta. Sve drugo je manje vazno.
Petar Jankovic
Po meni je samo bitno da znate da su torte bez glutena ipak nesto sto je standard u danasnje vreme u Beogradu
Nikolina Pantelic
Ja licno ne verujem da bi to neko mogao da primeti. pre bih rekla da je to nova fora koju su smislili poslastiari kako bi uzeli pare.
Ivan Stojanovic
Sva sreca pa u danasnje vreme postoji zaista i vise nego veliki broj poslasticarnica koje se bave pravljenjm i prodajom torti bez glutena.
Jana Stankovic
Po pitnaju torti bez glutena, samo treba da posetite poslasticarnicu Lav Cake si vise nista oko toga nemate da brinete. Sigurno ce biti fenomenalna.
Biljana Brankovic
Ukoliko su vam potrebne kvalitetne torte onda u svakom slucaju trebad a posetite poslasticarnicu Camy u koju mozete da imate puno poverenje.
Marko Petrovic
Koliko mogu da vidim ovo su nekako sve popularnije torte. Torte bez glutena se siguno isplate onim ljudima na koje gluten reaguje kao alergen.
Dusan Markovic
Mislim da su ovo torte koje su manje vise u danasnje vreme poprilicno izmisljene. Zbog toga je najbolje da ne zahtevate previse i da uzivate i jedete one torte koje ste inace jeli tokom celog svog zivota.
Ljubinka Sreckovic
Ovo je vrsta torti koja ni po cemu ne bi trebala da se razlikuje od drugih torti. Jedino sto u sebi ne bi trebala da ima namirnice koje u sebi sadrze gluten. Cene po kilogramu se razliku od poslasticarnice do poslasticarnice i krecu se u opsegu od 1200 do 1700 dinara/kilogram.