Vaša firma se ne nalazi ovde?
Zakupite neki od paketa - isplatiće Vam se
Postavi pitanje svim firmama
iz kategorije Minjoni
Pitaj firme
Kontakt podaci za vašu firmu

Minjoni

Kada neko kaže sitni kolači, nama na pamet prvo padaju minjoni. I to ne oni Minjoni iz filma „Despicable me“, već pravi kolačići koji su postojali mnogo decenija pre ovog zanimljivog animiranog filma. Tako mali, tako ukusni za oko, a tek za nepca... vrlo im je teško reći „ne“.

 

 

Minjoni – iskustva

Najčešće, minjoni kao vrsta poslastice, služe se na koktelima, hladnim bifeima, čajankama... Jedan minjon – jedan očaravajući zalogaj. 

Osnova minjona je žuta masa, puter, krem i fondan. 

Poslastičarski minjoni

Kao što im naziv kaže, ovi minjoni se prave tamo gde im je i mesto, a to je u poslastičarnici. Možete vi to i sami – ali to neće biti to. Naročito, ako je u pitanju neki izuzetno važan događaj, kao što je neki prijem koji organizujete možda kod svoje kuće, ne smete se obrukati. 

Gosti su veoma kritični kada su ovakve vrste poslastica u pitanju. Sa druge strane, vaše savršene minjone naručene iz profesionalne poslastičarnice, svakako će danima hvaliti.

Vrste minjona

Postoji više varijacija na temu ovog slatkiša. Na primer, minjoni od čokolade, minjoni sa keksom, od narandže, sa marcipanom, nežni beli minjoni... 

Ako ste naručili minjone sa belom čokoladom, slatki mali zalogaji mogu biti ukrašeni fondan masom ili jestivim perlicama.

 

Mrsni minjoni

Ovi kolačići prefinjenog ukusa, mogu se poslužiti i za slave, koje su mrsne ili posne. Tako za prvu varijantu, možete naručiti voćne minjone sa malinama, ili jafa minjone, čokoladne, lešnik ili sladoled minjone.

Posni minjoni

Ako je vaša slava posna, u obzir dolaze minjoni sa višnjom, reforma minjoni, gde se koristi posni čoko krem sa mlevenim orasima, takođe jafa minjoni, ali se u ovoj varijanti upotrebljava posni plazma keks; kod voćnih minjona, koristi se posni vanil krem, na primer.

Minjoni – dostava

Kolačići se prave obično istog dana kada će biti i dostavljeni, kako bi zadržali svoju svežinu. Klimatizovanim vozilom biće doveženi na željenu adresu. Vama sada ostaje da sa ostalim gostima uživate u blaženstvu ovih neodoljivih slatkih zalogaja. 

Minjoni – cena:

Cena za kilogram minjona kreće se u rasponu od 300 do 400 dinara. 

*Cene su prikazane orijentaciono, za sve bliže i preciznije informacije, predlažemo da kontaktirate poslastičarnice ispod teksta.

Iskustva i preporuke posetilaca

06.12.2018
Marina Dakic
Uvek sam volela minjone, odnosno one male sitne kolace. Obicno se cena po kilogramu za njih krece oko 300-400 dinara. Poslasticarnica Anci pravi veoma lepe minjone, prste da polizes.
05.09.2017
Milen Jovanovic
Kod minjona je veoma vazno da se konzumiraju u svezem stanju. Nistanjima nece faliti ako stoje nekoliko dana ali to vise nije taj ukus. Drasticno se promeni. Kao ekspriment mozete da probate da prvo jedan dan jedete sveze a potom sledeci one koji nisu svezi.
18.05.2017
Marina Zivkovic
U svakom slucaju moraju oni da se lepo plate. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
04.05.2017
Filip Milutinovic
Uvek ce kvalitet po pitanju minjona moci da pre ili kasnije dodje do izrazaja.
20.04.2017
Jovana Milinkovic
Po pravilu, sto se minjona tice, sigurno je kvalitet nesto do cega cete pre ili kasnije sigurno doci.
06.04.2017
Mihajlo Nastasovic
Po pravilu, sto se minjona tice, samo da znate da mogu da budu veoma ukusni ali saom naravno pod uslovom da ih neko na kvalitetan nacin iskoristi. Sve ostalo je samo gubljenje vremena.
04.04.2017
Lea Stankovic
Po pravilu, sto se minjona tice, sigurno je kvalitet nesto sto vam ne gine. Sve drugo je samo gubljenje vremena.
21.03.2017
Todor Markovic
Sto se njih tice, sigurno je kvalitet veoma vazan. Sve drugo je po meni samo gubljenje vremena.
01.03.2017
Simona Vucinic
Sto se minjona tice, kvalitet treba da bude bas vazan. Sve je super.
10.02.2017
Janko Zivanovic
Koliko mi se samo cini, po meni su minjoni odlicni kolaci. Najbolje je onda da se u njih sami uverite.
31.01.2017
Marta Dencevic
Sto se njih tice, veoma je bitno da se odlucite samo za kvalitet. Sve drugo je manje vazno.
16.01.2017
Petar Jankovic
Koliko se meni cini, po pitanju minjona, samo treba da se odlucite za kvalitet. Sve ostalo izvan toga ne bi trebalo da vam bude nesto posebno vazno.
27.12.2016
Nikolina Pantelic
Licno, uzivam da jedem njinone. Najvise volim kada mi se tope u ustima. Tada su mi najlepseg ukusa.
08.12.2016
Ivan Stojanovic
Samo po pitanju minjona treba da budete svesni da su to veoma ukusni kolaci. To su zapravo jedni od mojih omiljenih kolaca.
23.11.2016
Jana Stankovic
Ako su vam vec potrebni kvalitetni minjoni, samo treba da posetite poslasticarnicu Milka i da se po tom pitanju licno uverite u kvalitet.
03.11.2016
Biljana Brankovic
Ukoliko vec planirate da kupite minjone, onda je definitivno to najbolje da uradite tako sto cete angazovati Anci, narocito zbog toga sto vec kod nje veliki broj zena ih pravi.
13.09.2016
Marko Petrovic
Kvalitetni minjoni moraju kvalitetnoi da se plate. Kvalitetni minjoni su nesto u sta mozete da imate puno poverenje da je olicenje ukusa i prefinjenosti.
09.08.2016
Dusan Markovic
Minjoni su zaista lepi kolaci, ali su istovremeno potrebne i veste ruke dmacice da bi sve to ispalo kako treba. U svakom slucaju ukoliko odlucite da naprivete neke minjone, sigurno se necete pokajati.
08.07.2016
Ljubinka Sreckovic
Uvek sam volela minjone, odnosno one male sitne kolace. Obicno se cena po kilogramu za njih krece oko 300-400 dinara. Poslasticarnica Anci pravi veoma lepe minjone, prste da polizes.